9 Nyíl

Kezdődjék a tánc!!!

2016. szeptember 22. 10:30 - adam_f

Unibet Champions League of Darts - beharangozó

Húzós most a szeptember-október fordulója így, a dartsosok körében is, hiszen most tényleg van miből válogatni. Players Championship ide, WDF Európa-bajnokság oda, nem beszélve még a European Tour hátralévő állomásairól sem. A PDC pedig továbbra sem tétlenkedik, hiszen ezen a hétvégén rendezi meg az első alkalommal kiírt Bajnokok Ligáját...nem, semmi köze nincs az UEFA-nak ehhez a tornához...De ez lesz a csúcs, majd meglátjátok!

bbc-sport-champions-league-of-darts-pdc_1lmeki29fd8sr1p6rp4jdg6zqi.png

Szeptember 24. és 25. napja piros betűs ünnepként kerül be minden dartsot kedvelő ember naptárjába, mivel egy új torna debütál a PDC égisze alatt, ez pedig nem más, mint a Unibet által szponzorált Champions League of Darts. És ez még nem minden, ugyanis nem más csatorna fogja közvetíteni ezt a versenyt, mint az angol közszolgálati televízió, vagyis a BBC. Ezzel pedig a PDC azokba a háztartásokba is eljuttathatja magát, amelyek eddig esetleg nem tudták nézni az általuk rendezett versenyeket. És ez történelmi lépés a darts és a média, de leginkább a közös történetükben.

unibet-champions-league-of-darts.jpg

"A BBC már régóta közvetített dartsot, de ez a mostani egy teljesen új és izgalmasabb korszak kezdete lesz - hangsúlyozta Barry Hearn, a PDC elnöke. A Champions League of Darts elhozza mindenkinek - a BBC-n keresztül a PDC ranglista első nyolc helyezettjét, egy izgalmas és gyors verseny keretein belül.

Mind az élő közönség, mind pedig a televíziós közvetítések nagy súllyal bírnak a PDC számára, ezért is gondoltuk úgy, hogy a BBC által megpróbáljuk még szélesebb körre kiterjeszteni ezeket" - mondta még el a szövetség első embere.

A BBC számára is fontos a megújulás, így - mivel ebben az évben járt le a BDO darts-világbajnokság közvetítésének jogai a csatornánál, a megújítása pedig nem történt meg - számukra pedig ez a nyitás a másik szervezet felé sok új lehetőséggel kecsegtethet.

"Nagyon örülünk, hogy a BBC mutathatja be elsőként a Champions League of Darts-ot, ami egy nagyon izgalmas és innovatív versenyt ígér számunkra - jelentette be Barbara Slater, a BBC sportszerkesztőségének vezetője.

A darts mindig széles körben volt elterjedt, és ezért is vagyunk büszkék arra, hogy mi is megmutathatjuk a világ legjobb nyolc játékosát, mind a televízióban, mind pedig más felületeinken" - tette hozzá a BBC szerkesztője.

Ennyi kis előzmény után pedig nézzük a tényleges lebonyolítási rendszert, és némi kis szabálymagyarázatot...hiába, egy újszülöttnek minden dolog új:

A Champions League of Darts az tulajdonképpen nem más, mint a PDC hivatalos ranglista első nyolc helyezettjének meghívásával létrejött versenye, amely minden évben hasonlóképpen fog majd lezajlani, vagyis mindig az adott év aktuális ranglistájának első nyolc helyezettje fog részt venni rajta. Mivel ez az első ilyen torna, így ebben az évben a következő nyolc játékos rakja le az alapokat (fontos megjegyezni, az augusztus 12-i állás szerint):

  1. Netherlands Michael van Gerwen
  2. Scotland Gary Anderson
  3. England Adrian Lewis
  4. England Phil Taylor
  5. Scotland Peter Wright
  6. England James Wade
  7. England Michael Smith
  8. Scotland Robert Thornton

A nyolc játékos két - egyenként négyfős - csoportba lett beosztva, a következőképpen:

A. csoport:

  1. Netherlands Michael van Gerwen
  2. England Phil Taylor
  3. Scotland Peter Wright
  4. Scotland Robert Thornton

B. csoport:

  1. Scotland Gary Anderson
  2. England Adrian Lewis
  3. England James Wade
  4. England Michael Smith

A csoportokban mindenki játszik mindenkivel, vagyis elméletileg minden játékos három alkalommal lép majd tábla elé. Szeptember 24-én játszanak le két csoportkört, mégpedig a következőképpen:

1. kör (best of 19 legs - 10 nyert játékig):

A. csoport:

(1) Michael van Gerwen Netherlands            - (8) Scotland Robert Thornton
(4) Phil Taylor England            - (5) Scotland Peter Wright

 

B. csoport:

(2) Gary Anderson Scotland            -   (7) England Michael Smith
(3) Adrian Lewis England            - (6) England James Wade

 

A második körben mindkét csoportban az első kör győztesei találkoznak egymással, valamint a vesztesek is egymás ellen fognak játszani (szintén 10 nyert legig), majd az utolsó körben (már szeptember 25-én) jön a maradék, így három kör után derül ki majd a két-két továbbjutó személye, akik már 11 nyertes játékig fognak megküzdeni egymással a vasárnap esti elődöntőkben, a győztesek pedig a - szintén 11 nyertig tartó - vasárnap esti döntőben.

Hogy egy kicsit könnyebben befogadható legyen a dolog, megpróbáljuk egy kicsit áttekinthetőbb formában is közreadni. Íme:

cr1pfstwcaar5pt.jpg

A kétnapos event helyszíne a cardiff-i Motorpoint Arena lesz, amely a Premier League után ismét egy rangos eseménynek ad tehát helyet, a PDC számára. Aki pedig a televízión keresztül akarja követni, annak elég a BBC-re kapcsolnia, ahol mind a két napot végigélvezheti. Azt is tegyük hozzá gyorsan, mivel a BBC adja, stream az egészen bizonyosan lesz. Tengernyi.

A torna összdíjazása egyébként 100.000 angol font, tehát ennyit fognak szétosztani a résztvevők között.

És hogy mit gondolnak maguk a játékosok erről a tornáról? Álljon itt az egyik talán legilletékesebb embernek, a ranglistát vezető Michael van Gerwennek a gondolatai:

"Nem panaszkodhatom, mert most minden összejött. Jobban játszom, szeretem csinálni, és úgy gondolom, hogy most ez a legfontosabb számomra.

Visszatérni a BBC-re, ez egy leírhatatlan érzés mindannyiunknak. Meg akarod mutatni magad, és ehhez nagyon jó lesz ez a csoportrendszer, hiszen itt mindenki gyorsabb játékra lesz ösztökélve."

Reméljük, hogy tényleg jó mérkőzéseket fogunk látni, ennek reményében mondom: Welcome to the board, Champions League...és hogy egy örök érvényű klasszikussal búcsúzzam, csak annyit mondok: "Bulizzunk!"

darts-threepipe_1.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8611731303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása