9 Nyíl

A kilencnyilas után is nagy csaták Barnsley-ben

2016. augusztus 06. 13:01 - Denis Potvin

Major Árpád Levente

Utolsó fordulóihoz érkezett a European Tour kvalifikációs sorozata. Barnsley-ben jöttek össze a játékosok, hogy eldöntsék ki utazhat a European Darts Grand Prix-re és a German Darts Championship-re. Nagy nevekből nem volt hiány, hiszen többek között Daryl Gurney, Steve Beaton, Brendan Dolan, Mervyn King, Robert Thornton vagy épp Mark Webster is tábla elé állt. És az egész egy szédület kilencnyilassal kezdődött.

mervyn_king_2012_ladbrokes_com_world_darts_ibkimeczaosl.jpg

A lebonyolításról röviden: minden mérkőzés 6 nyert legig tartott, az előselejtező után két fordulót játszottak a versenyzők, a kvalifikációt pedig a második forduló nyertesei szerezték meg. Először nézzük, kik is kvalifikáltak a szeptember 16-18 között megrendezésre kerülő European Darts Grand Prix küzdelmeire:

Daryl Gurney: Az északír versenyző volt az első kiemelt a versenyen és az első kört egy magabiztos 6-2-vel hozta, viszont Mark Barilli ellen nagyon megizzadt, de minimális különbséggel hozta a meccset.

Arron Monk: Komoly skalpot gyűjtött Monk az első körben, hiszem Mervyn Kinget ütötte el a további küzdelmektől. Ezek után Mark Walsh legyőzése nem okozott neki gondot. A ranglista 128. helyéről nem semmi kijutni a versenyre.

Steve Beaton: A Bronz Adonisz valószínű szerzett néhány ősz hajszálat, mert mind a két mérkőzését 6-5-re nyerte csak meg, de a lényeg a kvalifikáció. Úgy látszik, a mostanában mutatott jó formája a nehéz meccseken átsegíti a rutinos ex-világbajnokot.

Andy Boulton: Ő is bravúrral kezdett, 6-4-el intézte el a mostanában nem túl nagy formában játszó Thorn-t, majd pedig túllépett Andy Marriotton is, így ő is készülhet az idei harmadik European Tour versenyére.

Jonny Clayton: Clayton már az előselejtezőben bekapcsolódott a küzdelmekbe és onnan indulva, Muramacu Haruki, Andy Hamilton és Justin Pipe testén át jutott ki a versenyre.

Scott Dale: Jamie Caven ellen bravúrral kezdett, ami megadta neki a lökést ahhoz, hogy Darron Brown ellen megszerezze a lehetőséget a sindelfingeni színpadra lépéshez.

Nathan Aspinall: A fiatal angol reménység komoly eredményt ért el amikor kvalifikált, mivel ehhez le kellett győznie Mark Webstert. Ezután Ryan Harrington legyőzése már nem is volt meglepő.

James Wilson: A Gary MacAllister hasonmásverseny győztese roppant magabiztosan vívta ki a jogot a szeptemberi tornán való szereplésre, előbb Kyle Andersont majd pedig Chris Quantock-ot győzte le. Idén már a negyedik európai tornájára jutott ezzel ki, ami szép eredmény.

Mick McGowan: Az írek első számú játékosa pályafutása első tornájára jutott ki, ami nagy dolog egy olyan játékostól, aki egyébként teherautó-sofőrként dolgozik.

Robbie Green: Az utóbbi idők eredményei alapján nyugodtan kijelenthetjük, hogy Kong megérkezett a PDC mezőnyébe. Elődöntők a Players Championshipben, kvalifikáció több európai tornára, kijutás a World Matchplayre. Most pedig két 6-2-es győzelem. Jó úton jár a liverpooli óriás.

Brendan Dolan: Egy 6-1-es kiütés David Pallett ellen és egy szoros 6-4. Röviden ennyi az amivel az északír úriember abszolválta ezt a fordulót.

Robert Owen: McGowan-hez hasonlóan Owen is első tornájára jutott ki, amit még az a tény is emel, hogy ehhez Kevin Paintert győzte le.

James Hubbard: Nem kis bravúrt hozott össze ő is, hiszen a sokkal esélyesebb Jamie Lewis-t tudta legyőzni.

Jay Foreman: Nem kis meglepetés az, hogy a világranglista 131-ik helyezettje sikerrel vesz egy kvalifikációt. Foreman esetében ez történt és ezzel életében először részt vehet egy komolyabb tornán.

Mark Frost: Keegan Brown 6-3-as és Mick Todd 6-0-ás legyőzésével jutott tovább Frost, aki ezzel már a negyedik európai tornáján vehet részt.

Scott Taylor: Ismét egy olyan játékos akiről eddig nem sokat hallhattunk. Most azonban két 6-5-ös sikerrel Taylor is részt vehet a tornán.

Alan Tabern: Tabern neve már ismerősebben csenghet a darts rajongóknak, korábban voltak már jó eredményei, és most tovább gyarapíthatja ranglistapontjait.

Joe Murnan: Aki megveri John Hendersont és Paul Nicholsont az megérdemli, hogy sikerrel vegye a kvalifikációt. Murnan ezt megtette, így teljes joggal lehet ott a versenyen.

Devon Petersen: A dél-afrikai táncművésznek nem ez élete legjobb éve, de talán ez most a Peter Hudson és Wayne Jones ellen győzelemmel változik.

Darren Webster: Egyik személyes kedvencemről nehéz elfogultság nélkül írni, de megpróbálom. Mark Hylton-t 6-2 arányban küldte haza, majd pedig egy kiélezett meccsen Richie Corner ellen diadalmaskodott a friss nagypapa, így ott lehet a németországi versenyen.

 

Másodjára pedig nézzük kik jutottak el a German Darts Championship-re, amit Október 14-16 között rendeznek meg Hildesheimben.

Mervyn King: Az előző verseny okozta sokkot kiheverte a derék öreg Mervyn, és egy kiütéses 6-1-el valamint egy szoros 6-5-ös győzelemmel kivívta a jogot, hogy ott legyen az év utolsó európai tornáján.

Mickey Mansell: Olyan játékos nyert jogot az indulásra, aki három mérkőzést játszott, hiszen az előselejtezőben kezdett. Ez mindenképpen komoly eredmény.

Mark Walsh: Amit az élet elvett az előző versenyen Walshtól, azt visszaadta neki a második körben.

Justin Pipe: A lassúkezű az első kört csúnyán elbukta, de a második körben a nála gyengébb erőt képviselő Dennant, Marriott kettősön már túljutott. Aki ellene fog játszani a versenyen, az biztos nagyon fog örülni.

Andy Boulton: Íme az egyik játékos, aki mind a két selejtezőt sikerrel vette. A második körben pedig simán verte Jabbát, tehát nem lehet azt mondani, hogy nem megérdemelten jutott ki.

Mark Webster: A walesi kiválóság javította az első tornán mutatott rossz formáját, és két szorosabb meccsen ugyan, de sikerült biztosítani a helyét a tornán.

Kyle Anderson: Vannak vélekedések, miszerint lassan eljutunk oda, hogy Kyle lesz az ausztrálok első számú játékosa. Ez mondjuk nem ezen a két tornán derült ki, de a második selejtezőn legalább legyőzte a nála hátrébb rangsorolt játékosokat.

Andy Smith: Régi kedves ismerőst köszönthetnek a darts szerelmesei, ugyanis hosszú idő után újra képernyőre kerül a Pités (PieMan). Ehhez Josh Payne-t és Jack Todd-ot kellett legyőzni, de talán ez majd újra a helyes útra tereli a pályafutását.

Robbie Green: Kettőből kettő - röviden így lehetne összefoglalni Green teljesítményét. Amit fentebb is írtam: „Kong megérkezett”.

Brendan Dolan: A duplázók közé feliratkozott Dolan is, és tulajdonképpen ezzel hozta a papírformát. Ebben a körben Andy Hamilton és Shaun Griffiths testén át vezetett az út Németországba, csak a második meccsén kellett izgulnia az északír játékosnak.

Kevin Painter: Mostanában nem épp Kevin Painter jó formájával van tele a darts-sajtó, de legalább ezt a kört sikerrel vette. David Wilson 6-2-es, és Johnny Clayton 6-4-es legyőzésével abszolválta ezt a selejtezőt. Hogy ez mit jelent a későbbiekre nézve, az majd a hétvégi Players Championship fordulókban kiderül.

capture_005_17112012_200405.png

Eddie Dootson: Mansellhez hasonlóan Dootson is az előselejtezőből indult, és onnan verekedte be magát a német torna mezőnyébe. Nathan Aspinall 6-2-es és Jamie Lewis 6-1-es legyőzése pedig igencsak megsüvegelendő a ranglistán a legjobb 100-ban sem bent lévő játékostól.

Darren Johnson: Újabb játékos aki három meccset vívott mire kivívta a kvalifikációt. Paul Milford, Nick Fulwell és Andrew Gilding sem tudta megállítani. A Gilding elleni 6-0 elég komoly eredmény.

Ted Evetts: 127. helyezettként minden sikeres eredmény komoly bravúr. Ez történt Teddel is, aki életében először jutott kvalifikációhoz. 18 éves srácként még komolyabb elismerés illeti őt.

Steve West: Rutinos, nem kezdő játékos West, korábban 5 éven át jutott a VB-n a legjobb 32 közé. Azóta nem sok minden jött össze neki, de most legalább ezt a feladatot megoldotta.

Chris Dobey: Gary Anderson mentoráltja már korábban is mutatott olyan dolgokat, amik említésre méltóak, most pedig James Richardson és Ronnie Baxter 6-3 arányú legyőzésével jutott ki a versenyre, ahol szerintem senkinek nem lesz könnyű dolga ellene.

Scott Taylor: Ha van ember akire kevesen fogadtak volna, hogy mind a két versenyen eléri a jogot a tornákon való indulásra az biztos, hogy Scott Taylor volt. Mindössze 183. a ranglistán és komoly eredménye eddig nem volt. Erre tessék, most sikerült neki az, ami nem sikerült például Thorntonnak (neki egyik kvalifikáció sem sikerült), Pipenak, Painternek vagy épp John Hendersonnak.

David Pallett: Az ifjú tehetség az első selejtezőben belenézett a pofonba, de felállt belőle, és Devon Petersen ellen egy kemény, szoros meccsen kivívta a kvótát az év utolsó európai tornájára.

pallett3.jpg

Peter Hudson: A „Szikla” idén már néhányszor képernyőre került, és így lesz ez októberben is. Ehhez nála jóval erősebb játékosokat kellett legyőznie, nevezetesen Darren Webstert és Keegan Brownt. Szép teljesítmény volt.

Steve Hine:.A muffinosztogatás koronázatlan királya nem sok mindent ért el az utóbbi pár évben, most azonban kijött neki a lépés. Az előselejtezőben McGowant, aztán Ryan Palmert majd a végén pedig "Big" John Hendersont verte meg, és ezzel újra ott lesz a tv képernyőn, ahová talán megint visz magával néhány muffint.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr929166874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása