9 Nyíl

Whitlock az egyiket elbukta, a másikat megcsinálta

2016. október 24. 11:04 - Denis Potvin

Ahogy azt a múlt héten jeleztük, közel kétszáz, a tényleg a világ elitjéhez tartozó dartsos vágott neki a hétvége utolsó napján két selejtezőnek is. Az egyik a SINGHA Beer Grand Slam of Darts kvalifikációja volt, a másik pedig Ladbrokes World Series of Darts Finalsé. Mindkettőben voltak komoly vesztesek és jól ismert győztesek is. A nap győztese Brendan Dolan, aki mind a két selejtezőt sikeresen vívta meg. Nézzük, mi is történt.

brendan-dolan-betvictor-world-matchplay-day-two-law_1kpp8c5nvovod109709mm36lj0.png

Nézzük előbb a Grand Slam of Darts selejtezőjét, amelynek döntőjét majd november 12-20. között rendezik meg. A PDC korábbi versenyeiről, Gary Anderson, Michael van Gerwen, Max Hopp, Adrian Lewis, Phil Taylor, Peter Wright, Dave Chisnall, Nathan Aspinall és Raymond van Barneveld már kvalifikálta magát. Ehhez jött a European Tourról érkező James Wade, Mensur Suljovic és Alan Norris is. A Palyers Championshipről hatan, a BDO-tól pedig nyolcan érkeztek és a hétvégi selejtező nyolc versenyzője egészítette ki a 32 fős mezőnyt.

Michael Smith és az utolsó előtt Players Champioshipet nyerő Simon Whitlock, valamint Mervyn King rögtön az elején elbúcsúzott. A másodikat Justin Pipe, Mark Webster nem élte túl. Majd következtek a főtáblára selejtező meccsek, amelyek között azért akad néhány nagyon egyértelmű, végül az alábbi győztesek jutottak el a Grand Slam of Darts fináljába.

Robert Thornton 5-1 Andrew Gilding

Mickey Mansell 0-5 Dimitri van den Bergh

Mike Zuydwijk 1-5 Ted Evetts

Kim Huybrechts 4-5 Brendan Dolan

Tony Newell 4-5 Chris Dobey

Terry Jenkins 3-5 James Wilson

Nathan Derry 5-4 Scott Taylor

Jelle Klaasen 2-5 Darren Webster

Az Ázsiát és Ausztráliát véghaknizó nyolcas (Michael van Gerwen, Gary Anderson, Phil Taylor, Dave Chisnall, Adrian Lewis, James Wade, Peter Wright, Raymond van Barnewel) alapból ott lehetett a World Series of Darts döntőjében, amelyet november 5-6. között Glasgow-ban rendeznek. Robert Thorton, Michael Smith, Jelle Klaasen, Mensur Suljovic a PDC Order of Merit helyezése révén lehet ott. Nyolcan Kim Huybrechts, Benito van de Pas, Gerwyn Price, Dary Gurney, Joe Cullen, Crtisto Reyes, Max Hopp és Josh Payne pedig a PDC meghívója alapján lehet majd ott. A fennmaradó négy helyért ment hétvégén a csata.

Az első négy kiemelt: Ian White, Terry Jenkins, Stephen Bunting és Vincent van der Voort rendre elbukott. Bunting már az első körben, Jenkins pedig az utolsóban. Az ausztrál Whitlock viszont az előző verseny csalódását kiheverve magabiztosan menetelt, 6-1, 6-2, 6-1, így jutott a végére, ahol aztán megszenvedett William O’Connor ellen, de a döntő leget azért behúzta.

Steve Beaton 6-3 Christian Kist

Simon Whitlock 6-5 William O'Connor

Brendan Dolan 6-4 Terry Jenkins

Joe Murnan 6-4 Alan Norris

Rövidesen majd kiemelten foglalkozunk e két versennyel, de addig még sok minden vár ránk, itt van mindjárt a hétvége és a Unibet Europen Championship.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5211834093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása