9 Nyíl

Anglia tarolt a Hat Nemzet Tornáján

2016. június 29. 12:00 - adam_f

Hírek a BDO házatájáról

Anglia tarolt a Hat Nemzet Tornáján. Mind a női, mind pedig a férfi kategóriát a ködös Albion válogatottja nyerte. A férfiak kicsit botladoztak ugyan az elején, de végül csak fel tudtak állni a dobogó tetejére, a nők pedig utcahosszal, eszméletlen jó teljesítményt nyújtva végeztek az élen.

six_nations.jpg

A tornának ezúttal Írország adott otthont, június 24 és 26 között. Mind az uraknál, mind pedig a hölgyeknél két csoportban zajlottak a küzdelmek, ahonnan az első két helyezett jutott tovább az elődöntőkbe. A férfiaknál az angolok (Jamie Hughes, Scott Mitchell, Dennis Harbour, Mark McGeeney és James Hurrel összetételben) a második csoportba kerültek, ahol az első körben egy szoros meccsen maradtak alul 13-12-re a házigazdák ellen, de miután 13-5-re verték Wales válogatottját, Wales pedig legyőzte az íreket, továbbjutottak a csoportból. Az elődöntőben a - többek között Ross Montgomery-vel és Alain Soutar-ral felálló - skótokkal hozta őket össze a sors, és egy fordulatos találkozón végül 13-10-re győztek, és döntőbe jutottak, ahol a hollandokat búcsúztató walesiek vártak rájuk. Itt tulajdonképpen megismétlődött az egymás ellen játszott csoportmérkőzés, ám itt csupán annyi volt a különbség, hogy az angolok nem 13-5-re, hanem 13-8-ra nyertek a walesi csapat ellen, ám ez a plusz 3 vesztett leg sem akadályozta meg őket abban, hogy ebben az évben is elhódítsák a kupát.

angolferfiak.jpg

A nőknél az angolok a Deta Hedman, Lorraine Winstanley és Lisa Ashton hármassal vágtak neki a küzdelemnek, és mindvégig meggyőző játékot mutatva - összességében csupán két leget vesztve a hollandok ellen - nyerték a csoportjukat, majd az elődöntőben először az északír válogatottat verték 5-0-ra, majd a döntőben - hasonló arányban - intézték el Wales csapatát is, így megérdemelten nyerték meg 2016-ban is a Hat Nemzet kupáját.

angolnok.jpg

 Ha valaki kíváncsi lenne esetleg a többi eredményre is, akkor itt, valamint itt nézheti meg őket.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr548852848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása