9 Nyíl

Négy győzelem és hat vereség az Eb csütörtöki mérlege

2016. szeptember 22. 22:32 - Denis Potvin

WDF Europe Cup - 2. nap (összefoglaló)

Foglaljuk össze mi történt a WDF Europe Cup második napján. Hát, volt sok majdnem könnyfakasztó siker, kicsit bosszantó hibák, de összességében győzelmek, bravúrosak is. Udvariasak leszünk, és a lányokkal kezdünk. Nekik páros versenyük volt ma. A fiúknál az egyéni versenyeket rendezték. A legrosszabb hír számunkra, hogy a magyarok közül már senki sem maradt versenyben.

cs8zqvvxyaep738.jpg

Fekete Nóra és Kiss Viktória centerpályát kapott, a viszonylag esélyesebb Silvan, Rekinen finn duó ellen. Nyertek a finnek 4-2-re, de 3-2-nél kiszállója volt a magyar lányoknak, de nem jött össze, aztán elment a hatodik leg.

Jobban kezdett Horváth Klaudia és Wachter Nikolett. A francia Valnetin és Flachauw kettősnél esélyesebbnek tűntek és ezt érvényre is juttatták. 4-2-re nyertek és továbbjutottak a legjobb 32 közé. Itt aztán egy cseh duó, a Kanovská, Císarová következett, és következett megint a mindent eldöntő leg. 3-3 után nem nekünk jött ki megint jól a lépés. 4-3-ra nyertek a csehek, akik aztán a következő körben egy dán párost is kivertek 4-0-ra, majd végül a németektől kaptak ki. A női párosok amúgy az elődöntőig dobáltak. Az angol Deta Hedman és a legendás Dean Winstanley felesége, Loraine és a walesi duó Rhian Edwards és Rhian Griffiths jutott.

A férfi egyesben Székely Pálnak jött össze legrosszabbul a nap, a 128 között 4-0-ra kapott ki a lett Nauris Gleglutól, aki aztán a következő körben ugyanilyen arányban búcsúzott is. Ezen az ágon Daniel Zygla (német)-Jim Williams negyeddöntő lesz. Takács Gábor nagyszerűen kezdett, simán verte a jersey-i Phil Speaket, aztán viszont 4-2-re kikapott a belga Sven Wenstől (a képen), aki egészen a negyeddöntőig menetelt, ahol majd a svéd Andreas Harrysson (elleneünk is vitézkedett a csapatversenyben) lesz.

sven-wens-02.jpg

Mészáros Zsolt 4-2-re nyert a katalás Carles Arola ellen, majd leget sem nyert a norvég Cor Dekkerrel szemben. Dekker a World Cup of Dartson is ott volt idén. Végül a legjobb 16-ban a holland Richard Veenstrától szenvedett vereséget, aki a francia Thibault Tricole ellen negyeddöntőzik majd.

Kovács Patrik nagy dicséretet érdemel. Simán, 4-1-re verte az előzetes elvárások szerint esélyesebb belga Roger Jansent, és a helyszíni tudósítások szerint 87 feletti átlagot dobott. Nem volt szerencséje az ággal, hiszen másodjára egy északír versenyző jött, bár Peter Shaw-nak különösebb eredményei eddig nem voltak, azért mégiscsak a sportág őshazájának közelében él és dobál. Nos, Patrik nagyon közel volt a sikerhez, 3-3-nál három kiszálló nyila is volt, de elrontotta. Shaw viszont nem hibázott, és tovább is jutott. Elkapta a ritmust, míg végül a máltai Norbert Attardtól kapott ki, aki a dán Alex Jensennel játssza majd a negyeddöntőt. A máltai menetelése is megér egy misét. Kivert elsőre a nagynevű angol, 2015-ös BDO-világbajnok Scott Mitchell-t, majd 4-1-re a WDF-ranglistát vezető litván Darius Labanauskast, aztán a nekünk is sok gondot okozó svéd Oskar Lukasiakot, végül pedig Kovács Patrik ellenfelét. Érdemes lesz figyelni rá.

A női csapatverseny negyeddöntőjében Anglia-Csehország: 9-3, Németország-Finnország: 9-6, Wales-Norvégia: 9-5, Hollandia-Írország: 9-3.

A pénteki program:

  • 13:00-18:00: Férfi páros az elődöntőig
  • 14:00-18:30: Női egyes a nyolcaddöntőig
  • 20:00-tól: Női negyeddöntők
  • 20:00-tól: Férfi csapat negyeddöntők.
  • 21:15-től: Női csapat elődöntők
  • 21:15-től: Férfi csapat elődöntők
Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr4511736875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása