9 Nyíl

Taylor és Anderson is alaposan megdolgozott a sikerért

2016. július 22. 23:48 - Denis Potvin

BetVictor World Matchplay - negyeddöntők (2. kör)

Volt rá esély, hogy megtréfálják a földkerekség talán két legjobb dartsosát, de aztán helyreállt a világ rendje. Mervyn King és Steve Beaton csak megszorongatni tudta Phil Taylort és Gary Andersont, de legyőzni nem. Nyertek a sztárok, így igazi atomcsata lesz a World Matchplay elődöntőiben. Csak a feszültség miatt mondjuk, szombaton Michael van Gerwen–Adrian Lewis, valamint Phil Taylor–Gary Anderson elődöntők jönnek. A dicsőség mellett 50 ezer font is a tét. Ötvenezer font!

cn_ssipwyaakwit.jpg

Mervyn King - Phil Taylor: 14-16

Taylor kezdett jobban, az első két leget meg is nyerte, de King is nagyszerűen dobált, és már az elején érezhető volt, hogy ezt a lehetőséget nem fogja könnyen adni. Fejben és kézben is összeszedettebb volt, így 2-3-as állásnál mentek az első szünetre. Aztán jött Taylor és az ő zseniális tíznyilas partija: 180, 140, 165, és a végén a D8. Aztán az öreg nagyon beindult: 140, 180, 140 és 11 nyilas befejezés - az Öreg máris 5-2-re vezetett.

De King nem hagyta magát, Taylor D16-ot rontott, aztán megint jöttek a hibák, de Kinget dicséri, hogy ezeket jól használta ki és 5-5-re egyenlített. Aztán MK magához is ragadta a kezdeményezést, Taylor hiába dobta meg a nyolcadik 180-ast, King 7-6-ra, aztán 9-7-re is vezetett, utóbbit egy 13 nyilas kiszállóval megoldva.

Fej-fej mellett mentek a játékosok, de az előny általában Kingnél volt, egészen 13-13-ig, amikor már csak három leg kellett a győzelemhez. Taylor ekkor egy nagyszerű leget produkált, kétszer megvolt a 180 is, de a T19 nem ment neki. Ám ez erőt adott neki, és 15-13-ra ellépett, King még egy dupla bullal szépített, de Taylor 66-ról, D16-tal lezárta a meccset. King remek volt ma este, tényleg csak egy kicsi hiányzott neki a bravúrhoz.

cn_nf2ow8aa1c9g.jpg

 

Gary Anderson–Steve Beaton: 16-13

Ahogy Mervyn King, úgy Steve Beaton is remekül helytállt a jelenlegi világbajnok, Gary Anderson ellen, ám itt sem jött össze a bravúr. De nézzük sorban az eseményeket. Anderson egy 122-es checkouttal kezdett, aztán már 3-0 is volt neki. De Beaton sem véletlenül jutott el idáig, először hozta a saját legjét, majd brékelte is a skótot, így máris szoros lett a mérkőzés.

Beaton a folytatásban dobott egy hibátlant, de mégis Anderson szállt ki, hogy aztán 104-ről megint a világbajnok érkezzen meg, majd egy újabb 180 után már 6-3-ra is vezetett. Sőt, úgy nézett ki ekkor, hogy eldől minden. Két újabb Anderson leg után már 8-3 volt.

Beaton ekkor "minden mindegy" alapon elkezdte gyűjtögetni a pontjait: tolt egy 135-ös kiszállót is, és máris 9-6 volt az állás. Érdekes volt a meccs, mert Anderson egyszer csak úgy megrázta a fejét, ahogy akkor szokta, amikor már veszni látszik a meccs. Beaton 11-10-re feljött, akár egyenlíthetett is volna, de ez elsőre nem jött össze, viszont 12-12-nél még komoly esély volt.

Beaton hiába dobta meg a tizedik 180-ast, Anderson jobban koncentrált és 15-12-re elment, nagyon közel került a sikerhez, Beaton még tett egy kísérletet és szépített. Tényleg nagyszerűen játszott, érezte, hogy nem fog nyerni, de boldog volt, és teljesen jogosan. Megszorongatta a világbajnokot, de legyőzni ezúttal sem tudta.

 cn_7_rgxeae7sko.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr68908692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása