9 Nyíl

Meglepetés győzelem és Penge duplázása, avagy mi történt Szekszárdon

2016. szeptember 12. 19:06 - II. János Pál

Bár a hétvége nem telt el PDC-s sztárok nélkül, illetve hősként ünnepelhettük Végső Jánost, nem csak Mülheimben, de itthon, kis Hazánkban, pontosabban Szekszárdon is pörögtek az események. Bővebben a hajtás után!

penge_1.jpg

A Steel Nemzeti Bajnokság hétvégi, VI. fordulóján - ami egyben a Steel Magyar Kupa is volt - több fontos kérdésre is választ adott:

Az első, hogy Székely "Penge" Pál képes lesz-e a címvédésre? Penge nagyon gyorsan meg is válaszolta ezt a kérdés, hiszen - miután megnyerte a tábláját - már azzal a tudattal versenyezhetett tovább, hogy meg van a duplázás, meg van az újabb Magyar Bajnoki-cím. Az elődöntőben Rucska József, a győri ász várta, aki egy végletekig kijátszott, döntő leges mérkőzésen felül kerekedett a most már kétszeres Magyar Bajnok Székely Palin.

A másik elődöntő igazi Sport DC-s házi rangadó volt, Mester Zoltán és Strbik Péter küzdöttek a döntőbe jutásért. A mérkőzés a bombasztikus formában játszó Strbik Peti nyerte, aki az elődöntőbe jutásért a 2014-es Magyar Bajnok, DÖ-MIK DC színeiben játszó Takács Gábort búcsúztatta.

A döntőt, ami remek színvonalon, jó hangulatban telt végül Strbik Péter nyerte, stabil, könyörtelen játékával. Rucska József is hősiesen küzdött, de Peti megbüntette a hibáit és így megérdemelten lett ő a hatodik forduló, illetve a 2016-os Steel Magyar Kupa győztese is. Gratulálunk Neked Péter!

Elődöntő:

Székely Pál - Rucska József (1:2)
Strbik Péter Mester Zoltán (2:0)

Döntő:

Rucska József Strbik Péter (0:3)

A kettes számú kérdés, hogy a Magyar Bajnokság második és harmadik helyét ki fogja megszerezni? Nos, ezt még nem tudjuk, hiszen nagy a verseny a DÖ-MIK-es Takács Gábor, a Sport DC-s Kovács Patrik, illetve a Győri DC-s Rucska József között. Az utolsó forduló biztosan izgalmas lesz!

Harmadik kérdés a női bajnoki cím sorsa: Ez eldőlni látszik, hiszen Fekete Nóra, a DÖ-MIK DC klasszisa magasan vezeti a tabellát, mögötte leszakadva a második helyen Kiss Viktória (Sport DC) és egy kevéssel Viki mögött, az ifi-csodalány, Czipó Vivien, aki Szekszárdon meg sem állt a forduló győzelemig. A döntőben Fekete Nórát győzte le, ezzel mutatva, hogy nagy jövő elé néz ez a kis tehetséges leányka. Az utolsó fordulón nagy lesz a verseny a második, illetve a harmadik helyért. Gratulálunk Vivi! :)

Női elődöntő:

Fekete NóraBokor Boglárka (6:5)
Kiss Viktória Czipó Vivien (2:6)

Női döntő:

Fekete Nóra Czipó Vivien (5:7)

czip_vivien_nagy.jpg

A vasárnapi versenynapon a Steel Magyar Páros Kupáért játszottak a Hölgyek és Urak. A női párost a győri Ihász Veronika és Wachter Nikolett páros nyerte, akik a Cserpes Ágnes (ÚKDC) és Harsányi Enikő (Wekerlei BSE) duót győzték le a döntőben. A harmadik helyen a Sport DC-s Czipó VivienKiss Viktória, illetve az Erdei Nóra (Sport DC) Kövesdi Andrea (Wekerlei BSE) páros végeztek.

A férfiak páros küzdelmeit végül Székely Pál (Soul DC) - Nagy Attila (Szolnoki Baglyok DC) nyerte. A döntőben a pécsi kiválóságokból álló duót, Ádám Zsoltot és Kovács Tibort győzték le. A harmadik helyre a Pestújhelyi SC és a Soul DC kettőse, Balogh Béla és Váradi "Kawa" György, illetve a Darányi DK játékosai, Somogyi István és Kisgéczi Károly futottak be.

Gratulálunk a helyezetteknek!

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr7611699945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása