9 Nyíl

A PDC küszöbén álló belga nyerte a French Opent

2016. augusztus 30. 20:00 - Denis Potvin

Ahogy azt jeleztük is, a jövőben egyre többet szeretnénk foglalkozni a BDO-val is. Igaz, nálunk ez a nagyjából második vonal, de ez az, ahol a mieinknek már vannak eredményeik, ahova mihamarabb jó lenne eljutni, hogy aztán következhessen a PDC. Így most egy hétvégi versenyt emlegetünk fel. Igazán magas színvonalú meccseket, majdnem rekordrészvételt hozott a hétvégén, a franciaországi Bray-Dunesben rendezett French Open, amelyet a BDO keretein belül rendeztek. Igazán veretes a névsor, 204 férfi, 45 női és 30 ifjúsági induló mellett.

1447165559_vosgrandslam2015.jpg

A férfiaknál a belga Geert De Vos lett az első, aki a döntőben az angol Michael Baker győzte le. De Vos 15. a BDO, 8. a WDF ranglistáján, azaz igazán kiváló dartsos. A 34 éves belga ötször is bejutott a BDO-világbajnokság legjobb 16 játékosa közé.

Tavaly novemberben a PDC Grand Slam of Darts versenyén is indult, de a csoportban Robert Thorntontól és Terry Jenkinstől is kikapott, viszont 5-0-ra legyőzte azt a Jonny Claytont, aki most a 13. Players Championship után a 27. helyen áll, és simán döntőesélyes. A férfi torna harmadik helyén Conan Whitehead (angol, BDO-33.) és a holland Vaes Wouter (BDO-24.) végzett.

A női győztes, Deta Hedmant nem kell különösen bemutatni, háromszoros női vb-döntős. A Woman World Masters kétszer, a BDO World Trophy egyszer nyerte meg. Ott lesz a WDF Europe Cupon is. Egy külön írásban mi is megemlékeztünk róla, érdemes feleleveníteni. A második az angol Fallon Sherrock, míg a harmadik holtversenyben két holland Aileen De Graaf és Sharon Prins lett. Az ifjúságiak versenyét a holland Dylan Van Beers nyerte.

A férfi verseny győztese 2000 eurót, a női 1200-at, az ifi pedig 150-et kapott. A BDO-ban legközelebb szeptember 11-en rendeznek "A" kategóriás versenyt, az England Classicot, ahol összesen 10 ezer font az összdíjazás. Egy nappal előtte pedig a spanyolországi Calellában az V. Catalonian Open következik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr311661968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása