9 Nyíl

Achtung, Düsseldorf! Wir kommen...

2016. július 28. 12:00 - adam_f

European Tour 6.: HappyBet European Darts Open (beharangozó)

A hétvégén Észak-Rajna-Vesztfália fővárosa ad otthont - immáron ötödik alkalommal - a PDC European Tour 6. állomásának, a HappyBet European Darts Open versenyének. Azt hiszem, nem kell mondanom, hogy aki nyomon követi a péntektől vasárnapig tartó vetélkedést, biztos nem csalódik majd a játékosokban, akik elindulnak ezen a tornán, elvégre mindenki bele fog adni apait-anyait, hogy a vasárnapi döntő után magasba emelhesse a győztesnek járó trófeát, illetve bezsebelhesse az ezzel járó pénzdíjat is. Felkeltettük az érdeklődést? Akkor most nézzünk is be gyorsan a kulisszák mögé...

edo16_hb_570.jpg

A helyszín tehát Düsseldorf, pontosabban a Hotel Maritim, amely már 2012 óta látja vendégül minden júliusban a világ dartsosainak élvonalát. És ez most sem lesz másképpen. Olyan játékosok felbukkanása várható a mostani hétvégén, mint például a holland világelső, Michael Van Gerwen, vagy a tizenhatszoros világbajnok, az elnyűhetetlen Phil Taylor, vagy a jelenlegi világbajnok, a skót Gary Anderson, az extravagáns partiállat Peter Wright, és persze a tavalyi tornagyőztes, azaz Robert Thornton is tiszteletét teszi, aki 2015-ben, egy parádés döntőn győzte le 6-2-re a belga Huybrechts-tesók fiatalabbik felét, vagyis Kimet (akinek most talán lesz esélye revansot venni). Hogy miért volt parádés? Elég, ha csak az átlagokat említem: belga barátunk 100,69-es meccsátlagot produkált, míg a skót győztes 106,18-at. Tényleg parádés!

edo15_tag3.jpg

Sajnálatomra viszont olyan játékosokat nem fogunk látni, mint például a hollandok szelíd mackóját, vagyis Raymond van Barneveldet (pedig ő nyerte az elsőt, 2012-ben), a heves vérmérsékletéről is ismert Adrian Lewist, vagy a mindig megújulni képes Steve Beatont. Kár...

De azok, akik itt lesznek, tutira nem fognak csalódást okozni, erre már most is képes lennék nagy arányú fogadásokat kötni. S hogy még kik várhatók, elvégre nem csak Anglia, hanem Európa feltörekvő játékosai is képviseltetik magukat ezen a megmérettetésen. Beszéljen helyettem a névsor, amelyben biztos találni fogtok néhány kis apró meglepit:

Az első tizenhat játékos a PDC ProTour ranglistájáról került be automatikusan (ők majd a 2. körben csatlakoznak):

1. Michael van Gerwen
2. Peter Wright
3. Michael Smith
4. Dave Chisnall
5. Kim Huybrechts
6. Ian White
7. Benito van de Pas
8. Jelle Klaasen
9. James Wade
10. Menszur Szuljovics
11. Terry Jenkins
12. Robert Thornton
13. Phil Taylor
14. Gary Anderson
15. Stephen Bunting
16. Simon Whitlock

A következő húsz ember az angol kvalifikációs versenyről érkezik, amelyet május 20-án rendeztek, Coventry-ben (ők már az első körben tábla elé állnak):

Alan Norris
Gerwyn Price
Daryl Gurney
Shaun Griffiths
James Richardson
Andy Jenkins
Mark Frost
Harry Ward
Jonny Clayton
Ritchie Edhouse
Tony Newell
Steve West
Kyle Anderson
Jamie Caven
Robbie Green
Andy Boulton
John Henderson
Wes Newton
Andy Hamilton
Devon Petersen

Nyolcan az európai kvalifikációs versenyről dobták be magukat a tornára (Június 1. - Frankfurt):

John Michael
Cristo Reyes
Christian Kist
Jeffrey de Graaf
Kim Viljanen
Jan Dekker
Daniele Petri (ő az első olasz játékos, aki kvalifikálni tudta magát PDC versenyre)
Dimitri van den Bergh

És még maradt öt kiadó hely, amelyet a holnap rendezendő nemzeti selejtezőben fognak betölteni. Hogy kik lesznek, nem tudhatjuk, viszont nekem van tippem rá, kik a legesélyesebbek:

Én úgy gondolom, hogy...

Max Hopp

Jyhan Artut

René Eidams

Fabian Herz

és André Weige lehet az az öt hazai játékos, akik ott lehetnek a tornán.

S hogy igazam lesz-e? Majd holnap kiderül.

Ja, igen! Adós vagyok még a lebonyolítással, valamint a pénzdíjakkal is:

A torna tehát pénteken veszi kezdetét az első kör küzdelmeivel. Délután 13:00 és 17:00 között nyolc, majd este 19:00 és 23:00 között nyolc találkozóval. Az innen továbbjutott tizenhat játékos szombaton már a 2. körben a kiemeltekkel találkozik ugyanígy délután (13-17 óra), valamint este (19-23 óra).

Vasárnap délután (13-17 óra) kerül sor a harmadik körre, majd este (19-23 óra) következnek a negyeddöntők, az elődöntők, és végül a döntő.

A pénzdíjak nem változtak a tavalyihoz képest. Vagyis a győztes 25.000 angol fontot kap, a második pedig 10.000-rel lesz gazdagabb. Az elődöntők vesztesei 5.000 fontot, míg a negyeddöntők vesztesei 3.500-at tehetnek zsebre, mint fájdalomdíjat. A harmadik körös vesztesek 2.000, a második körösök 1.500, míg az első körösök 1.000 fontot kapnak. A torna összdíjazása 115.000 angol font.

Dióhéjban ennyi, amit tudni kell a hétvégéről. Természetesen interneten nyomon lehet követni a mérkőzéseket, ám arról hogy hol tudjátok majd nézni ezeket, a 9 nyíl Facebook-oldalán fogtok találni infókat. Addig is, viel Spass!!!

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr578919118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása