9 Nyíl

Vajon piálnak-e a dartsjátékosok?

2016. október 11. 18:31 - Turpi9

A hétvégéken leginkább a versenyzéssel telik az idő a játékosoknak és a játékvezetőknek egyaránt. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy ők is emberek. Sőt, még akár alkoholt is isznak néhány nyíl eldobása előtt...vagy után? Ezt innen nem tudjuk megmondani, de az biztos, hogy egy világbajnok is szereti a folyékony kenyeret.

dartboard-and-beer1.jpg

Régóta folyik a vita arról, hogy fogyaszthatnak-e alkoholt a profi versenyzők, egyáltalában szabályos-e. A PDC hivatalos szabálykönyve egyértelműen fogalmaz ebben az ügyben, verseny közben nincs piálás. Ugyanakkor több olyan profi játékossal beszéltünk már, akik elmondták, hogy nagyobb versenyeken is, ahová éppen nem lát el a kamera, le-lecsusszan egy-két korty ital. 

Vannak olyan dartsosok, akik azt mondják, hogy csekély mértékben a lazítóhatás miatt fontos néhány pohárral letolni. De akad olyan nevesebb versenyzőnk, akinek nincs kifogása az alkohol ellen, ugyanakkor ő versenyen soha nem fogyaszt.

A WADA, a nemzetközi Doppingügynökség tiltólistáján nem szerepel az alkohol, ugyanakkor nemzetközi sportági szövetség saját hatáskörükben felvehetik ezt. Így történt meg, hogy sportlövő, vagy öttusa világversenyen zártak már ki ezért versenyzőt. Mindenesetre Magyarországon már hat éve alkoholmentessé tették az országos versenyeket és ez a PDC-nek is ez az erőfeszítése, feltéve ha a darts valóban el akar egyszer jutni az olimpiára. 

No, de. Az alábbi képen a három sportember most éppen nem a versenyzéssel van elfoglalva, így nyugodt lelkiismerettel cipelik a rekeszeket. David Pallett mellett Russ Bray játékvezető és 2014 BDO világbajnoka, Stephen Bunting.

co8l1yvwiaacsnp.jpg

És ha már Bunting szóba került, még egy fotó erejéig emlékezzünk meg róla. Az megvan, mikor apuka jobban élvezi a játszótéri mókázást, mint a gyermek? Most ez történt a Bunting családnál. A darts Peter Griffinje néha még szeret gyerek lenni.

coaiqpgusaadhsp.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr3411789239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása