9 Nyíl

Barney hadvezér elesett seregével

2016. július 19. 00:22 - Turpi9

BetVictor World Matchplay - 3. nap (összefoglaló)

A mai napon befejeződtek a World Matchplay első körének utolsó mérkőzései is, így kialakult a második kör párosítása. Azonban mielőtt előre szaladnánk, nézzük meg a maradék négy mérkőzés összefoglalóját. Érdemes!

cnrsgz0weaq-yw1.jpg

Jelle Klaasen - Steve Beaton: 6 - 10

A Kobra becenévre hallgató Klaasen indíthatta először el a nyilat a mérkőzésen, azonban a kezdéssel járó előnyt nem tudta értékesíteni, egy szép 80-as kiszállóval Beaton brékelt, sőt, a második leget is hozni tudta, így máris 0-2. A harmadik legben Klaasen is beköszönt (1-2), ám a negyedik és ötödik legben folytatódott tovább a Beaton show. Zsebre is tette őket, így 1-4-es állással vonulhattak szusszanni.

Beaton kezdte a második nekifutást, de ahogy az elsőben Klaasen, így most ő se tudja hozni a játékát. Olyannyira beragad a Bronztestű Adonisz, hogy a hetedik leget is a holland nyeri, ráadásul úgy, hogy 180-as állásnál mindössze 9 pontot hajított, de még így is győzni tud, ezzel pedig 3-4-re módosítja a meccset. A nyolcadik, kilencedik és tizedik körben mindenki hozta a kezdését, ami így Beaton számára lett kedvező, mert két legre tudja tartani magától ifjú ellenfelét (4-6-nál vonultak el pihenni).

cnqwi2uw8aakes5.jpg

Klaasen kezdte a harmadik karikát, de ahogy ezen a mérkőzésen megszokhattuk, a hátsó pályáról hamar elhappolták a kezdést, most Beaton volt az, 50-ről kiszállva, a tizenegyedik legben (4-7). A tizenkettedik legben Beaton bácsi simán hozta a kezdését, ezzel elhúzva négy leg pluszra. A tizenharmadik és tizennegyedik leg Klaasen-é volt, 81 illetve 82-ről parádésan kiszállózott, ezzel kettőre szépítve, azonban az Adonisz nem adta olyan könnyen magát, és fantasztikus játékkal megnyerve az utolsó két leget, befejezte és egyben meg is nyerte a meccset (10-6).

cnq07giweaamamh.jpg

 

Raymond van Barneveld - Brendan Dolan: 7 - 10

Dolan egy szép ír muzsikára vonult a színpadra, Barneveld pedig a megszokott zenéjére - hallókészülékben. A mérkőzést Dolan kezdte méregzöld nyilaival, méghozzá sikeresen, megszerezve a vezetést. A folytatásban Barneveld se hagyta szó nélkül a dolgokat, egyből kiegyenlített, majd a további legekben egymásnak adták a játékosok a pofonokat, pontosabban mindenki hozta a saját kezdését, így az első szünetben az eredményjelzőn 2-3 volt az állás Dolan javára, aki az ötödik legben 104-ről szállt ki.

A hatodik legben Barney rajt - cél győzelmet aratott, ezzel pedig egalizálta az állást is (3-3). A hetedik legben nem változott sok minden a játékban, azaz Dolan hozza a kezdését a meccshez illően. Amit azért érdemes megemlíteni, hogy Barneveld a dobások között elkezdett cukorkát szopogatni. Ez olyannyira jót tett neki, hogy a következő, nyolcadik leget meg is nyerte, ezzel újra egyenlítve (4-4). A kilencedik legben Dolan nyerte a kezdését, majd a tizedik legben végre megtört a jég: a mérkőzés folyamán először sikerül brékelnie a hollandot. Barneveld nem tud lépést tartani az északír úriemberrel, az állás pedig 4-6, Dolan javára.

cnrbwclwiaecc1b.jpg

Kis szünetet követően Dolan kezdett, mégpedig újra győzelemmel, ezzel már három legre növelve előnyét (4-7). Barneveld a tizenkettedik menetben teljes erőből próbált visszakapaszkodni, sikerült is nyernie, azonban ahogy ezen a mérkőzésen szinte mindig, Dolan úr magabiztosan nyerte a saját legjét (5-8). Nagy változás nem volt a továbbiakban sem, így eléggé egysíkúvá vált a mérkőzés. Mindenki hozta a saját kezdését, ennek köszönhetően pedig Brendan Dolan 10-7 arányban győzni tudott a holland óriás ellen.

cnrehy6xgaelv_e.jpg

 

Phil Taylor - Robbie Green: 10 - 8

Green Kong kezdhette az összecsapást, az elején egyelőre csak tapogatózva egymással, de még így is sikerült nyernie az óriásnak (0-1). Ezután pedig olyannyira be is lendült Green, hogy azonnal brékelte is Taylor-t, ráadásul bűntudat nélkül. Azonban Taylor papa sem ma kezdte az ipart, így két olyan elképesztő leget produkált az angol rekorder, amivel egyenlített is. Az ötödik körben annyira belejöttek a srácok a dobálásba, hogy 3-3 eldobott nyíl után mindkettőjüknél ott világított a kis sárga 9-es! Végül Green-nek jött ki a lépés, nyeri a kezdését, így 2-3 és szünet.

A pihenés után Taylor új erőre kapott, és elindította a gőzhengert: ellentmondást nem tűrően dobált, és zsinórban háromszor győzött, ezzel 5-3-ra elhúzva Green-től. A kilencedik legben a rutinos angol simán brékelhette is volna Green-t, azonban a D3-al meggyűlt a baja, aminek eredményeként Green szállt ki 64-ről (5-4). A tizedik leg inkább arról maradt emlékezetes, hogy nem tudtak kiszállózni a játékosok: Taylor 6 nyílból sem tudta kidobni a kiszállót, ezt pedig Green nem nézte tétlenül, és végül nyolcadikra dobott nyíllal kivágta a D1-et, ezzel egalizálva a szünet előtt.

cnrnmhwwyaaqlgx.jpg

A szünet után Green kezdhetett, azonban Taylor egy fantasztikus 118-as kiszállóval brékelte Kong-ot. Sőt, a saját játékát is meg tudta nyerni tudta, így máris 7-5-re módosult az állás. A folytatásban egy nívós, izgalmas adok - kapok alakult ki a két versenyző között. Taylor hozta a kezdéseit, Green pedig nem tudott kimagaslót alkotni, azaz brékelni, ezáltal megmaradt a kétleges különbség. Ez pedig azt jelentette, hogy a "pofozkodás" végén 10-8 állt az eredményjelző táblán Taylor javára. Nem is maradt más hátra, mint a kölcsönös gratuláció.

cnrtnvmweaaogxz.jpg

 

Michael Smith - Simon Whitlock 10 - 6

A mérkőzést Whitlock kezdte egy ragyogó 180-al, és ez a lendület meg is maradt neki a leg végéig, 1-0. A második legben Smith is bemutatkozott végre a közönségnek, mégpedig egy hosszas kiszállóháború végén egy D1-es outtal. Az ötödik körig bezáróan mindkét versenyző stabilan dobált, kínosan ügyelve a saját kezdésükre. Így hát nem csoda, hogy 2-3 állt az eredményjelzőn, amikor eljött a szünet ideje.

A pihegés után Smith kezdte és fejezte is be kiválóan játékát egy 87-es kiszállóval, ezután pedig fel is pezsdült a rangadó, hiszen az angol lendülete töretlen maradt és sikerült is brékelnie ausztrál ellenfelét (4-3). Persze Whitlock sem akart adós maradni, úgyhogy összekapart egy kis varázserőt, és egy brékkel kiegyenlített, ám Smith a kilencedik és tizedik menetben tovább csillogtatta tudását, így alakítva ki végül a 6-4-es részeredményt.

cnrbghtxeaaycmf.jpg

Bully Boy ezután ott folytatta a játékot, ahol abbahagyta a szünet előtt: a tizenegyedik és tizenkettedik leget is magabiztosan hozta, géppuskakézzel, szilárdan dobálta a kiszállókat. Whitlock csak a tizenharmadik menetben tudott újra nyerni játékot, ezután viszont a mérkőzés megint visszaállt a megszokott menetére, és a játékosok kizárólag a kezdéseiket hozták. Így alakult ki a végül a 10-6-os végeredmény, a tizenhatodik leg után.

cnrghxuwgaae7ur.jpg

Ezzel a mérkőzéssel véget ért az első kör, és alakult ki a második kör, azaz a legjobb tizenhat játékos mezőnye. Július 19-én, kedden a következő mérkőzések lesznek:

Robert Thornton - Dave Chisnall
Peter Wright - Ian White
Michael van Gerwen - Kyle Anderson
Adrian Lewis - Gerwyn Price

Július 20-án, szerdán pedig ez a négy meccs lesz:

Mervyn King - Brendan Dolan
Michael Smith - Steve Beaton
Phil Taylor - Mensur Suljovic
Gary Anderson - Terry Jenkins

 2_5.jpg

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr748899222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

arsenal71 2016.07.20. 18:15:11

Bocsánat, de észak-ír muzsika nincs. Ír muzsika van, amit Észak-Írországban is játszanak természetesen, mivel az földrajzilag Írország. :)

Fánkevő Fáncsi 2016.07.20. 19:14:38

akkor ezek szerint NDK turmixgép sincs ?

adam_f 2016.07.21. 16:58:48

@arsenal71: Köszi, javítottuk! :)

arsenal71 2016.07.21. 18:03:09

@Fánkevő Fáncsi: Észak-Írország Írország része. Hat megyét leválasztottak most még angol közigazgatás alatt van, de attól még Írország része. Ez az angol ízé, egy népszavazással megszüntethető. Nincs külön kultúrájuk, egy ír kultúra van, mind a 95 millió ír származású embernek a kultúrája. A U2 sem észak-ír zenekar, Ők ír zenekar, és Flatley is ír tánccal járja a világot, nem bostoni ír tánccal. Nem olyan bonyolult, csak messziről. Közelről természetes, és magától értetődő. A világban sokszor keverik és nem értik.
süti beállítások módosítása