9 Nyíl

Lewis elképesztő csatában győzte le Taylort

2016. június 18. 12:33 - Denis Potvin

A negyeddöntőkkel folytatódott Új-Zélandon, a World Series keretében rendezett Auckland Darts Masters. A skót rangadón Gary Anderson, az angolon pedig Adrian Lewis jutott tovább. Mellettük Raymond van Barneveld és James Wade játssza majd vasárnap az elődöntőket, amelynek párosításai: Raymond van Barneveld - Gary Anderson, valamint Adrian Lewis - James Wade. A Taylor - Lewis meccsről röviden csak annyit: zseniális volt! Van róla videónk is.

clnxkauxeaatthp.jpg

Úgy kezdődtek el az Auckland Darts Masters negyeddöntői, hogy Raymond van Barneveld viszonylag könnyen elintézte Dave Chisnall-t. Barney egy 14 nyilas kiszállóval kezdte, majd a holland 2-0-ra, és 3-1-re lépett el. A negyedik legben lehetősége volt a 9 nyílra, két száznyolcvan után azonban rontott, ám a 11 nyilas befejezése így is megsüvegelendő.

Chizzynek volt egy fellángolása és 5-4-re fel is zárkózott, de innen már Barney irányított. A 10. legben majdnem összejött neki egy 170-es kiszálló, de elrontotta a bullt. Chizzy aztán egy 12 nyilassal mutatta meg, nem véletlen van itt, de Barney először egy 96-os kiszállóval, majd egy D8-cal zárta le 10-5-re az első meccset és jutott elsőként az elődöntőbe, 101,11-es átlaggal zárta a meccset.

 cln9v-yuyaew_ya.jpg

Gary Anderson és Peter Wright folytatta tovább a második negyeddöntőben. A világbajnok 180-al és egy győztes leggel kezdett, ám ezután a D8 gondot okozott neki, amit Wright egy 86-os kiszállóval büntetett. Egymást felváltva nyerték a legeket, és Andersonnak volt szintén egy kilencnyilas lehetősége, két 180-as után, de elrontotta, ám a leget így is hozta egy D10 után.

Ezután a skót rangadón Anderson indult be nagyon, egy break, aztán egy 180-as utáni D10-es kiszálló, majd Wright rontott kiszállója után újabb két Anderson leg és pillanatok alatt 7-3 volt az állás a javára. Innen pedig Wrightnak nem volt már visszaút. Bár egymás után három leget nyert és felzárkózott 7-6-ra, onnan viszont Anderson jött háromszor, közte egy 96-os kiszállóval, így a Repülő Skót végül 103,93-as átlaggal jutott tovább.

 cloi77fvaaaavk8.jpg

Ezután egy angol rangadó jött, a csapat-világbajnok páros két tagja, Phil Taylor és Adrian Lewis küzdött a továbbjutásért. Zseniálisan kezdett mindkettő, előbb egy-egy 180-as, majd Lewistól 140, Taylortól 177. Taylor aztán elrontotta a perfekt leget, Lewis pedig a 11. nyilával, 81-ről szállt ki. Taylor aztán egy újabb 180-as után 122-ről egyenlített. A varázslat aztán folytatódott, Taylor 140, és 165 után tíz nyílból, D8-cal szállt ki, ám ezután Lewis pillanatai következtek: újabb 180-as, majd egy 103-as kiszálló, ezután egy rontott 120-as kiszálló, de így is megnyert leg, és pillanatok alatt 5-2 lett a javára, majd pedig egy 94-es kiszállóval már 6-3.

Aki viszont azt hitte, hogy itt volt a meccs vége, az nagyon-nagyot tévedett. Lewis egészen félelmetes átlaggal dobált, és 9-6-ig tartani tudta három leges előnyét. Aztán jött Taylor, aki egy 13 nyilas kiszállóval nyitotta meg a hajrát, amiben végül egy 12 nyilas körrel - benne egy 130-as kiszállóval - 9-9-re egyenlített is. Drámai döntő leg jött, a végén Lewisnak három nyila volt a D20-hoz, és amíg az első kettő fölé ment, a harmadik már betalált, ezzel Lewis nyerte a gigászok csatáját.

Érdemes végignézni a videót, igazi sportélmény volt.

clowdk3uyaakhvn.jpg

Végül már csak a Michael van Gerwen - James Wade meccs maradt hátra. Wade alaposan bekezdett, mindketten dobálták a 180-ast, Wade-nek volt egy 130-as bullos kiszállója, és pillanatok alatt 4-1-re el is húzott. Van Gerwen mindent megpróbált (180-asokkal sokkolt), de ezen a napon Wade ellen nem nagyon volt ellenszer. A holland még felzárkózott, de aztán Wade 9-6-ra lépett el, végül pedig behúzta a meccset. Egészen fantasztikus játék volt ez is. Michael van Gerwen 107,63-as, James Wade pedig 107,45-ös átlaggal zárta a meccset. Vasárnap délelőtt az elődöntők, majd utána nem sokkal a döntő következik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr828820628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása