9 Nyíl

Végső János megint csodát tett, Barneveldet verve főtáblás

2016. szeptember 15. 20:10 - Denis Potvin

Még zajlik Sindelfingenben a 9. European Tour selejtezője, amelyen sok babér nem termett nekünk. De annál is jobb hír, hogy a következőben, azaz a 10. ET torna (Hildesheim) selejtezőjében könnyebb ellenfél jön. Aztán az álom kapujában pedig Raymond van Barneveld. Folyamatosan frissítjük a cikket, amit információhoz jutunk. UPDATE: Elkezdődött a második selejtező kör. És Morzsi egy söpréssel kezdte. És jön megint Ratajski. És Végső nyert, 2-4-ről. Jön Raymond van Barneveld. Hihetetlen, tényleg hihetetlen. 6:3 ide. Megint főtábla. A hajtás alatt. 

14317461_1104654779570425_6254153581609663773_n.jpg

Nem indult jól a selejtező, de azt gyorsan hozzá kell tenni nagyon nehéz ellenfél jutott már az első körben mind a két magyarnak. Ennek egyik oka, hogy még mindenki igyekezett ranglista pontokat szerezni a European Championshipre, a European Tourt lezáró versenyre, így meglehetősen nívós mezőny gyűlt össze.

Végső János a lengyel Krzysztof Ratajski ellen kezdett, aki már három éve a PDC World Cup of Dartson a legjobb 16-ba jutott, a riesai selejtezőben Vincent van der Voort verte ki végül 6-4-re nyert, 2-0-ra vezetett és gyakorlatilag az előnyét végig őrizte. Bölcs Zoltánnak még nehezebb ellenfél jutott, a PDC ranglistán is 146. helyen álló osztrák Michael Rasztovits viszonylag simán, 6-2-re nyert az első körben

És akkor, az utolsó ET torna, amelyet majd októberben Hildesheimben rendeznek, de a selejtezőit most rendezik. Végső János első ellenfele az a német Roman Löffel lesz, aki a 2015 áprilisi PDC German Masters európai selejtezője óta szinte semmilyen nemzetközi eredményt nem mutatott fel. Akkor is egyből kiesett.

Ha sikerülne nyernie Morzsinak, akkor a Jan Dekker-Krzysztof Ratajski (tehát megint a lengyel) meccs győztese következik. Ezen már el lehet gondolkodni, hiszen Végső múltkor azt mondta, minél több meccset játszik, annál erősebb lesz. Dekker egykorú Végsővel, ő az első körben kiesett ott, ahol Végső végül főtáblára került. Ratajskit pedig már méltattuk. Simán esélyes lehet a mi fiúnk.

Aztán a végső körben is elvárjuk Végsőt. Ott pedig a Raymond van Barneveld-Robert Wildgrube meccs győztese jön. Ezt ügye nem kell külön kifejteni. Meglátjuk. Megírjuk.

Szóval...

Akkor jött a Löffel elleni meccs és Morzsi 2-0-ra húzott el. Már 3-0 Löffel ellen. Meg kell lenni.Nem áll le Morzsi, 4:0, két leg és meg van az első továbbjutás. Mondtuk, hogy beindul. 5:0 ide. Söprés, 6:0 ide, vagyis Végsőnek, és megint a lengyel Ratajski következik, de Morzsi az első  meccsen még nem lendült bele, most meg fogja verni!

Kezdünk a lengyellel. Drukkoljunk Morzsinak. Végsőé az első leg és meg is nyeri. 1-0 a javára. 1-1. Sajnos brékelt a lengyel, 2-1 oda. Pedig helyszínen tartózkodó kollégánk arról számolt be, hogy a lengyel nem volt jó az első meccsen, de lehet, hogy ő is már összeszedte magát. Messze még a vége. De már 1-3. Arról is mesélt Morzsi, hogy ha ki tud kapcsolni, bárkit le tud győzni. Már csak 2-3.

Sajnos a két leg előny megmaradt: 2-4.

Most kicsit megszakadt a kapcsolat Sindelfingennel, amint tudunk valamit, megírjuk.

Nos. Nyertünk. Nyert Végső János. Jön az év meccse, Raymond van Barneveld ellen. HAJRÁ!!!!

Egyelőre csak félhivatalos információink vannak. Sajnos egyetlen, Németországban tartózkodó kollégát sem tudunk telefonon elérni, reméljük azért, mert mindenki ünnepel. A félinformáció pedig az, hogy Végső János Ratajski után Raymond van Barneveldet is legyőzte 6:3-ra. Egyelőre kicsit örülünk csak, de mivel a kollégák nem jelentkeznek, nagyvonalakban erre merünk gondolni.

De aztán Morzsi bejelentkezett. Telefonon elmesélte. hogy 2-4-ről 6-5-re verte a lengyelt az elődöntőben. Aztán jött a Barneveld elleni meccse és 3-3-ig fej fej mellett haladtak. De aztán a mi fiúnk esélyt sem hagyott holland Premier League-sztárnak, három leget nyerve jutott a 10. European Tour főtáblájára. 

Ünneplés hangjai hallatszottak Sindelfingenből és 142-es kiszállóról, száz feletti átlagról beszéltek a srácok. Ez egészen biztosan így van, hiszen Barneyt máskülönben nehéz lenne megcsinálni. És Végső János megcsinálta

Óriási siker!!!!!

Morzsi csak annyit mondott a telefonba: "Megcsináltam Barneveldet!!!" :))))

GAME ON!!!

Itt van a sindelfingeni selejtező végeredménye:

8 European Qualifier:
Jeffrey de Graaf
Christian Kist
Robert Marijanovic
Ronny Huybrechts
Tony West
Raymond van Barneveld
Cristo Reyes
Jermaine Wattimena

6 Host Nation Qualifier:
Martin Schindler
Gabriel Clemens
Max Hopp
Dragutin Horvat
Fabian Herz
Robert Allenstein

 

(köszönet Maszlag Zsoltnak és Bölcs Zoltánnak a segítségért)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8611710999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása