9 Nyíl

Penge megmondta: Érezni lehetett, hogy nyomás alatt tartjuk őket

2016. június 03. 17:28 - Turpi9

Továbbra is lázban ég a darts társadalom, hiszen - mint tudjuk - , válogatottunk tegnap este 5-3 arányban győzött és továbbjutott Thaiföld ellen. Ezzel a sikerrel pedig a második körbe értek a srácok, ahol már Belgium legjobbjai lesznek Bezzeg Nándor és Kovács Patrik ellenfelei. Ezzel a mérkőzéssel kapcsolatban is kérdeztük a 2015-ös év magyar bajnokát, és a Target profiját, Székely "Penge" Pált, aki készségesen válaszolt is kérdéseinkre.

11773386_ebc06cf943c80e348af1a77af7bb84f2_wm.jpgHol nézted a meccset?

Itthonról néztem, és közben a PDC Hungarian Fan Club adminjaként folyamatosan válaszoltam a Facebookon megjelenő kérdésekre.

A sorsolás után hogy érezted a továbbjutás kérdését?

Verhető ellenfélnek tartottam a thaiföldieket. Tudtam hogy nem lesz könnyű, hiszen aki ide kijut - mindegy, hogy honnan jön -, az nagyon jól tud dartsozni. Viszont meglepett az ellenfél jó kezdése, tavaly nem játszottak ilyen összeszedetten az elején.

Szerinted hol és mi volt az a pillanat, amikor a Thaiföldiek fölé tudtunk kerekedni?

Én úgy gondolom, hogy amikor a második szettben brékeltünk azzal a kiváló 105-ös Nándis kiszállóval, már érezni lehetett hogy nyomás alá tudjuk őket rakni. Azután a következő Nándis D20 - ami szintén egynyilas volt - , már mutatta hogy ő nagyon egyben van. A thai játékosok ekkor elkezdtek hibázni. Érezték, hogy ha az ellenfél a végére ér akkor azt ki is dobja. Patyi szintén egynyilas D20-a volt szerintem a kegyelemdöfés abból a szempontból, hogy onnantól az ellenfelünknek még jobban remegett a keze, és ez a rengeteg dupla hibázásban is meglátszott.

Jellemeznéd Nándi és Patrik játékát?

A párosban van egy alapszabály, ami azért az egyénire is igaz. Mindig dobj annyit - vagy többet, mint az ellenfél párod. Nándi erősen támogatta Patrikot abban, hogy ha ő hibázott, akkor Nándi triplái rendre kisegítették. De ha visszanézzük a mérkőzést, az is látszik, hogy Patrik a thai-ok kettes számú játékosával többnyire tudta tartani a lépést. Így megadták maguknak a lehetőséget hogy duplára dobjanak. Nándi rutinja elévülhetetlen ebben a sikerben, és Patrik is megtanulja hogy egy ilyen színpadon hogyan kell játszani. Biztos vagyok benne, hogy a belgák ellen jobban megy majd.

Mit csinálhat egy játékos meccs közben, ha nem jönnek a triplák? A társ tud ilyenkor segíteni?

Ezen a szinten már nem, maximum csak nyugtatgatni tudja a társát. Ők nagyon jól tudják, hogy ha nem jön a T20 akkor dobjunk a T19-re. Ha nem jön a T19 akkor dobjunk a T18-ra. Patrik ezt is csinálta, aztán jött is a T19, meg a T18 is. Igaz nem olyan sokszor, mint szerette volna, de azért fontos triplák voltak ahhoz, hogy az adott leg végjátékában legyen esélyünk kiszállóra dobni.

Egy ilyen fiatal srác mint Patrik - aki láthatóan ideges volt egy kicsit - fel tud-e oldódni a következő meccsre?

Mindenképpen. Rutint és tapasztalatot kell szereznie. Most a tapasztalatszerzés megvolt. A kinti hírekből hallom, hogy mindenki gratulált neki, mert látszott, hogy egy percig sem adta fel. Küzdött, és amikor nagyon kellett, megdobta a duplát és a triplát is. Ez komoly jellemre vall, ezt pedig már a nagy játékosok is értékelik, főleg egy ilyen fiatalembernél. Annyit kell csinálnia, hogy ha felmegy a színpadra, akkor ki kapcsolnia mindent és - mintha csak egy OB-n dobna - nem foglalkozni semmivel, nem gondolkozni, csak dobni. Mindent tud erről a játékról, amit tudni lehet, csak a tanultak alkalmazását kell elsajátítania az ilyen körülmények között is.

Nézzünk egy kicsit előre is. Mit szólsz a belgákhoz, és miben kell javulnunk ellenük, hogy sikeresek legyünk?

Higgadtságra lesz szükség, valamint arra, hogy nyomás alatt tudjuk tartani őket. Nándinak van papíron nehezebb ellenfele, de ő képes összekapni magát, és jól játszani annyira, hogy megnehezítse a fiatalabbik Huybrechts dolgát. Patriknak az idősebb és papíron gyengébbik Huybrechts, Ronnie lesz az ellenfele, akitől azért már láttunk nagyon gyenge színpadi teljesítményt is, amikor a nyakában loholt az ellenfél és nem tudta megtörni. Patriknak erre kell törekednie, és ha hozza azt, amit tud, akkor semmi nem lehetetlen, és ha netalántán szétesne az ellenfél, még egy győzelem is kisülhet belőle. Ami nagyon megnehezítheti Patrik dolgát, hogy a második mérkőzés az övé, és ha Nándi nem nyer, akkor neki még ezt is fel kell dolgoznia. Csapatversenyeken már bizonyította, hogy képes helytállni ilyen helyzetben, úgyhogy nem féltem! Ha meg esetleg a páros mérkőzésre is sor kerülne, ott már 50-50 százalék az esély. Minden lehet.

Szerinted kik azok a nemzetek, akik oda tudnak érni a végére?

Szerintem a favorit nemzetek mindenképpen esélyesek. Hollandia, Anglia, Skócia, de én még ide számítanám Ausztriát is, mert a Mensur-Rodriguez páros iszonyúan erős. Az ausztrálok játéka érdekes kérdés lehet még, mert ugyan tegnap nem nagyon brillíroztak, de ettől még nagyon jó játékosok.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr878776306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása