9 Nyíl

Taylor és Anderson is hengereltek a nyolcaddöntőben

2016. július 21. 00:18 - Turpi9

BetVictor World Matchplay - nyolcaddöntők (2. kör)

Ma este lejátszották a második forduló zárómérkőzéseit, amivel kialakult a negyeddöntők párosítása. De mielőtt szót említenénk erről, nézzük meg a négy mérkőzés összefoglalóját.

cn1mkhtwyaabuk7.jpg

Mervyn King - Brendan Dolan: 11 - 8

Dolan ragyogóan zöld nyilaival kezdődött el a nyolcaddöntő. Azonban nem ezek találtak célba az elején, hanem King vérpiros dárdái. Rögtön brékelte Dolan-t, majd hozta a saját kezdését is, egy szép 110-es kiszállóval, és ezzel már 2-0 oda. Ezek után az északír Dolan összekapta magát és begyújtotta a rakétákat: zsinórban három leget nyert (ebből egy brék), és rögtön megfordította az állást.

cn1dhr9waaaih5j.jpg

A második etapot a Király, azaz King kezdhette, de nem élt a lehetőséggel, Dolan viszont igen. Utána pedig kölcsönkenyér visszajár alapon King is megmutatta, hogy ő is meg tudja csinálni ugyanezt. Nem is akárhogy, az első öt nyíl a T20 szektorban landolt! Azonban a leg végén elaprózta egy kicsit, de még így is az övé lett. Kellemes percek voltak, amelyek után mind a két játékos ráállt a kezdő legek behúzására. Igaz, volt 82-es és 96-os kiszálló is, de a pauza előtt 5-5 állt az eredményjelzőn.

A harmadik harmad King remeklésével kezdődött, egymás után 2 leget is sikerült megnyernie, ezzel elhúzva 7-5-re. Ezután úgy nézett ki egy darabig, hogy tartani is tudja a két leges különbséget, azonban a kiszállókkal gondjai akadtak. A tizenhatodik legben például öt nyilat is mellélőtt, amit Dolan finoman kis is használt, ezzel egalizálva a meccset. Talán ennek hatására is, de King felszívta magát, mint a szivacs, és egymás után 3 leget is zsebre vágott. Igaz, ehhez kellett Dolan remegős keze is, de ez már úgy is történelem. A végeredmény 11-8!

cn1nqmjwaaa5bju.jpg

 

Michael Smith - Steve Beaton: 7 - 11

Beaton örökzöld Bee Gees slágere és Smith pattogós, fiatalos zenéje után az előbbi játékos kezdhette az összecsapást. Méghozzá nem is akárhogyan! Atyai szigorral az arcán egyből meglépett 2-0-ra. Na de Smith-t sem olyan fából faragták ám, egyből a harmadik legben beköszönt egy 156-tal! Ez persze Beaton-nál csak olaj volt a tűzre, aki rezzenéstelen bajusszal visszavágott egy 160-as kiszállóval. Az ötödik legben pedig Smith mutatott be meggyőző játékkal egy bréket (2-3).

cn1upeywaaayfn-.jpg

A második nekifutást Smith kezdte jobban, az első két leget hozni tudta, méghozzá a hetedik legben egy 129-es kiszállót bemutatva. Eddig a legig mindkét játékos 100%-osan dobta a kiszállókat! Ezután viszont egy kicsit libikókára emlékeztető jelenetek zajlottak, mert Beaton beindult mint a robbanómotor! Egymás után nyerte a partikat, számszakilag hármat, amivel 4-6-ra változtatta az eredményt. Az Adonisz egyébként nagyon jól dobálta a kerekítőket és a tömeget is, nem véletlenül jó játékos mind a kettő, és kiváló meccset játszanak!

A harmadik felvonás Beaton sikerével kezdődött, és ahogy a mérkőzésen megszokhattuk, egyből kettővel is, így már néggyel is vezetett. A válaszra se nagyon kellett sokat várni, Smith egymás után három játékot is magáévá tett, ezzel felzárkózva egy legre. A tizenhatodik leget a fiatal angol kezdte, de Beaton öt nyíllal is betalált a T20-ba, aminek köszönhetően egy nagy mosollyal az arcán brékelte is a világranglista 7. helyezettjét, és innentől kezdve már nem volt megállás, sorban jöttek a játékok, a 18. körben pedig D16-al megadta a kegyelemdöfést Smith-nek, és 11-7 arányban behúzta a partit.

cn1yo-zuaaag7he.jpg

 

Phil Taylor - Menszur Szuljovics: 11-5

A 15-szörös World Matchplay bajnok, azaz Phil Taylor kezdte az összecsapást, és nem is akárhogy! Szép, magabiztos játékkal azonnal meg is nyerte az első leget. A lendület pedig tovább is kitartott, így 3-0-ig meg sem állt. Ekkor viszont Szuljovics is bejelentkezett, aki a negyedik játék végén egy D10-es kiszállót hajított. Sőt, az ötödik leget is ragyogóan kezdte, egymás után négyszer is betalált a T20-ba, de utána kicsit elaprózta a pontokat. Olyannyira, hogy Taylor simán ki is ugorhatott volna, de nem tudta megdobni a duplát. Ennyit viszont azért Menszur se hibázik, így végül 3-2-es angol előnynél vonultak pihenőre a versenyzők.

cn1iopyxyaeiuct.jpg

A pihenő után a hatodik legben nem igazán jöttek a triplák Szuljovicsnak, így hiába a kezdés, Taylor bácsi szállt ki először 40-ről. És ez az arány a folytatásban sem nagyon volt másképpen: Taylor sorra dobta a nagy tömegeket, szinte esélyt se adva az osztráknak a kiszállóra. Persze ehhez kellett a jó duplázás is, ami egészen a kilencedik legig jól is működött. A tizedik legben Taylor egy kicsit leengedett, eresztett a szorításból, ezt pedig Menszur ki is használta, és szépített 7-3-ra.

A végjáték is úgy kezdődött mint az eddigiek: Taylor egy szépen kivitelezett 116-os kiszállót mutatott be, és ötre növelte az előnyét. Szuljovics erre még tudott válaszolni a tizenkettedik legben, egy számára klasszikus D14-el, amin egyébként össze is mosolyogtak Taylor-al. A többi legben pedig a játékosok ráálltak a kezdésekre, nem tudták egymást brékelni. Ez pedig egyértelműen Taylornak kedvezett, bár a végén azért egy könnyed 68-as kiszállóval elvette ellenfele kezdését, és ezzel beállította a 11-5-ös végeredményt, amivel egyre közelebb került a 16. győzelméhez!

cn1njtewiaa1m9i.jpg

Gary Anderson - Terry Jenkins: 11-5

Terry indította útjára elsőként a nyilat és zárhatta is le az első  leget, 36-ról, hiába volt a nyomában Anderson. A második legben Anderson kiegyenlített, csillagászati magaslatokban hagyva Jenkins-t, akit aztán a harmadik legben brékelni is tudott a világbajnok, sőt a következő legben - hozva a saját játékát - már 3-1-re vezetett. Az "öreg" Bika az ötödik legben tudta hozni a kezdésétt, így a szünetben 3-2 volt Anderson javára.

cn1zfhuxgaavlex.jpg

A második etapot Anderson kezdhette, és 80-ról sikerült is szépen kiszállnia (4-2). A folytatásban egymásnak adták egymásnak a kilincset a játékosok, hol az egyik, hol pedig a másik hozta a saját legjét. Kimagasló teljesítményt egyik fél se tudott felmutatni hátsó pályáról, így szépen le is telt az öt leg. Amikor levonultak a pódiumról Jenkins-ék, 6-4 volt az állás Anderson javára a kijelzőn.

A harmadik felvonásban jóformán egyetlen játékos volt csak a színpadon, az pedig Gary Anderson volt. Egymás után négy játékot is megnyert, szinte esélyt se hagyva Jenkins-nek. A tizenötödik legben még sikerült egy becsület leget hoznia Jenkins-nek, de ez csak szépségtapasz volt a végeredményt illetően. Ezt ő is pontosan jól tudta, mivel az utolsó játék végén már célzás nélkül hajigálta a nyilait. Persze ez semmit se csorbít Anderson érdemein, aki ezen az estén lehengerlően játszott. A végeredmény: 11-5.

cn10gecxeaaa2d-.jpg

 

Ezzel ki is alakult a negyeddöntők párosítása, amit két részben fognak lejátszani a versenyzők. Július 21-én csütörtökön a következő meccsek lesznek:

Peter Wright - Adrian Lewis
Michael van Gerwen - Dave Chisnall

Július 22-én pénteken pedig ők játszanak majd:

Mervyn King - Phil Taylor
Gary Anderson - Steve Beaton

2_5.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr88903996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása