9 Nyíl

Kovács Patrik most megmutathatja a világnak

2016. június 01. 09:00 - Denis Potvin

Már csak egy nap van a Dartsof World Cup 2016-os szezonjának első meccséig. Ugye senki nem felejtette el, csütörtökön nyolckor Thaiföld nyelvtörő sztárjai elé merészkedik a Bezzeg Nándor-Kovács Patrik duó (A Sport TV szakértő kommentátoraival). A héten folyamatosan vezetjük fel a páros-vb-t, mert talán nekünk, magyar dartsosoknak ez egyik legfontosabb esemény lesz. Megírtuk a World Cup of Darts történetét is. Persze, hogy a magyar főszereplőkkel is foglalkozunk. A reggelt kezdjük a nagy tehetségnek tartott Kovács Patrikkal. Aztán jön Bezzeg Nándor is. Már csak egy nap.

img_1809_500.jpg

Patrik pályafutásának kezdete 19 éves kora ellenére régre nyúlik vissza, hiszen igen fiatalon ismerkedett meg a darts sporttal, és egyedülállóan tudatosan készült a versenyzésre.

Ózdiként édesapjával a Putnoki Gömör Darts Klub színeiben kezdte, évekig itt játszott, utána ment Miskolcra, és a 2010-2011-es szezonban, a miskolci XXI. Század SC színeiben versenyzett. A bemutatkozás olyan jól sikerült, hogy steel szakágban, ifjúsági fiú kategóriában az egyéni és a páros magyar bajnoki címet elhódította. (mint később kiderült innentől nem volt megállás, egyéniben Patrik nem kapott ki, amíg az utánpótlás mezőnyben szerepelt)

2011-2012-es szezonban Patrik már a soft szakág egyéni bajnoki címét is megszerezte, valamint sikerült megismételni előző évi teljesítményét steel szakágban, egyéni és páros bajnoki cím. Játéka annyira meggyőző volt, hogy Bezzeg Nándor felkérte a férfi páros küzdelmekre partnernek, és ezzel meg is született Patrik első felnőtt Magyar Bajnoki címe.

kovacs_patrik_minap_mocsail.jpg

A következő szezon nagy változást hozott számára, hiszen átigazolt a Sport Darts Club egyesületéhez, ahol folytatta a közös munkát Ziegenhám Medárddal, aki a mai napig irányítja Patrik felkészülését.
A 2012-2013-as évad komoly felnőtt sikereket hozott  a 16 éves sportolónak, hiszen Mester Zoltán oldalán páros Magyar bajnoki címet szerzett, és az év végén a Sport DC első csapat Magyar Bajnoki címének is aktív részese volt.

Az utánpótlás versenyeken hozta az előző évad eredményeit, tovább növelve bajnoki címeinek számát.
A keszthelyi Ifjúsági Európa Bajnokságon Borbényi Andrással az oldalán, bronzérmet szerzett párosban.

A 2013-2014-es szezon volt az utolsó, melyet az utánpótlás korosztály versenyein teljesített, és 100%-os végeredménnyel, soft és steel egyéni bajnoki cím, valamint párosban Czipó Viviennel az oldalán, szintén mindkét szakágban Magyar Bajnoki cím volt a befejezése az évnek. Innentől átlépett a felnőttek mezőnyébe.
Kvalifikálta magát a PDC Super League Darts Kelet-európai kvalifikációs sorozat 16 résztvevője közé, és lett akkor ennek a sorozatnak a legfiatalabb tagja.

A 2015-ös szezonban steel egyéni versenyszámban az utolsó fordulóig versenyben volt a bajnoki címért Székely Pállal és Takács Gáborral, de mivel Nagy Csabától vereséget szenvedett az elődöntőben, így végül be kellett érnie a harmadik hellyel.

Vigaszt talán az újabb magyar bajnoki cím jelentett, melyet párosban, ismét Mester Zoltánnal az oldalán szerzett meg.

12871488_533346813515640_7841323216550187248_n.jpg

2016-ban az egyik legfontosabb eseményen azonban újra remek egyéni teljesítményt nyújtva harcolta ki, hogy Bezzeg Nándorral az oldalán harcba szálljon a PDC World Cup of Darts eseményén, a magyar csapat tagjaként.

Patrik eddigi pályafutása során utánpótlásban 7 egyéni és 5 páros magyar bajnoki címet szerzett, míg a felnőttek között 3 páros és 2 csapat magyar bajnoki cím tulajdonosa. Ifjúsági Európa-bajnoki bronzérmes, és kora ellenére már többszörös magyar válogatott.

A cikk Vereczkey Lajos, Kovács Patrik klubtársának a munkája, amiért ezúton is nagyon hálásak vagyunk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr188765452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása