9 Nyíl

A PL idei ászai 4.rész

2016. január 20. 10:12 - Turpi9

Megszokott beharangozó rovatunk folytatódik, a mai napi írásban a világranglista első két helyezett játékosának múltját nézzük jobban meg, nevezetesen Gary Anderson és Michal van Gerwent! Aki korábbi részekre kiváncs, az első itt, a második itt, a harmadik itt olvasható.

0_10180_9686348_00.jpgAnderson 2009-ben egy mérkőzés erejéig részt vett már a Premier League rendezvényén, akkor John Part ellen állt tábla elé. Az összecsapás a Repülő Skót győzelmét hozta 7:4 arányban. A mérkőzés leírásához hozzátartozik, hogy öt illetve négy darab 180-as dobás sikerült Anderson javára, a körátlag pedig 107,40 - 93,54 volt. Ez a szép eredmény se volt akkor még elég, hogy részt vehessen a 2010-es kiírásban. Hivatalosan az első szezonja a 2011-es volt. Ekkor hullámzó teljesítménnyel 8 győzelmet, 1 döntetlent és 5 vereséget ért el, 17 pontot gyűjtött és ezzel a harmadik helyezést érte el. Az elődöntőben Raymond van Barneveldet páholta el 8:6 arányban. Ezután következhetett a döntő, ahol Adrien Lewisszal álltak egymással szemben. Minden úgy alakult a döntőben Anderson számára mint mesében: jött, látott és győzött. Nem is akárhogyan, 10:4 arányban. Az átlagok is magukért beszélnek, 94,67 - 85,75-re Anderson hozta a mérkőzést. Ez a győzelem egyébként 125 000 fontot ért a sportolónak!

2012-ben címvédőként lépett a pódiumra a versenysorozatban, azonban ahogy az első versenyén minden bejött neki, itt jóformán semmi. Az utolsó, azaz a 8. helyezést érte el, mindössze 10 gyűjtött ponttal és -13-as legaránnyal. 2013 ismét nem sikerült neki annyira jól, sőt ez elég finom kifejezés, hiszen csak  a tizedik helyezést tudta elérni, ami az utolsó helyet jelentette. 2014-ben újra összekapta magát a sorozatra, egészen a harmadik helyik dobta magát a selejtezőben. Az elődöntőben Michael van Gerwen állta útját, 8:7 arányban maradt alul Anderson. 2015 egy egészen fantasztikus év Gary karrierjében, hiszen januárban PDC világbajnoki címet ünnepelhetett és mellé bezsebelte az otthoni vitrinbe a Premier League trófeáját is!

A selejtezőben ismét a szokásosnak mondható 3. helyezést érte el. Az elődöntőben a tündöklő Dave Chisnall ellen játszott, azonban Anderson csillaga fényesebben ragyogott és nyert 10:9 arányban. A döntőben megismétlődött a tavalyi elődöntő, azaz Michael van Gerwen volt az ellenfél. Gary hét darab 180-ast vert oda a mérkőzésen és 104,85-ös átlagot produkált. A végeredmény pedig 11:7 lett a javára, így másodjára is megnyerte a sorozatot! Idén címvédőként lép táblához, szerintem elég nagy esélyekkel ahhoz, hogy újra feltehesse a fejére a koronát!

michael-van-gerwen-mccoys-premier-league-darts-champion-lawrence-lustig-pdc_1660o69dyhl371xuo0z59u06yv.jpgMighty Mike először 2013-ben szerepelhetett a Premier leagueben. Nem is akárhogyan tette ezt, hiszen első szezonjában 23 pontot gyűjtott (11 győzelem, 2 döntetlen és mindössze 3 vereség) amivel kiérdemelte az első helyezést! Az elődöntőben 2009 bajnokával találkozott, aki nem más mint James Wade. Sikerrel is vette az akadályt, 8:4 arányban bizonyult jobbnak ellenfelénél. A másik ágon Phil Taylor lépett tovább Raymond van Barnevelden, így ő vele mérkőzhetett a bajnoki címért. Gerwen végül egy nagy csatában sikeresen legyőzte az "öreg" Taylort, 10:8 arányban. A mérkőzés színvonalát a statisztikák is alátámasztják: kilenc darab 180-at hajított Gerwen, Taylor pedig négyet. A körátlaguk is világszínvonalúra sikeredett, a holland ifjú 103,29-et produkált, Phil pedig 104,1-et! Óriási ütközett volt! Első PL szezonjában sikerült bajnokságot nyernie van Gerwennek. Rajta kívül ezt csak Phil Taylor és Gary Anderson tudta véghez vinni.

2014-ben folytatódott a holland kiválóság csillagának tündöklése: amellett hogy megnyerte a PDC világbajnokságot, a Premier Leagueben sem vallot szégyent.  Sőt, a selejtezőben ismét sikerült győzedelmeskednie (11 győzelem, 2 döntetlen és 3 vereség volt ismét a mérlege). Az elődöntőben nem mással találkozott, mint Gary Andersonnal. A Repülő Skót nem tudta megállítani van Gerwent, a holland 101,18-as körátlagot dobálgatva egy szoros küzdelemben 8:7 arányban győzedelmeskedett. A döntőben pedig holland háziverseny alakult ki, hiszen az ellenfél nem volt más mint Raymond van Barneveld. Egészen fantasztikus játékot mutattak be a srácok, a mérkőzésen összesen 11 darab 180 lett dobva (6:5 arányban)! A körátlagok se voltak piskóták, Barney barátunk 101,93-at, Mighty Mike pedig 102,98-at produkált. De hiába a jobb körátlag, a fényesebb statisztika, Raymond van Barneveld 10:6 arányban diadalmaskodott honfitársa ellen. Ezzel "csak" a második helyezés jutott Mikenak, de ez is ért azért 75 000 fontot. 2015 nem hozott meglepetést a selejtezőben elért helyezésnél, ismét Michael van Gerwen neve ragyogott az első helyen 23 ponttal. Az elődöntőben megismétlődött a 2014-es PL finálé, azaz Barney volt Gerwen ellenfele. Itt sikerült visszavágnia a döntőben elszenvedett vereségért 10:8 arányban. A másik ágon Gary Anderson győzte le egy óriási csatában Dave Chisnallt, ezzel kialakítva a döntő mezőnyét. A végső megpróbáltatáson azonban Mighty Mike megint elvérzett, 11:7 arányban alulmaradt skót riválisával szemben. Az idei évre a nagy kérdés az, hogy végre megnyerheti-e újra ezt a sorozatot? 3 indulásból 3 döntőt játszani nem csekély dolog! Bár nyílván lesz ehhez másnak is néhány szava...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr858261050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása