9 Nyíl

Taylor kivégezte Andersont

2016. július 23. 23:46 - Denis Potvin

BetVictor World Matchplay - elődöntők

Na jó, nem volt kivégzés, ám Mr. Power nagyon megverte Gary-t a World Matchplay elődöntőjében. Végig irányította a meccset és végül 16-7-re nyert. A másik ágon Michael van Gerwen hasonló könnyedséggel nyert Adrian Lewis ellen. Vasárnap tehát jön a szuperdöntő. A Holland, vagy az Öreg? Óriási meccs lesz, kérdés, ki mit tud tovább vinni a mai teljesítményéből?

coe_ifmwaaa3r8p.jpg

Michael van Gerwen – Adrian Lewis: 17-9

Ugye, az elődöntő már 33 legre ment, tehát itt már 17 győztes játékig kellett eljutni a versenyzőknek. Gerwen pedig megint "állat" módjára kezdett. Elnézését a hasonlatért, de 3-0-ig úgy dobált, mint egy gép. Volt közötte még 13 nyilas kiszállója is. Aztán Lewis jelezte, hogy ő is a pályán van. 3-2-re zárkózott a szünetig, aztán egyenlített is. Talán ez volt a meccsnek az utolsó pillanata, amikor még hinni lehetett abban, hogy az angol ma megszorongatja a világelsőt.

Nem így történt. Van Gerwen 8-3-ra ment el. Lewis aztán két holland hibát kihasználva feljött, de három legre már csak egyszer tudta megközelíteni van Gerwent, mert 12-9-nél volt legközelebb ennyire szoros a meccs. Igazából viszont nem volt ennyire szoros: a holland nagy napot fogott ki és sorra dobta a szektorokat, az angol nem volt most ellenfél számára. És pont 12-9 volt az utolsó leg, amikor Lewisnek sikerélménye volt, beindult a holland dobógép és úgy állva hagyta Lewist, aki még most is, hazafelé utazva azon gondolkodik, mit kellett volna tenni. Semmit nem tudott volna. Van Gerwen egy 126-os kiszállóval sokkolt, majd utána 103-mal szállt ki. Megállíthatatlan volt, egészen a 26. legig. Aztán, a szokásához méltóan mosolygott egy nagyot azzal nem túl szimpatikus arcával, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy 17-9-re nyert. Kalapot előtte.

coesrnowyaa0dga.jpg

 

Gary Anderson - Phil Taylor: 8-17

Amikor arra számítottunk, hogy a világ két legszimpatikusabb dartsosa olyat játszik így szombat éjszaka, hogy arra még mi is kifordulunk az ágyból. Hát nem így lett! Taylor megmutatta, hol laknak az istenek, és azt is, hogy az a sport, amit sokszor még ma is az ő nevével lehet eladni, miért is az, ami. Az első szünetig még egyértelmű volt, hogy a világ két legjobbja játszik.

De aztán Taylor elindult. Nem kicsit, nagyon. 2-3 után 3-9-re ment el, az Öreg csak nyelt egyet mindig a sikeres legek után és érezte, ez az este az övé.

Azt sem lehet mondani, hogy Andersonnak esélye lett volna, 4-10, 6-12, onnan pedig 7-16 volt az állás. Taylor lehet, hogy nem pont jól időzítette a formáját, mert vasárnap a hollandot kellene megvernie. Sokan kívánják - valljuk be őszintén - nagyon sokan, hogy igenis Taylor iskolát adjon van Gerwennek. Nehéz lenne megítélni, de vasárnap este, a világbajnokság után második legfontosabb meccs jön. Ráadásul két akkora arc, mint Michael van Gerwen és Phil Taylor között. Szerintem ez lesz az év meccse. AZ ÉV MECCSE.

cofaj-zwyaae2vl.jpg

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr458910248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kovács István1234 2016.07.23. 23:55:30

csak nehogy olyan végeredmény szülessen, mint a premier league döntöben....
süti beállítások módosítása