9 Nyíl

Végső a 88. lett, Wade–Andersonnal indul a ET-döntő

2016. október 17. 19:00 - Denis Potvin

A tegnapi hildesheimi torna után Paul Nicholson segítségével elkészült az október 28-30. között , a belgiumi Hasselben megrendezendő European Championship sorsolása. A verseny csak nevében Európa bajnokság, hiszen nem csak európai versenyzők indulnak rajta, hanem a versenyre a European Tour állomások után elkészült ranglista legjobb 32 játékosa kvalifikált. 

michael-van-gerwen-2015-unibet-european-championships-day-three-lawrence-lustig-pdc_o1dpqnxd4vdx1fa28cp3fuv0r.jpg

Ennek köszönhetően nem találkozhatunk a tornán Raymond van Barneveldel és Adrian Lewissal sem. A holland csak a 49. lett ebben a rangsorban 5000 fonttal, míg Lewis 500 font híján maradt le a 32-ről és csak a 35. helyen végzett. Végső János két főtáblás szereplésével és 2000 fonttal holtversenyben a 88. helyet szerezte meg. Phil Taylor meg egy torna győzelemmel és csak az Austrian Darts Open indulással a 11. helyre fért be.

Több szót nem pazarolnék, lássuk magát a párosításokat, amik között van bőven csemege már az első körben is:

Michael van Gerwen (1) v Simon Whitlock

Daryl Gurney v Gerwyn Price

Jelle Klaasen (8) v Steve West

Michael Smith v Stephen Bunting

Kim Huybrechts (5) v James Wilson

Mervyn King v Devon Petersen

James Wade (4) v Gary Anderson

Max Hopp v Benito van de Pas

Mensur Suljovic (2) v Jermaine Wattimena

Ian White v Terry Jenkins

Alan Norris (7) v Phil Taylor

Chris Dobey v Joe Cullen

Dave Chisnall (6) v Kyle Anderson

Jamie Caven v James Richardson

Peter Wright (3) v Justin Pipe

Cristo Reyes v Robert Thornton

(Zárójelben a legjobb 8 kiemelt helyezése látható).

Azt hiszem a fentebb említett csemege szó abszolút helytálló, mivel lesz egy Wade – Anderson csata, de érdekes lehet a St. helensi derbi Smith és Bunting között, valamint  érdekes csata lesz a friss hildesheimi győztes Alan Norris és a legenda, Phil Taylor összecsapása is.

A verseny pénzdíjai: a győztes 100 000 fontot kap, a döntőben vesztes fél 40 000-el gazdagodik. Az elődöntő két vesztese részére a PDC 20 000 fontot utal, a legjobb nyolc közé jutók 15 000 fontot vihetnek haza, a második kör vesztesei 10 000-et kapnak, de még az első körben elbukók is tisztességes 5000 jó angol fonthoz jutnak.

A meccsek konkrét sorrendje még nincs meg, csak az időpontok ismertek: október 28-án, az első kört rendezik, egy délutáni (13:45 és 18 óra között) és egy esti (20:00 és 23:00 között) programmal. Másnap, azaz 29-én a második kör folytatódik szintén egy délutáni és esti programmal, az előző napi időpontok szerint. 30-én vasárnap pedig délután lesznek a negyeddöntők, amit este az elődöntők illetve a döntő követ majd.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr7011816061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása