9 Nyíl

Ízlelgessük: a Premier League egyre közelebb jön hozzánk

2016. október 30. 15:04 - Denis Potvin

Seres István

A Betway Premier League új helyszín felavatására készül 2018-ban, ugyanis Németországot vette célba. Barry Hearn, a PDC elnöke, azt nyilatkozta a Darts Weekly magazinnak, hogy ide akarja vinni a népszerű versenyt, miután a jövő évi jegyek rekord idő alatt fogytak el. A magazin arról is írt, hogy szerintük kik kerülhetnek a PL tízes listájára. Érdekes riport, de fogalmazzunk optimistán, a Premier League elindult Magyarország felé. Persze, csak földrajzi értelemben.

lg_20151008220538_1766.jpg

Az egyik nagy hiba amit az ember elkövethet, ha önelégültség tölti el sikerei révén, de azt hiszem engem igazán nem lehet ezzel vádolni - mondta a múlt héten Hearn.

A dolgok annyira jól mennek, hogy érthető lenne ha lefeküdnénk a babérjainkra, de ezt nem fogjátok látni nálam. A Premier League jegyeket az összes helyszínen elkapkodják: Aberdeen és Cardiff már teltházas, Rotterdamban pedig nyolc perc alatt fogytak el a jegyek! Ez a sport őrületes felfutásban van és ilyenkor nagyon oda kell figyelj a részletekre. Mindig kell újítani, kreatívnak lenni, mert a fiatalabbak fogyasztói piaca, amelyet célzunk, nagyon jól fogadja ezt. Ők szórakozni akarnak, ezért mindenből a legjobbat kell nyújtsuk nekik.

Németország mint helyszín, 2018-ban, kézenfekvő, de természetesen meg kell beszéljük a szponzorokkal és a tévétársaságokkal, de látni kell mekkora az igény ebben az országban. Bármennyire számíthatunk az angliai közönségünkre, most már világviszonylatban is el kell gondolkodnunk.

A PDC történetében a Premier League az egyik legnagyobb sikersztori, pedig mikor indultunk, a doncasteri vagy a colchesteri közösségi házban tartottuk a versenyt, és ma már Nagy-Britannia és Írország legnagyobb sportcsarnokait töltjük meg. Az Ahoy Arénát tizezres tömeg szállta meg a 2015 májusi döntő estéjén, igy a németországi bevonulás már magától érthető.”

2013-mccoys-premier-league-darts-lawrence-lustig-pdc_i3gvzturz851glagzqw109x1_1.jpg

„Természetesen a jegyek ára nagyon fontos szempont - mondta Hearn. Elégedett szurkolókat akarunk. Persze előfordult már, mint a világbajnokság alkalmával, hogy a viszonteladók felnyomták az árakat, de ők főleg a tengerentúli (kontinensen lévő országok) piacot célozzák meg. A jegyek 11%-át tavaly Németországban adták el, ezért azt mondom: Berlin, a 2018-as Premier League szakasza ott lesz!

Ez a sport egyre csak növekszik, ami jó hir mindenki számára, és jó azt látni, hogy a gyerekek elkezdenek dartsozni és azt mondják, igen, én szeretnék profi játékos lenni.”

A jövő évi Premier League résztvevői a januári William Hill világbajnokság után kerülnek kijelölésre, a PDC Order of Merit négy első helyezettje mellé még hat wild-card-os játékos kerül be a tízes mezőnybe. Hearn azt nyilatkozta, hogy valószínűleg a 2017-s versenybe egy-két meglepetés játékost is beválogatnak, hogy frissítsék a mezőnyt.

„Meg kell adnunk az esélyt a feltörekvő játékosoknak is a nagyszínpados megmérettetésre - mondta a PDC elnöke. Ezért figyeljük a Premier League-et, a World Series-t, és meglátjuk hogyan állják a sarat. Tudjuk, hogy ez kihívás, mivel könnyen belebukhatnak ezen a szinten, ha nem vigyáznak. De ugyanakkor meg kell mutassuk nekik, hogy az ajtó nyitva van, ha el szeretnék érni álmukat.”

A Darts Weekly úgy értesült Hearn-től, hogy hamarosan találkozik a játékosokkal Barnsley-ban, a Pro Tour-on, ahol ismertetik velük a jövő évi megemelt díjazási struktúrát.

„Mindig eljön az idő, és én azt mondom ez most van, amikor a játék szerkezete megérett egy változásra ebben az országban – mondta Hearn.

premier-league-darts-van-gerwen-taylor-anderson-lewis-preview_3274997.jpg

Van Pro Tour, Challenge Tour és Development Tour, és ezzel meg is telt a naptár, nem akarjuk túlterhelni. Azt tudjuk, hogy most rendben van és a Premier League jegyeladások is ezt igazolják, mert a legjobb mérce egy sportban mikor az ember jegyet vesz egy élő meccsre. Viszont ha csökkenne, akkor valamit biztos nem csinálsz jól és sürgősen javítanod kell a dolgokon. Az idei rotterdami estre a jegyek egy óra alatt fogytak el, a következő évire már 8 perc alatt. Ez már mutat valamit.

Hatvanhatezer eladott jegy egyetlen nap alatt a Word Championship-re arra ösztönöz hogy folyamatosan javítsunk a show-n. Nem könyvelhetjük el, hogy minden nagyszerű, és lefeküdjünk a babérjainkra.”

Hearn és a PDC épp azon dolgozik, hogy megújítsa a jövő évi szerződésüket az ITV csatornával, aki eddig öt tornát közvetít egy évben, és további négy évvel lesz megtoldva várhatóan. A Sky Sport-al kötött szerződés pedig, amely a Premier League és World Championship-re vonatkozik, még 18 hónapig van érvényben.

És akkor lap meg is nevezte azt az öt játékost, akik közül valaki wild-cardos lehet már 2017-ben. Nehéz vele vitatkozni:

  • Jelle Klaasen
  • Kim Huybrechts
  • Alan Norris
  • Menszur Szuljovics
  • Daryl Gurney
Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr7411846061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása