9 Nyíl

James Wade, vagy Gary Anderson? Az egyik ma biztosan kiesik

2016. október 28. 16:55 - Denis Potvin

Míg a délutáni programban főleg a hátrébb rangsoroltak, addig este már a top8 is a táblák elé lép Hasseltben, a European Champions of Darts döntő versenyén. A világbajnok Anderson nem vette annyira komolyan a 10 alapversenyt, csak ötön indult, és a negyeddöntőnél tovább (igaz azt háromszor) egyszer sem jutott. Így sorsolhatták össze James Wade-del, az egyiküknek pénteken véget ér a torna. De nézzük az esélyeket és az oddszokat.


james-wade-gary-anderson-betway-premier-league-bic-bournemouth-lawrence-lustig-pdc_ojgdnp02iifj1od3wsjb5i4ic.jpg

Jelle Klaasen (8) v Steve West

Sok sikerélmény eddig nem jutott a világranglistán 47. Westnek a 9. Klaasen ellen. Hat meccs, öt vereség, viszont az utolsót, az ideit azt elég simán, 6-1-re nyerte West a Players Championshippen májusban. A holland döntős volt az október European Touron, után ment két kört a 19. PC-en, de az utolsón egyből kizúgott. A 41 éves West is jó formában van, Hildesheimben negyeddöntős volt, majd az utolsó két PC-en 5 győzelmet könyvelhetett el. Az oddszok: 1,57 - 2,37.

Kim Huybrechts (5) v James Wilson

Kim Huybrechts zseniális formában van, már a 13. helyen áll az Order of Meriten. A World Grand Prix-n negyeddöntős volt, majdnem kivívta a főtáblát a Grand Slam of Dartsra, a 10. ET-n viszont az előbb emlegetett West vette el a kedvét. Wilsonnak viszont összejött a Grand Slam-döntő, és negyeddöntős volt az utolsó Playersen, tehát neki is jól fut idén. Ettől függetlenül a fogadóirodák Huybrechtset érzik esélyesebbnek, 1,52-as szorzót ér a sikere, míg Wilsoné 2,5-öt. Korábbi két meccsüket mindig Huybrechts nyerte.

Dave Chisnall (6) v Kyle Anderson

Hát ez is elég egyértemű eddig. Chizzy nyolcból hétszer elverte Andersont, aki csak az idei UK Open kvalijában tudott nyerni. Chisnallnak októberben volt két elődöntője és egy döntője is. Míg Anderson is nyereget meccseket, még augusztusban negyeddöntős volt a Sydney Mastersen. Chisnall lényegesen esélyesebb: 1,36 - 3,20

Menszur Szuljovics (2) v Jermaine Wattimena

Két, elképesztő sokat fejlődött játékos eddigi meccse egyértelmű Szuljovics fölényt hoztak (2-ből 2 győzelem). Az osztrák a második kiemeltje a tornának, hiszen mind a 10 ET-tornán elindult, egyet megnyert, egy másikon döntős volt, kétszer pedig a legjobb négyig ment. Szép teljesítmény! A 28 éves holland is szépen gyűjtögette a pontjait. Az összes Players Championshipen elindult és a 20 indulásból végül 29 győzelemmel zárt, egyszer elődöntős is volt. A oddsz is azt mutatja, hogy azért nagy bravúr lenne a továbbjutása: 1,25 - 4,00.

Peter Wright (3) v Justin Pipe

Nagyon nem kell bemutatni egyik versenyzőt sem, ugyanakkor meglepően szoros az eddigi 11 meccsük, hiszen csak 6-5 Wright javára, sőt idén csak Pipe nyert. Pipe a PC-ken vitézkedett, az utolsón elődöntős volt, előtte háromszor is negyeddöntős. Wright idén öt major tornán is eljutott a döntőbe, de a győzelem idén elkerülte, öt vereség a finálékban. Ettől függetlenül ő a meccs abszolút favoritja: 1,30- 3,50.

Alan Norris (7) v Phil Taylor

Milyen furcsa az élet. Norris a kiemelt, Taylort sorsolták mellé. Igaz, ennek csak az az oka, hogy a világ egyik legjobbja idén csak Bécsre volt kíváncsi, ami a European Tourt illeti, igaz azt meg is nyerte. Ezért lehet most itt. Taylor lassan olyan, mint a teniszben a Williams-testvérek, csak oda megy el, ahová kedve van, vagy éppen muszáj. Norris megnyerte a German Darts Championshipet, de óriási meglepetés lenne, ha harmadik meccsükön először nyerni tudna Taylor ellen. A bukik is így látják: 4,50 - 1,20

Michael van Gerwen (1) v Simon Whitlock

Szegény Whitlock, élete legjobb formáját idézi ez idei ősz, erre behúzzák neki a világ legjobbját. Itt rögtön ezzel kezdjük az első kör legvállalhatatlanabb odsszát, 6,00-t kapta, ha nyer. Tényleg élete formája kell, ha akar valamit keresni az ausztrál. Mondjuk olyan, amivel megnyerte a 18., vagy a 19. Player Championshipet. Merthogy a kopasz 2016-ban már 21 major tornagyőzelemnél tart, igen huszonegynél. Ezért is csak 1,12-szerest kap, aki rá fogad.

James Wade (4) v Gary Anderson

És aztán, éjfél előtt nem sokkal jön az est fénypontja. Bizony, kevés játékos ismeri annyira egymást mint Wade és a világbajnok. Eddig volt összesen 44 meccsük, többnyire Anderson nyert (28-szor), Wade-nek a három döntetlen mellett 13 siker jutott. Idén a 9. meccsük lesz, a korábbi nyolcon két döntetlen mellett 4-szer Anderson nyert. Ahogy a bevezetőben említettük, Anderson nem igen vette komolyan eddig a European Tour, de azért itt biztos győzni szeretne, az oddszok is ilyenek: 2,62 - 1,50

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr2111862099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása