9 Nyíl

A PL idei ászai 3. rész

2016. január 14. 15:42 - Turpi9

Hagyományainkhoz híven folytatjuk az elit, azaz a Premier League játékosainak a bemutatását. Ahogy címben is szerepel ez a harmadik felvonás. Az elsőt itt olvashatja, a másodikat pedig itt. A mai napon két nagyszerű, híres játékos, Adrien Lewis és Raymond van Barneveld  múltját vizsgáljuk.

adrian-lewis-beats-terry-jenkins-2011_2696656.jpgLewisnak az idei lesz a 9. fellépése versenyzőként a PL történetében, egyszer pedig vendég játékosként kapott egyetlen mérkőzés erejéig Raymond van Barneveld ellen. Egyébként ott Barney nyert 7:5 arányban. Lewis 2007-ben mutatkozott be a PL közönség előtt. Nem igazán találta ott még a helyét, csupán a 7.helyen tudott végezni 10 ponttal és a legrosszabb legaránnyal (-27). 2008 már szerencsésebb és fényesebb év volt számára, hiszen 4 győzelem, 4 döntetlen és 6 vereséggel a negyedik helyet sikerült megcsípnie, ami feljogosította arra hogy elődöntőt játszhasson. Azonban a mesterrel találta szembe magát a tanítvány, Phil Taylor lelépte szinte őt 11:1 arányban.

Legközelebb 2010-ben csodálhattuk meg játékát, azonban ekkor sem tudott maradandót alkotni: itt is csak a 7. helyet sikerült megszereznie. 2011-ben 6 győzelem, 2 döntetlennel és 6 vereséggel a negyedik helyet sikerült megszereznie, ezzel jogot szerezve az elődöntőre. Itt újra farkasszemet nézhetett mesterével, Phil Taylorral. Ahogyan 2008-ban Taylornak, most Lewisnak sikerült a remek produkció! 104,63-as körátlaggal és hat dobott 180-al - szemben Taylor 99,58-as körátlagával és egy darab 180-nal - bejutott a döntőbe! A döntőben azonban nem tudta megismételni klasszis teljesítményét, sőt, majdnem hússzal rosszabb körátlagot mutatva alulmaradt Gary Andersonnal szemben. Pedig ez évben ő nyerte meg a PDC világbajnokságot is, de nem sikerült a második legrangosabb sorozatot behúznia.

Az elkövetkező években pedig már nem sikerült a végső győzelem kapujába eljutni, sőt még a közelébe se tudta dobni magát: 2012-ben a 6. helyet érdemelte ki, 2013-ban mindössze 10 gyűjtött ponttal a 8.helyre volt hivatott. 2014-ben és 2015-ben mindkét alkalommal a 6. lett, 15 illetve 14 termelt ponttal. Összességében az utóbbi esztendőkben nem tudta megmutatni remek tudását az elitben, valahogy itt nem jött ki neki a lépés. De talán majd az idei évben sikerül végre az áttörés számára és megindul felfelé a sorozatban a csillaga! A vb alatt mutatott játéka alapján mindenképpen esélyes lehet a győzelemre.

raymond-van-barneveld-betway-premier-league-darts-champion-lawrence-lustig-pdc_5pu3dsazeft215k18tynvu4t4.jpgA méltán népszerű Barneveld az első, 2005-ben megrendezett versenyen még nem vett részt, azonban 2006 óta állandó résztvevője a sorozatnak. Számszakilag ez lesz neki a 11. versenye. Bemutatkozó évében 21 ponttal rögtön sikerült megszereznie a második helyet, az elődöntőben Roland Scholtennel találkozott. A mérkőzést - a szintén holland - ellenfele nyerte meg 11:3 arányban. 2007-ben sikerült megismételnie kiváló produkcióját, újra csak a 2. helyre tudott odaérni 17 ponttal. Az elődöntőben az angol színekben versenyző közönség kedvenccel, Terry Jenkinsel vívott ádáz küzdelmet, de egy paraszt hajszállal jobbnak bizonyult a brit: 11:10 arányban tudott Barney ellen győzedelmeskedni.

2008-ban ismét dobogós helyen sikerült végeznie kiszemeltünknek, 18 ponttal a 3. helyezés jutott neki és egy elődöntő. Ott James Wade ütötte el a döntő partitól, 10:8 arányban. 2009-es kiírásban újra a dobogón tudott végezni holland barátunk 13 ponttal. Az elődöntőben újra Wade ellen mérkőzhetett meg, de most sem járt nagyobb sikerrel: 10:8 arányban alulmaradt. 2010 volt a legszürkébb éve, itt csak a 6. pozícióra volt hivatott. 2011-re összeszedte magát, 18 pontot zsebelt be ami a 2. helyhez volt elegendő. Az elődöntőben a későbbi győztes Gary Anderson páholta el. 2013 volt a második legrosszabb szezonja, 5. hely jutott neki és így nem jutott tovább.

2014-ben szenzációs évadot tudott produkálni. 7 győzelem, 6 döntetlen és csupán mindössze 3 vereség volt a selejtezőbeli mérlege. Az elődöntőben régi a vetélytársával, Phil Taylorral került össze. Barneveld nem játszott kiemelkedően, azonban Taylor se tudta hozni a rendes formáját. Barneveld körátlaga 92,27 lett, Phil "The Power" Taylor pedig 93,43-at tudott bemutatni, de így is Barney nyert 8:5-re, nem is olyan csekély különbséggel! A döntőben honfitársával, a vb döntőt elbukó Michael van Gerwen ellen kellett a tábla elé állnia. Mindkét játékos a döntőhöz méltó játékkal rukkolt elő, Barneveld körátlaga 101,93 lett, Gerwené pedig 102,98. Nem mellékesen Barney öt 180-at dobott, Mighty Mike pedig hatot. A végeredmény a jobb statisztikai mutatók ellenére Barneveldé lett, így először - és ezidáig utoljára - emelhette a magasba a győztesnek járó trófeát! 2015-ben remekül kezdett ismét, 4. helyezett lett, azonban az elődöntőben Michael van Gerwen visszavágott a tavalyi döntőért és legyőzte őt 10:8 arányban. Barneveld egy igazi klasszis játékos, akiben mindig ott van a puskapor, ami bármikor elsülhet. Még akár ő is esélyes lehet a végső győzelemre, bár ehhez 9 másik játékosnak is van hozzászólni valója, az biztos.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr1008250086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása