9 Nyíl

Chizzy megállítja-e van Gerwent?

2016. március 09. 10:08 - Turpi9

Lassan újra eljön a csütörtök este és a világ legjobbjai ismét egymásnak feszülnek. A Premier League hatodik játéknapját ismét Angliában rendezik, ezúttal Nottingham városában a Motorpoint Arena Nottingham csarnokában. Nézzük a menetrendet és a mérlegeket!

premier_league_darts_1300_x_630_artist-large.jpg

Az első mérkőzést Michael Smith és Gary Anderson fogja mérkőzni. Bully Boy kezdi megtalálni valódi önmagát, hiszen az első négy mérkőzésén a sorozatban összesen 1 pont volt a teljesítménye, azt is véres izzadtsággal szerezte meg Dave Chisnall ellen. Utána részese lehetett egy mészárlásnak az áldozat szerepkörében, amit Michael van Gerwen követett el egy 123,4-es történelmi televíziós átlaggal. De mint Rocky, aki köztudottan fejjel védi az ütéseket, felállt a padlóról és sok ember meglepetésére Raymond van Barneveldet győzte le és tette zsebre az életmentő 2 pontját. A Repülő Skót felemás szezont fut eddig az elit ligában. Címvédőként a közönség jóval többet vár tőle, mint egy átlagos játékostól. A múlt héten honfitársával, a nagyon gyenge szezont futó Robert Thornton ellen tudott győzni, azonban 89,88-as átlaga elárulja róla, hogy nincs csúcsformában. A fogadási szorzók a következőek lesznek: 4,5 - 1,55 és a döntetlen 5.

lewis_2752977.jpgA második összecsapás Peter Wright és Adrian Lewis fogja vívni. A negyedik fordulóig veretlen és egyben listavezető Wright nagyon jó formában játszik a sorozatban. Ennek ékes bizonyítéka, hogy szűk egy hete Michael van Gerwen ellen 108,98-as átlagot produkált. Az már más kérdés, hogy egy ilyen átlag is kevésnek bizonyult a győzelem eléréséhez, emellett lecsúszott a dobogó harmadik fokára is. Ritka az olyan, mikor ilyen produkcióval alul marad az ember, de ez most megtörtént. Nem lesz könnyű sorsa holnap se, hiszen egy kétszeres világbajnok ellen kell játszania. Lewis teljesítménye kicsit hasonlít a budapesti hullámvasútra, néha fent van néha pedig lent. A legutóbbi 3 mérkőzésén kettőt elveszített, igaz az egyik a mágikusan versenyző van Gerwen, a másik pedig a mestere, Taylor ellen volt. Kicsit könnyen adta múlt héten a bőrét, Taylor papa a nyitómeccsen lelépte 7-1 arányban. Most se lesz könnyű mérkőzése, egy jó formában lévő Wrightot kell legyűrnie. A mérkőzés szorzói a következőek: 2,4 -2,4 és a döntetlen 4,5.

A következő párharcot Raymond van Barneveld és James Wade játssza. A közönség egyik nagy kedvence, Barney az előző fordulóban megbűnhődött azért mert egy kicsit gyengébb formában játszott. Sikerült talpra állítania a tabella végén kullogó Michael Smitht, ezzel két könnyűnek vélt ponttól esett el. Ennek az a következménye, hogy innentől nagyon nem kéne hibáznia, mivel még a csoportban maradása is veszélyben foroghat. Persze ennek alap feltétele hogy riválisai hozzák a meccseiket. Wade az a személy, aki igazából a legkiegyensúlyozottabban játszik, de mégis ennek dacára ellene nem lehet biztosra menni. Horgász nyelven élve két elég szép halat fogott ki magának az elmúlt időszakban, a nyitó fordulóban a holland világelsőt páholta el, a rákövetkezőben a kicsit szürkébb Michael Smitht fosztotta meg a két ponttól. Az előző héten pedig a közönség egyik nagy kedvencét, Chisnallt kalapálta el teljesen jogosan. A kérdés az, hogy a héten mennyire lesz elég a majdnem garantálható 98 körüli körátlaga? A bukiknál a következő szorzók élnek: 2,5 - 2,3 és a döntetlen 4,5.

A negyedik mérkőzést Robert Thornton és Phil Taylor fogja egymás ellen harcolni. Thornton eddigi eredményei nem túl fényesek és akkor még nagyon finoman fogalmaztam. Az eddig lejátszott négy mérkőzése alatt összesen egy pontot sikerült összekaparnia, azt is honfitársa ellen Peter Wrigth személyében. A liga első mérkőzésein még az is néha kihívást jelentett számára, hogy a húszas szektort háromszor egymás után eltalálja. Azóta javult a játéka, ezt látszik alátámasztani a Peter Wright elleni  mérkőzésén elért majdnem 92-es átlaga, ami ugye mint köztudott, egy pontot jelentett számára. Phil Taylor tényleg elementális erőben érzi magát, bizonyítékul szolgál az utolsó négy mérkőzése, mikor nem dobott 100-as körátlag alatt! Ennek meg is lett a gyümölcsöző eredménye, pontegyenlőséggel vezeti a tabellát. Ahogyan ismerhetjük Phil bácsit, vélhetően nem fog engedni a szorításból és nem veszi vissza a lábát a gázpedálról, még akkor sem, ha egy másik nagypapáról van szó. A fogadóirodáknál ezek a szorzók lesznek: 9 - 1,25 és a döntetlen 6,5.

day4davechisnall_2693127.jpgAz este zárómérkőzését nem más, mint Dave Chisnall és Michael van Gerwen vívja. Chizzy az utóbbi időben nem mondhatja túl szerencsésnek magát, hiszen múlt héten egy kicsit fakóbb játékot mutatott be a mélyen tisztelt közönségnek, aminek az lett a böjtje hogy pont nélkül távozhatott Exeter városából. Két hete pedig 109-es körátlag felett produkált, de ez a fantasztikus teljesítmény se volt elég ahhoz, hogy pontot szerezzen Phil Taylor ellen. Csodálatos átlagot tud produkálni az angol úriember, a kérdés az hogy vajon csütörtök este mennyit tud kisajtolni magából, mert el fog kelleni a muníció ellenfele ellen. Mighty Mike játékáról igazából nagyon nehéz bármi negatívot felhoznom, hiszen nem csak hogy a PL-ben mutat be felejthetetlen produkciókat fordulóról fordulóra, hanem a hétközi és hétvégi tornákon is megállíthatatlan. Lassan azaz érzése vele kapcsolatban az embernek, hogy vajon tud-e egyáltalán hibázni, ismeri-e ezt a fogalmat? Csodálatos az amit láthatunk tőle, oktató videóban kéne mutogatni kiváló darts teljesítményét az iskolákban. Mindenesetre a fogadóirodák azért adnak szorzókat is, amelyek a következőek: 9 - 1,22 és a döntetlen 7,5.

Pos Name F A Dif Pts
1 Michael van Gerwen 32 17 15 8
2 Phil Taylor 30 18 12 8
3 Peter Wright 29 24 5 7
4 Adrian Lewis 26 24 2 6
5 James Wade 31 33 -2 6
6 Gary Anderson 21 21 0 4
7 Raymond van Barneveld 27 28 -1 4
8 Dave Chisnall 26 27 -1 3
9 Michael Smith 21 39 -18 3
10 Robert Thornton 15 27 -12 1


Szerintem a nyitómeccsen Anderson nem fog kegyelmezni a szimpatikus Smith-nek, elviszi haza a 2 pontot. Óriási, sistergős mérkőzést várok Wright és Lewis között, de ha valaki mellett kell letennem a garast, akkor az Lewis győzelme lenne. A van Barneveld és Wade összecsapásán egy igazságos döntetlent várok, már csak azért is hogy egy kicsit megdobjuk a szelvényt a jó szorzó miatt. A nagypapák csatájában nem kérdéses Taylor győzelme, a Tüske mostanában eléggé kicsorbult. A záró meccsen pedig Chisnall fog áldozatul esni a fenevadként küzdő és játszó holland géniusz van Gerwen ellen. De hogy mennyire lesz igazam, ez csütörtök késő este mindenképpen kiderül!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr338453588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása