9 Nyíl

A magyar lányok ma történelmet írtak

2016. szeptember 23. 20:03 - Denis Potvin

Szenzációsan szerepeltek egyéniben a magyar lányok a Hollandiában zajló WDF Europe Cup pénteki versenynapján. Mindenki hős volt, de a legnagyobb a pontosan ötödik Eb-jén szereplő Fekete Nóra. De a többiek is dicséretet érdemelnek. A hajtás alatt elmondjuk miért. Innen, a hazai távolból.

14344324_1359855577377372_1715945427619296827_n.jpg

Fotó: Barta Zsolt

Először mondjuk a lényeget. Fekete Nóra egész nap elképesztő formában versenyzett. A török Ayca Özmen ellen kezdett, és simán, 4-0-ra verte. Még egy kis ajándékot is kapott tőle, ahogy a csapatvezetők videójából láttuk napközben. Aztán jött a lett bajnok, Zeltite Strade és 4-1, megint ide. Jött a lengyel Karolina Podgorska és Nóra megint legveszteség nélkül rendezte le a meccset. A végén sajnos a rutin, a tapasztalat és nagyobb tudás nyert, a holland Aileen de Graaf, aki idén vb elődöntős volt, megnyerte a női World Masterst és majdnem 20 majortorna sikere van már a hosszú szőke göndör hajú hölgynek. Az is bravúr volt, hogy Fekete Nóra leget nyert, 1-4 lett a vége.

És, hogy miért lett ez történelmi siker? A WDF Europe Cup történelem könyvét lapozgatva kiderült. Ez volt a negyedik alkalom, hogy magyar hölgy a nyolcaddöntőig jutott a WDF Europe Cupon. 2000-ben és 2002-ben Kautzky Nórának sikerült ez, 2006-ban éppen a most ötödik Eb-jén szereplő Fekete Nórának. De eddig mind a háromszor ehhez csak egy győzelem kellett, míg Nórának most három, és ne felejtsük el 12-2-es legaránnyal. Nagyon nagy gratuláció Fekete Nórának!

És természetesen a többieknek is. Az 1. csoportban Horváth Klaudia erőnyerő volt, majd jött a cseh Dagmar Komorová és 4-2-es vereség lett a vége. A 2. csoportban Wachter Nikolettnek ma nem jött ki a lépés, persze a skót Lynn Cowan nagyon nehéz ellenfél volt és 0-4 lett a vége. Sajnos. A 3. csoportban Kiss Viktória is remekül játszott. Egy norvégot verni nagyon nehéz feladat, de ez sikerült neki, 4-1 Lise Gri Finnestad ellen. Aztán egy újabb nehéz ellenfél, a cseh Jana Kanovská és megint siker, 4-2 ide. Aztán itt is jött egy holland, nem szőke és nem is fürtős, és majdnem bravúr. Anneke Kuijten ellen az utolsó leg döntött, nem a mi javunkra.

Férfi párosaink már fele ennyire sem voltak sikeresek. A Mészáros Zsolt, Takács Gábor duónk az utolsó leget bukta el a finn Ceder, Niskala kettős ellen, akik egészen a nyolcaddöntig meneteltek. Kovács Patrik és Székely Pál remek játékkal legyőzte az izlandi Ingimarsson, Gudmundsson kettőst, aztán 4-2-re kikapott az ír Meaney, Lennon duótól.

A férfi párosokkal kapcsolatban tegnap írtuk a WDF-1. Litván Labanauskas és a BDO-világbajnok Scott Mitchell gyors kiesését. Nos, nekik a páros sem ment. A litvánok a legjobb 16 között estek ki, Mitchellék pedig a negyeddöntőben búcsúztak. Hát ennyi.

Ma este még a női negyed-, és elődöntőket, a férfi csapat negyed-, és elődöntőket rendezik.

Eredmények

Férfi páros

Elődöntő: Harms, Veenstra (holland)-O’Connor, Flood (ír) 5-2, Harrysson, Lukasiak (svéd)-Montgomery, Soutar (skót) 1-5.

Férfi csapat

Negyeddöntő Hollandia-Svédország 9-4, Skócia-Lengyelország 9-7, Észak-Írország-Dánia 9-6, Anglia-Finnország 9-2

Elődöntő: Hollandia-Skócia 9-6, Anglia-Észak-Írország 9-1

Női egyes

Negyeddöntő: Sharon Prins (holland)-Kate Smith (skót) 5-3, Trina Gulliver-Carine Dessein (belga) 5-2, Lorraine Winstanley (angol), Steffi Zwitkowitsch (német) 5-1), Fallon Sherrock (angol), Aileen de Graaf (holland) 5-2

Elődöntő: Sharon Prins (holland)-Trina Gulliver (angol) 6-2, Fallon Sherrock-Lorraine Winstanley 6-5

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr6011738507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása