9 Nyíl

Van Gerwen megint leigázta a mezőnyt

2016. október 31. 00:37 - Denis Potvin

Unibet European Championship - a döntők (összefoglaló)

A hollandé lett a European Championship of Darts első helye, sorozatban harmadszor. Amit a döntőben művelt, arra nehéz szavakat találni. Ilyen tornán, ekkora különbség ritkán van két finalista között, és ezzel most nem Menszur Szuljovicsot bántjuk, aki élete legjobb formájában jutott el egy ilyen torna döntőjébe. Már csak azért sem bántjuk Szuljovicsot, mert kiverte Phil Taylort. Tényleg van-e párja Michael van Gerwennek? Nincs. Legalábbis egyelőre.

michael-van-gerwen-unibet-european-championship-lawrence-lustig-pdc_8u50m7cqlivw1gxyxy37m1lpg.jpg

Negyeddöntők

James Wilson-James Wade: 7-10

Wade egy D2-es kiszállóval került gondba az elején, aztán Wilson hozta a saját pályáját. Majd ide és oda is jött egy 180 és 2-1 Wilsonnak. Majd 4-3 után Wade első brékjével lett egyenlő. 5-4-nél vezetett először Wade, majd egy 161-es kiszállóval (T20, T17, Bull) már 6-4-re is. 7-4 után viszont Wilson feltámadt, volt egy 101-es checkoutja is és 7-7-re egyenlített. Utána viszont már csak Wade-é volt a pálya. Hozta saját kezdését, majd egy 11 nyilas brék után egy 141-es kiszállóval lerendezte a meccset, 91,22-es átlaggal.

cwbv2daxgai_xwv.jpg

Michael van Gerwen-Jelle Klaasen: 10-3

A holland világelsőt ma sem lehetett megszorítani, pedig Klaasen kezdte jól a meccset, még 2-0-ra is vezethetett volna, ha 142 után a 25-öt ki tudta volna dobni. A saját kezdését még hozta, utána viszont Gerwen négy leget nyert egymás után. Már 9-3 volt a holland világelső javára, bár az utolsó legben Klaasen szépen ment el, egy 131-gyel még a D8-ig is eljutott, de háromszor is elrontotta, ezt pedig Gerwen ellen nem szabad, aki el is döntötte a meccset.

cwbfuglxgaeadau.jpg

Mensur Suljovic-Phil Taylor: 10-3

Na, erre aztán végképp nem gondolt senki. A 105,5 ös átlagot dobó osztrák elképesztő meccsen győzte le Phil „The Power” Taylort. De hogy? 2-1-ig mindenki hozta a saját kezdését, aztán az osztrák a 11. nyíllal brékelte Taylort. Utána meg mindenki csak nézett, sorra dobta a négykörös kiszállókat az idén elképesztő formában játszó Szuljovics, 6-1-ig ment el. Hiába dobott Taylor a szokott formájában Suljovic 8-2-re elhúzott, Volt még szegény Taylornak egy erőtlen kísérlete, de a 10-3 az nagyon, nagyon durva különbség volt.

cwbrgndwcaaccxu.jpg

Kyle Anderson-Peter Wright: 5-10

Az utolsó negyeddöntő izgalmasan kezdődött, Anderson 2-0-ra vezetett, de Wright nyerte a saját kezdését és vissza is brékelt. Aztán pedig nagyon beindult, 6-2-re ment el, ám majdnem szoros lett, 7-4 után már Wright irányította a játékot. Hátsó pályáról egy 180-as segítséggel szállt ki D6-tal, Végül Snakebite megint brékelve hozta a meccset.

cwb37lvwiaaxmga.jpg

Elődöntők:

Michael van Gerwen-James Wade: 11-7

Mindenki hozta a saját kezdését, aztán Gerwen brékelt először, hogy aztán egy 135-ös kiszállóval először vezessen kettővel. Wade viszont szépített és visszabrékelt. 5-5-ig mindenki hozta a saját legjét, aztán volt egy 119-es kiszálló, amitől lehetett azt gondolni, hogy Wade elviszi a meccset. De Gerwen három leget nyert egymás után, Wade pedig megint egy 117-es kiszállóval mutatta meg, hogy egy percig sem adja oda a bőrét. De először 9, majd 10-7 lett Gerwen javára. Jött a 18. leg, amit a holland két 100-assal, és egy 137-tel nyitotta az első kilenc nyilát, Wade lemaradt, így végül a T18, D8 hozta MvG-nek a 11-7-es végeredményt.

cwcopcqwgaadhpa.jpg

Menszur Szuljovics-Peter Wright: 11-8

Hát erre aztán kevesen gondoltunk, de Szuljovics másodszor is megcsinálta. 4-3-ig senki nem tudta a saját kezdését hozni, ez először egy 96-os kiszállóval Szuljovicsnak sikerült. Sőt, újra brékelt és sajátját hozva már 7-3-ra vezetett. 9-5-nél már mindenki elkönyvelte, hogy Menszur egy újabb óriási győzelmet ér el, de Wright 9-8-ra feljött és valószínűleg itt fogyott el az ereje, vagy éppen Szuljovicsban támadhatott fel. Tény, hogy először egy 93-as, majd pedig egy 118-as kiszállón elintézte a meccset és Wrightot is.

cwc6r_hxyaax59t.jpg

Döntő:

Michael van Gerwen-Menszur Szuljovics: 11-1

Kutakodtunk a PDC major tornák sorozatában, de ennél simább döntőt nem találtunk. Igazi söprés volt, de mielőtt még továbbmegyünk, el kell mondani, hogy Szuljovics fantasztikus hétvégén van túl, óriási sikert ért el azzal, hogy eddig is eljutott. Valóban élete legnagyobb formájában dobál. Igaz most csak 85.91 jött össze, de idáig és így eljutni óriási dolog volt tőle. Michael van Gerwen ellen meg aztán végleg nehéz nyerni, úgy főleg, hogy a 11 nyert legjéből kettőt 11 nyíllal, négyet 12 nyíllal nyert meg. Űrjáték, de tényleg.

cwdhlxswgaajr_i.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr711916817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása