9 Nyíl

Itt van amit vártunk, Play-Off!

2016. május 18. 07:06 - Turpi9

Eljött az idő, amit igazából nagyon is vártunk, hiszen az utolsó este fog jönni csütörtökön a Premier League 2016 kiírásában, ami Londonban az O2 arénában lesz. Itt elfog dőlni, ki az idei bajnok, ki az aki a legjobbak között is a legjobb tud lenni. Azonban az éremnek két oldala van, sajnos idén utoljára csodálhatjuk ezeket a fantasztikus tehetségeket a magyar sport televízió képernyőjén, jövő évig nem lesz Premier League.

cisap8mwyaafcn-.jpgKicsit módosult a lebonyolítási rend az eddigiekhez képest, az elődöntők 19 legesek lesznek, azaz aki előbb eléri a 10 győzelmet, az nyer. A döntő 21 leges lesz, azaz aki előbb  eléri a 11. nyert leget, az nyer. Kevesebb mérkőzés lesz, de hosszabbak.

83-24022015085055.jpgAz első mérkőzést Michael van Gerwen és Adrian Lewis fogja vívni. Az idei sorozatban kétszer álltak tábla elé, mind a kétszer a holland Gerwen tudott győzni, egyszer 7-4 arányban, egyszer pedig 7-5 arányban. Az elmúlt idő statisztikái alapján mindenképpen Gerwen felé billen a mérleg nyelve, az utóbbi három évben rendre minden alkalommal bekerült a döntőbe. 2013-ban sikerült elhódítani a serleget, az utóbbi 2 évben pedig elvérzett a döntő mérkőzésen és a második hely jutott neki. Nem úgy ismerjük a világelsőt, aki most ne akarná a rossznak nehezen nevezhető, de csak az ezüstig jutó szériáját aranyra beváltani.

Lewis 2010 óta rendszeres vendége a versenynek, neki kicsit másabb a statisztikája mint ellenfelének. Ezen kívül eddig egyszer sikerült bekerülnie a Play-Offba, méghozzá 2011-ben, akkor viszont sikeresen túljutott az elődöntőn és Phil Tayloron, a döntőben azonban nem tudott győzni és a második hely jutott neki. A négyes mezőnyben ő az egyetlen játékos, aki eddig nem tudta megnyerni a PL-t. Nem az a ijedős típusú srác, múlt heti nyilatkozatában kijelentette, hogy nem fél senkitől, a mérkőzésen bármi megtörténhet.

Az örök mérlegük eddig 41 mérkőzés alatt 27 Gerwen és 12 Lewis győzelem mellett 2x döntetleneztek. A fogadóirodák így osztják a szorzókat: 1,18 - 5.

83-11102013023118.jpgAz este másik elődöntőjét Phil Taylor és Gary Anderson fogja játszani. Ők is eddig kétszer meccselhettek a sorozatban, mindkét alkalommal Taylor került ki győztesen, 7-4 és 7-3 arányban. Az összesített statisztikában egyértelműen Taylor áll jobban, ő az egyetlen játékos, aki a 2005 óta íródó történetben minden alkalommal részt vett. Igazából kicsit túlmutat azon hogy csak részt vett, eddig 7 alkalommal jutott be a döntőbe és 6x sikerült is megnyernie. Legutóbb 2012-ben Simon Whitlock ellen diadalmaskodott, és azt az egy elveszített döntőjét 2013-ban Michael van Gerwen ellen játszotta. Azóta viszont nem tudott a döntőbe keveredni, sőt, a tavalyi kiírásban nem jutott be életében először a legjobb négybe. Most viszont egy lépéssel lemaradva a tróntól, második helyezettként került be a Play-Offba.

Anderson 2011 óta kap meghívást az elitbe, amit rögtön az első évében sikerült is megnyernie. Nem is akárhogy, a másik ágon vetélkedő Adrian Lewis ellen. Mindkét játékosnak az volt az első döntője, amit a skót meg is tudott nyerni. A következő két évben azonban megjárta a poklot, a címvédés nem hogy nem sikerült, de az utolsó helyet tudta csak megcsípni mindkét alkalommal. 2014 újra egy jó év volt számára, akkor be tudott kerülni a Play-Offba, ám kikapott Michael van Gerwentől az elődöntőben. 2015-ban újra eljött az ő ideje, 2011 után újra a fejére helyezték a koronát jelképesen. Érdekes, hogy akkor is harmadik helyezettként jutott tovább és most is. Ki tudja, lehet neki ez fog szerencsét hozni, ettől fog ragyogni az ő csillaga a végén.

Eddig kereken 50 alkalommal csaptak össze a nagyok, 35 Taylor és 13 Anderson győzelem született 2 döntetlen mellett. A fogadóirodák a következő szorzókat adják a győzelmekre: 1,75 - 2,1.cisnakhweaa8sd1.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr548726966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása