9 Nyíl

Végső János most Szent László városában varázsolt

2016. október 25. 09:23 - Denis Potvin

Seres István

Október 21-22-én zajlott le Nagyváradon a Varadinum Darts Kupa, ahol Magyarország több neves játékosa vett részt – többek közt Bezzeg Nándor, Rucska József, Ihász VeronikaVégső János – és számos városból érkezett a majd 30 fős mezőny: Budapest, Győr, Eger, Szolnok, Tiszaföldvár, Debrecen. Lehet mondani akár azt is, hogy nemzetközi volt a verseny, mivel a magyarországi versenyzőkön kívül két ukrán és öt romániai játékos is indult. Végső János fantasztikus rekordja a hajtás alatt.

vdk1.jpg

A remek hangulatban zajló, egyenes kiesésű versenyt a Lux Media Kft szervezte, mivel a helyi Varadinum Darts Klub nem kapta meg a Román Darts Szövetség hozzájárulását a verseny lebonyolításához, arra hivatkozva, hogy egyedüli jogosultjai a román területén zajló nemzetközi versenyek szervezésére.

És mivel a nemrég lezajlott Európa-bajnokságon mindkét ország küldöttsége részt vett, az ottani találkozó alkalmával a román szövetség vezetősége kemény lobby-t folytatott, hogy a magyarországi játékosok sem vegyenek részt a nagyváradi versenyen.

Mindezek ellenére a megjelent versenyzők nagyon komolyan vették a dolgokat, és kemény csaták után a negyeddöntőben a következők játszottak a továbbjutásért: Nagy Attila (Szolnoki Baglyok)–Váradi György (Soul DC): 4-1, Zámbori Attila (Piliscsabai SC)–Végső János (PSC): 1-4, Bezzeg Nándor (ProDarts-Hungary SE)–Pajzák Tamás (Civis SE): 4-3, Fábián Sándor (Debrecen)–Rucska József (Győri DC): 0-4.

Az elődöntők a női és a Lucky Looser (első körben kiesettek) versennyel egyidőben zajlottak, melyben a fej-fej mellett haladó Bezzeg Nándor és Rucska József csatája végül 5-4-re Rucska javára dőlt el. Nándi átlaga 88,03, Józsi-é 80,54 volt, de Rucskának sikerült elvennie az utolsó játszmát és így a döntőbe jutnia. A másik ágon Morzsi leseperte ellenfelét, Nagy Attilát, így 5-0-val kerülve a döntőbe.

vdk3.jpg

A végső összecsapás 7 nyert legig ment és mondhatni, hogy PDC-s szinten zajlott, a nézők legnagyobb örömére. Végső János 99,31-s átlagot produkált, legjobb legje 11 nyilas volt, négy darab 180-t és két 177-t dobott a döntő során, míg ellenfele, Rucska József „csak” 74,91-s átlagot és két nyert leget tudott mutatni Morzsival szemben, aki 7-2-re nyerte a Varadinum Darts Kupát.

Ahogy Bezzeg Nándor írta Facebook-oldalán: "Az elődöntős  vereség megfosztott, hogy döntőt játszhassak, viszont cserébe, szemtanúja és nem szenvedő alanya lehettem, egy történelmi eseménynek. Végső Jani 99,31-es átlaga 9 legben, abszolút magyar rekord! Gratula!!!"

A nyertesek pénzdíjakban részesültek és természetesen a női és férfi győztes kupával gyarapíthatta gyűjteményét, a Lucky Looser nyertese, aki a női versenyt is megnyerte – Ihász Veronika – egy darts táblával is gazdagabb lett.

Ez volt a Varadinum Darts Kupa első kiadása, és remélhetőleg folytatása következik egy év múlva, mivel mindenki ezt kérdezte a végén: mikor lesz a következő?

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr4311836635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása