9 Nyíl

A vb első kilencnyilasa és kivégzés a PDC vb-döntőért

2016. január 03. 00:20 - Denis Potvin

A tavalyi bajnok Gary Anderson és a 2011-es és 2012-es első Adrian Lewis vívja a PDC világbajnoki döntőjét. Úgy kezdődött Raymond van Barneveld és Adrian Lewis meccse, hogy nagyon gyorsan vége lesz. Lewis 5-0-ra is vezetett, Barny vett megint egy nagy levegőt, de csak három szettig vittel el a lendülete, és harmadszor jutott a vb-döntőbe. Aztán egy csodálatos, a vb első kilencnyilasával kezdődött a Gary Anderson-Jelle Klaasen meccs, amelyet a világbajnok dobott. Ez sokkolta a hollandot, mert képtelen volt Anderson nyomába érni. Megismétlődik a 2011-es döntő, amelyet Lewis 7-5-re nyert meg öt éve.

cxvzwgewqaa2aya.jpg

Raymond van Barneveld 3-6 Adrian Lewis

Az első szettben Adrian Lewis repülőrajtot vett. Egy negyvenes kiszállót a harmadikra dobta meg, aztán jött egy 180 és egy brék, majd kicsit dadogott a nyíl, de meglett a harmadik leg is egy dupla eggyel, és 1-0-ra vezetett az angol, Barney első 180-asa is kevés volt. Jött Lewis negyedik legje is: egy újabb 180, majd a végén egy 121-es kiszálló. Van Barneveld a hatodik kiszállót is elszúrta, Lewis az ötödik leget is hozta. Százról kiszállt Lewis és már 2-0-ra vezetett. A holland 22,22 százalékon állt ekkor a kiszállókkal.

A harmadik szett első legjét csak a 21. nyíllal sikerült csak befejezni Lewisnak. Aztán a gyenge kiszálló is angol sikert hozott, ráadásul bréket is. Van Barneveld viszont úgy kezdte a meccset, ahogy Smith ellen és 14,29-es kiszállón állt, ami ennél is fontosabb, 0-3 volt a szettek aránya. Úgy látszott, megint elkezdett zárkózni, egy 161-es kiszállónak ez volt az üzenete, de Lewis egyből egy 116-tal válaszolt, majd két 180-assal 2-2-re egyenlítette ki a legeket. Egy jó kiszállóval menthette volna meg a meccset, de Lewis volt pontosabb és máris 4-0-ra vezetett.

Nagyon mély gödörbe került a holland, az ötödik szett elején csak másodszor sikerült neki a brék, de Lewis ezt egyből vissza is vette, majd egy dupla 20-szal már egyre került az ötödik szettől, amit aztán egy brékkel be is húzott, Raymond van Barneveld játékosa teljesen szétesett.

Azért egy sima leggel kezdte a hatodik szettet, de Lewis a hetedik százplusszos (100) kiszállójával egyből el akarta venni a kedvét, de van Barneveld egy 112-es kiszállóval első szettjét nyerte. Aztán Lewis kicsit bealudt, nem tudta megint ötről befejezni a leget, Barny viszont hozott kettőt. Jött megint Lewis, a 10. 180-asával szépített, majd bevert két 180-ast és gyorsan egyenlített, jött Lewis kezdésével az ötödik leg. Van Barneveld egy 134-es, fantasztikus kiszállóval 5-2-re zárkózott.

A nyolcadik szettben van Barneveld előbb egy 117-es finissel, majd az ötödik 180-assal, 100-as kiszállóval, nem mellesleg brékkel került egy legre a harmadik szettjéhez. De Lewis visszabrékelt, és a 14. száznyolcvanasával 2-2-re egyenlített. És jött az újabb dráma, van Barneveld hozta a kezdését és 5-3-ra szépített. Lewis két gyors leg után 72-ről lezárhatta volna a meccset, de rontott és van Barneveld szépíteni tudott. De aztán egy 83-as kiszállóval és egy brékkel eldőlt a meccs, Lewis a leget és a hatodik szettet is megnyerte.

Gary Anderson 6-0 Jelle Klaasen

cxwe0mtwyaaii1k.jpgGary Anderson sokkolóan kezdte Jesse Klaasen elleni meccset. A második sorozatában máris megdobta az első 180-ast, aztán brékelt, és a vb első kilencnyilasával pillanatokon belül 1-0-ra vezetett. A másodikban repkedtek a 180-ak, 2-2 után Anderson brékjével 2-0 lett a szettek aránya. A világbajnok ekkor 113,3-as körátlagon és 75 százalékos kiszállóval állt. Anderson megint ráment a kilenc nyílra, de a hetedik célt tévesztett, így is a leg a skóté lett. Küzdelmes harmadik szett jött, de végig Anderson irányított és saját kezdését 142-ről kiszállva hozta és már 3-0-ra vezetett. A negyedik szett is 2-2 legállás után jött, de most Klaasen sokat hibázott a kiszállóknál, Anderson kevesebbet és kettőre került a vb-döntőtől.

Lélektanilag fontos szett következett. Anderson simán hozta a kezdését, aztán 134-ről majdnem sikerült kiszállni, de így is brékelt. Majd még simábban nyerte a harmadikat is, és máris 5-0 volt a javára, 109,06-os átlaggal. Elképesztő volt a fölénye a skótnak.

Jött megint Gary, bevágta a hetedik 180-asát, de Klaasen nyerte a leget. Kicsit bonyolultabban, de egyenlített Anderson, majd elképesztő magabiztossággal elvette Klaasen kezdését. Sajátjával ment a vb-döntőért és egy 48-as kiszállóval lemészárolta Phil Taylort legyőző Jesse Klaasent. Csodálatos meccs volt, Anderson 107,32-es körátlaggal és 47,37-es kiszállóval fejezte be ezt a felejthetetlen meccset. Vasárnap este jön a döntő.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr138228176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása