9 Nyíl

A belgák bedarálták a skótokat - nyögvenyelős holland továbbjutás

2016. június 05. 20:05 - adam_f

betway World Cup of Darts - negyeddöntők

Magabiztos angol sikert hozó, illetve három hosszabbításos mérkőzés zajlott le a mai délután folyamán a frankfurti Eissporthalle Arénában, a dartsozók páros-világbajnokságán. Kanada, és Ausztrália is meleg perceket okozott aktuális ellenfelüknek, míg az angolok simán, a belgák pedig - köszönhetően Kim Huybrechts parádés játékának - elbúcsúztatta a végső győzelemre is esélyes skót válogatottat. Vajon folytatódik-e tovább a belgák diadalmenete? Este minden kiderül...

betway-world-cup-of-darts_nglzu5vynfme1eaz3tdpg8hkr.jpg

 

Észak-Írország (Brendan Dolan-Daryl Gurney) - Kanada (John Part-Ken MacNeil): 2-1

John Part, a 2008-as világbajnok kezdte az egyéni mérkőzések sorát Brendan Dolan ellen. Jól is indított a kanadaiak első számú játékosa, mivel megszerezte a vezetést, és jól is tartotta magát az északírek kiválósága ellen, aki a meccs középső harmadában kicsit megemberelte magát, és 3-2-re megfordította az állást, ám Part ekkor elővette minden rutinját, és végül zsinórban két leget behúzva 4-3-ra nyerte is a meccsét.

A második meccsen Dary Gurney-nek nem okozott nehéz feladatot Ken MacNeil, 2/2-es brékmutatóval, valamint 100%-os checkout-tal - játékot sem engedélyezve ellenfelének - hozta a kötelezőt (4-0), ezzel pedig elő is készítette a döntő párosra a csapatot, ahol aztán már nem volt kegyelem a kanadaiak számára. Az északírek 4-1 arányban hozták a meccset, ezzel pedig elsőként jutottak be az elődöntőbe.

sf1.jpg

Anglia (Phil Taylor-Adrian Lewis) - Ausztria (Menszur Szuljovics-Rowby-John Rodriguez): 2-0

Phil Taylor a vártnál simábban, 4-0 arányban győzött a kicsit indiszponáltan játszó Menszur Szuljovics ellen. Az osztrák ezúttal nem tudott mit tenni Taylor lehengerlő játéka ellen. Az angol 100 feletti meccsátlaggal, 2/2-es brékmutatóval, és 100%-os kiszállóátlaggal diadalmaskodott, ezzel pedig feledtette az elmúlt napok kicsit halványabb átlagait.

Adrian Lewis viszont már jobban megszenvedett Little John ellen. Ha csak az eredményt néznénk (4-1), azt mondhatnánk, hogy sima egyes volt. Viszont ha az átlagokat vizsgáljuk, akkor egyből látszik, hogy a kisebbik osztrák nem adta fel egy pillanatra sem a harcot. 102,6-os meccsátlag, 120-as első kilencnyilas átlag. Ami egyedül Lewis oldalára billentette a mérleg nyelvét, az a brék (50%), valamint a kiszállózás (4/7-es mutató = 57%), ez pedig mára elég is volt neki.

sf2.jpg

Belgium (Kim Huybrechts-Ronny Huybrechts) - Skócia (Gary Anderson-Robert Thornton): 2-1

A mai nap egyik legizgalmasabb meccsén a belgák egy újabb lépést tettek a végső siker felé. Persze ehhez kellett Kim Huybrechts pazar játéka is, amellyel alaposan helybenhagyta a skót világbajnokot, Gary Andersont. A belga egyszer tudta brékelni ellenfelét, viszont emellett nagyon jól hozta a saját kezdéseit, és ez elég is volt számára a sikerhez (4-2).

Testvére, Ronny egy kicsit könnyebben adta magát Thorntonnak, mivel a skót eleve a belga hibáiból élt, ezzel pedig sikerült a maga irányába fordítani a mérkőzés kimenetelét, pedig ő sem dobott éppen élete formájában. Egyszer brékelte az idősebbik Huybrechts-et, valamint 36%-ban használta ki a kiszállóit. Thornton 4-1-el egalizált, így jöhetett a döntő páros meccs, ahol a belgák már nem hagytak esélyt az ellenfélnek, 3/3-as brékaránnyal, valamint 67%-os kiszállózással, 4-2 arányban nyerték a döntőt, ezzel pedig ki is ejtették a második kiemelt skótokat.

sf3.jpg

Hollandia (Michael Van Gerwen-Raymond van Barneveld) - Ausztrália (Simon Withlock-Kyle Anderson): 2-1

Az utolsó negyeddöntő is nem várt izgalmakat tartogatott, pedig a többség úgy gondolhatta, hogy sima holland siker várható. És úgy is kezdődött, ahogy várni lehetett: MvG egy elég simának mondható meccsen 4-1-re verte Simon Whitlock-ot, holott az ausszi szerezte meg a vezetést, ám a holland ezen a találkozón egyszerűen nem tudott hibázni, és remekül elhelyezett kiszállóinak (többek között egy két bullos megoldású 132-nek köszönhetően) demoralizálta a Varázslót, és megszerezte a vezetést a hollandoknak.

Ezután érkezett Barney, és - láss, világ csodát - meglepetésre alulmaradt Kyle Anderson ellen, 4-3 arányban. A holland Teddy nem volt éppen élete formájában, Anderson pedig képes volt uralni a rá háruló felelősségteljes feladatot, és 50%-os brékkel, valamint 57%-os kiszállóaránnyal felülkerekedett az ötszörös vb-győztes ellen, ezzel pedig döntőre mentette a meccset.

A döntő páros volt talán a legtöbb izgalmat hozó összecsapás ezen a mérkőzésen. A hollandok nagyon megizzadtak a továbbjutásért, mert az ausztrál kettős is nagyon komolyan állt hozzá a csatához, és ennek megfelelően nem engedték el messzire az Oranjét. Ám végül győzött a rutin, a hollandok pedig elődöntőzhetnek.

sf4.jpg

 

Az elődöntők párosításai:

Anglia - Észak-Írország

Belgium-Hollandia

 

Döntő:

Anglia / Észak-Írország - Belgium / Hollandia

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr268782088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása