9 Nyíl

Történelmi holland siker Ausztráliában

2016. augusztus 27. 17:17 - Turpi9

Két holland, egy angol és egy skót dartsozik Perth-ben... Akár így is kezdődhetett volna a mai történet, hiszen befejeződött a Perth Darts Masters 2016 versenye. Az első és második játéknapon is sok izgalmas meccs volt. A mai, befejező napon a két elődöntőt Dave Chisnall és Raymond van Barneveld, illetve Michael van Gerwen és Peter Wright játszotta a döntőbe jutásért. Hogy mi is történt pontosan, az most kiderül.

cq3wljzw8aawmiu.jpg

Dave ChisnallRaymond van Barneveld 11–8

A 11 győztes legig tartó mérkőzés első nyilait Chisnall dobhatta el a táblára, ami annyira jól nem sikerült, mert Barneveld egy bréket bemutatva megszerezte a vezetést. A második legben Chizzy visszaadta a kölcsön bréket, egalizálva az eredményt. A következő két menetben is hasonló forgatókönyv volt mint az első kettőben, így marad a döntetlen, vagyis ez a brékek meccse volt eddig. Az ötödik legben Chizzy megtörte a jeget, hozva a saját kezdését, ám a hatodik kanyar végén Chizzy bullos kiszállója nem volt elég pontos, Barney pedig kivágta játszi könnyedséggel a D16-ot. A hetedik legben mindketten megközelítették a százas kiszállót, de Barney ugrott ki előbb 96-ról. A nyolcadik legben 101 és 102 körüli átlagon mozognak a játékosok, és nem mellékesen 25-ről Chisnall tud kiszállni. A szünet előtti utolsó játékban az angol hozza a kezdést, így 5–4-el mennek szusszanni. Chisnall átlaga 103,56, Barney pedig 102,22.

cq3urm8wiaaer-h.jpg

A tized leg kiegyenlített játékot hoz, megy a kiszálló háború, aminek a végén a holland örülhet, 5–5. A folytatásban továbbra is ment az adok - kapok játék, a versenyzők hozták a saját kezdéseiket. A tizenkettedik menetben 98-ról 2 nyíllal ugrott ki Barneveld. A tizenharmadikban Chisnall is oda pörkölt egy kicsit vetélytársának, ő speciel "csak" a 94-es kiszállót oldotta meg 2 nyílból, 7–6. A következő 2 menetben újra mindenki a saját kezdését hozza, 8–7. A tizenhatodik legben szemet elkápráztató végjátéknak lehetnek szemtanúi a közönség tagjai: Chisnall 100-nál első nyílra sima 20-as szektort talált, azonban a második és harmadik nyílra is a D20-ba talált, 9–7! A tizenhetedik nekifutásnál hozza Chizzy a kezdését, már 10–7. Ezután Chisnall 121-ről nem tud kiszállni, Barney pedig 58-ról megoldja, 10–8. A tizenkilencedik leg egyben az utolsónak is bizonyul a mérkőzésen: 84-ről kiszáll az angol Chisnall, ezzel befejezve a meccset, 11–8. Nem marad más hátra, csak a kézfogás, Chizzy pedig várhatja a döntőbeli ellenfelét.

cq3vbkqweae1w84_jpg.jpg

 

Michael van GerwenPeter Wright 11–5

Az első leget a skót Wright kezdte, aminek egyből adott egy keretet is, 25-ről kiszállt, 0–1. A második játékban a holland világelső egyből visszapörkölt, de nem is akárhogyan, 112-ről szállt ki, 1–1. A folytatásban a Gerwen féle henger nem torpant meg, folyamatosan szállította a győztes nyilakat. Igaz, ehhez közreműködött Wright is, ott voltak neki a lehetőségek, de nem tudta kihasználni. Így az állás nagyon hamar 5–1-re változott. A hetedik leg végre hozott egy kis sebtapaszt a színes Wright-nak, 104-ről sikerült kiugrania, 5–2. Ezután a következő két legben történt egy "ütésváltás", 6–3-ra alakítva az állást. Ezután egy rövid szünet következett.

cq3gteawyaasjp1.jpg

A második felvonást Gerwen kezdte jobban, bár a kiszállónál el lőtt 5 nyilat a semmibe, mire a hatodiknak sikerült a D4-be betalálnia, 7–3. A tizenegyedik legben Wright fantasztikusan dobta a tömeget, le is ért kiszállóra, de megint hibázott. Ezt pedig nem lehet Gerwen ellen büntetlenül megcsinálni, el is hozta a leget egy fantasztikus 116-os kiszállóval, 8–3. Ezt követően pedig eléggé kiegyensúlyozott lett a játék, Gerwen taktikusan szinte csak a saját játékára koncentrál rá, ezzel pedig le is aratta a siker gyümölcsét. A mérkőzés összesen 16 leges volt, és a végeredmény 11–5 lett a holland világelsőnek.

cq3h0mvxgaeyeit.jpg

 

Dave Chisnall–Michael van Gerwen 4–11

Az első legben Gerwen rögtön 5 nyilat is elront a kiszállóra, de ezt Chisnall nem tudja kihasználni. Nagy nehezen kivágja a D1-et Gerwen. 0–1. A második legben Chizzy kicsit összekapja magát, megmutatja hogy nem a szél fújta be a döntőbe, 1–1. Ezután kapcsol egyet a sebességváltóján Mighty Mike, és rögtön megmutatja miért is ő a világelső. A következő három leget meg is nyeri, ezzel elhúzva 1–4-re. A hatodik menetben kicsit észhez tér Chisnall a pofonoktól, 2–4-re módosítva az eredményt. A szünetig lévő három legből Gerwen kettőt zsebre tud tenni, egyet pedig Chizzy tud megcsípni magának. A pihenőre 3–6-os állással vonulnak el.

cq3u93nwcaabrte.jpg

A szünetet követően Gerwen kezdett jobban, rögtön sikerült is brékelnie ellenfelét, ezzel már tetemesre növelve előnyét, 3–7. A tizenegyedik legben tovább robogott a gyorsvonat, egy 11 nyilasat oda tett Gerwen, 3–8 az állás. A tizenkettedik nekifutásnál Chizzy bele tudott szólni a játékba, 16-ról sikerül kiszállnia, ezzel kozmetikázva az eredményen, 4–8. Ezt követően viszont nem volt olyan erő, ami meg tudta volna állítani a holland világelsőt. Előbb egy 12 nyilasat hajított, utána 84-ről sikerült kiszállnia. Az utolsó leget tekinthetjük akár kegyelemdöfésnek is, 61-es pont állásról tudta megdobni a győztes kiszállót, ezzel pedig beállítva a végeredmény, 4–11. A győztes Michael van Gerwen! Ő az első ember, aki odafér Phil Taylor mellé a nyertesek listáján Perth-ben.

cq3wsciwyaagwj-.jpg

 

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr3011655158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása