9 Nyíl

A PL idei ászai, 1. rész

2016. január 06. 16:00 - Turpi9

Mielőtt elkezdődne a Premier League idei idénye, bemutatjuk a játékosokat, megnézzük milyen múltra tekintenek vissza a sorozatban. Cikkenként két játékost fogunk alaposan megvizsgálni. Az első részben Robert Thornton és Dave Chisnall múltjában kutakodunk.

robertthornton.jpgThornton nem idén fog először a versenyben részt venni, ez lesz neki a negyedik. Azonban 2009-ben csak vendégjátékosként szerepelt egyetlen mérkőzés erejéig, ahol 7:2 legarányban alulmaradt James Wade ellen. Igaz, mivel csak vendégjátékosként vett részt, ez az eredmény nem számított. Így harmadszor indul élesben a rendezvényen: 2013 és 2014 után 2016-ban.

2013-ban  a 10 fős bajnokságban 6 győzelem, 3 döntetlen és 6 veszített mérkőzéssel, 15 ponttal az 5.hely jutott neki. Ezzel a teljesítménnyel 2 ponttal  lemaradt a négyes döntőről. 2014-ben kicsit gyengébb produkciót mutatott a sorozatban, itt csak a 8. helyen végzett. A mérlege itt 2 győzelem, 5 döntetlen és 9 vereség volt, amellyel 9 pontot zsebelhetett be. Érdekes, hogy ennél volt gyengébb végeredmény is, Wes Newton hat, Simon Whitlock pedig csupán öt pontot gyűjtött. Idén újra bizonyíthat a Thorn becenévre hallgató skót úriember, hogy nem véletlen kerülhetett ebbe a ligába bele.

cw32bjxweaetpwr.jpgChisnall sem újonc a PL közönsége előtt, az idei fellépése lesz a harmadik. 2014-ben 10 pontot sikerült összeszednie, ez pedig a 7. helyre volt elegendő. A mérlege annyira nem volt makulátlan, 3 győzelem, 4 döntetlen és 9 vereség volt. 2015 Chizzynek viszont meghozta az áttörést. Egyrészt Magyarországon a tévéközvetítés miatt sokan megismerhették jobban a nevét és a játéktudását, másrészt kimagasló eredményt tudott produkálni a Premier Leagueben. 10 győzelem, 2 döntetlen és csupán 4 veresége eredménye az lett, hogy megszerezte a második helyet és bejutott a négyes döntőbe.

A döntőbe jutásért nem mással kellett megküzdenie, mint a friss világbajnok Gary Andersonnal. Egy rendkívül színvonalas csatában 10:9 legarányban alulmaradt, de vigasztalására legyen mondva, hogy akkor Anderson a döntőt is megnyerte 11:7-re. Egyébként, hogy milyen remek formában játszott az elődöntőben Chizzy, az a hat dobott 180 ékesen bizonyítja. Idén talán még jobb teljesítményre is képes lesz, titkos favoritként még a végső győzelemre is esélye lehet. Igaz, ezt mondták róla a PDC-világbajnokságon is, végül pedig nem sikerült neki.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr398243938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása