9 Nyíl

Érdekes dolgok történnek a darts világában

2016. szeptember 28. 20:58 - Denis Potvin

Önmagában semmitmondó hírek, de azért mégis felkaptuk rájuk a fejünket. Van, aki azt mondja, hogy míg mások dartsoztak, mi csak néztük a napfelkeltét. Jó, nem ezt mondta, de buta dolog azzal foglalkozni, hogy elszaladt mellettünk a világ. Ezt nem mi mondjuk, ez van.

ctcr2gywaaaumfl.jpg

Szóval: adott egy remek fickó, aki ráadásul egyiptomi. Na, most képzeljétek el, hogy ez a srác (már nem is annyira srác), aki lassan 10 éve részt vesz különböző versenyeken. Csak, hogy értsétek: nagyon jó eredményeket ért el eddig a BCA (Brit Nemzetközösségi Szervezet), EDF (Egyiptomi Dartsszövetség), és az EDPA (Egyiptomi Dartsjátékosok Szervezete) által rendezett tornákon.

Ugye, senki sem érti, mik ezek a rövidítések. Nem is lehet, hiszen annyira regionális, hogy ez még a mi szűk látókörünkbe sem fér be. A lényeg: két kedves egyiptomi úriember közül a szerencsésebb, Walid Anwar kétéves megállapodást írt alá ma a Winmau-val.

Az egyik vezető darts-felszereléseket gyártó cégének munkatára úgy nyugtázta a bizniszt, hogy igen, itt aztán nagy meló folyik, és úgy érzik, csodás munkát folytatnak Egyiptomban. Ennek köszönhető a megállapodás.

Ahogy Walid is megfogalmazta: "Csatlakozni a Winmau családjához nagy pillanata az életemnek. Tudom, hogy sokat kell dolgoznom ahhoz, hogy folyamatosan jól tudjak teljesíteni a profik között, de úgy érzem, hogy a Winmau csapatának szakértelme hozzá tud segíteni a céljaim eléréséhez."

Gondoljunk tehát bele (anélkül, hogy egyetlen egyiptomit, főleg dartsost meg akarok bántani), hogy ott, ahol egy bombát lehet csempészni és felrobbantani egy repülőgépet, ahol 121 embert lehet megölni egy futballmeccs kapcsán, ahol… És még sorolhatnám.

Sportsikert elérni kemény munka hozománya. Nagyon sok áldozat, szakmai és hiteles munka eredménye. Hozni lehetne a sport más területeiről rengeteg példát. Az izlandi kézisek, aztán a focisták, a román kézis lányok, a brazil vízilabdások, és kézilabdások, az ausztrál kosarasok, a fidzsi rögbisek, és még tényleg reggelig lehetne folytatni.

dlcard_rie_hoshino.png

A másik játékos pedig - akinek most ebben a cikkben a figyelmünket szenteljük - éppen a felkelő Nap országából érkezett el arra a pontra, hogy fel tudta hívni magára egy szintén neves nyílgyártó figyelmét, aki azonmód le is csapott a tehetségére, és egy szerződést, valamint egy saját - névre szóló - nyílkészletet adott neki. 

Rie Hosinó lett a Harrows első japán női profija, aki hazájában rendkívül imponáló eredményeket ért el a soft szakágban, ezzel pedig kiérdemelte azt, hogy immáron professzionálisabb körülmények között folytassa tovább pályafutását. A 35 éves versenyző a "The World" soft-vb sorozat több állomásán kiválóan versenyzett, és a Harrows - meglátva benne a fantáziát - azonnal magához is láncolta őt. Nemrégen került piacra a neve után csak RHythm-nek hívott, saját nyílkészlete, amelyről mutatunk egy képet is. A nyíl teljesen Rie tervei alapján készült, és a játékhoz való, professzionális hozzáállását is nagyon jól tükrözi.

14053961_947848131990369_4789914467633794771_n.jpg

Harrows RHythm - 90%, 19 gramm (fotó: Rie Hosinó Facebook-oldala)

Ma mi is két nagyszerű magyar darts játékossal, és egy más sportágban háromszoros világbajnokkal, valamint remek emberrel folytattunk eredményes eszmecserét egy budapesti bevásárlóközpont éttermében. Hogy mi is a közös pont ebben? Amíg nálunk ez a három remek úriember, mondjuk így, hogy a magyar póker és darts hírvivői még most is szenvednek (szerintem nem sokáig) azért, hogy eljussanak oda, amiért eddig küzdöttek, ahová igazán valók, addig a világ más pontjain így osztják az életet.

De nem sokáig.

Ez tuti.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr3911750501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása