9 Nyíl

A szemüveg sem segített a világbajnokon

2016. november 06. 09:48 - Denis Potvin

World Series Of Darts Finals - 1. nap (esti összefoglaló)

Eljött az este és megérkeztek a nagyágyúk is a World Series második fordulójában. Most nyugodtan el lehetett mondani, hogy mindenki itt volt aki számít. Az út azonban meglepetésre James Wade, Gary Anderson és Raymond van Barneveld számára ért végett idő előtt. Michael van Gerwen iszonyatosat dolgozott most a sikerért, míg Suljovicnak Phil Taylor mutatta meg, hol laknak az istenek. Andersonnak továbbra sem ez lesz élete tornája, tavaly is csak egy meccs jutott neki. De így is hatalmas csaták szombat éjszaka, mind a nyolc meccs videójával.

peter-wright-ladbrokes-world-series-of-darts-finals-steve-welsh-pdc_5kcjcqn3pygg1x6s642mhhhyb.jpg
Elsőként Adrian Lewis érkezett, akinek a sorsolás Cristo Reyest sodorta az útjába. A spanyol nagyot küzdött az első körben, 3-5-ről nyert meccset, így ebből adódott is a kérdés: feldobta vagy inkább lefárasztotta Reyest ez a teljesítmény? Nos az első két leg után az előbbi felvetés állta meg a helyét, mert mind a kettőt elvitte Cristo, a másodikat 148-al fejezte be. A 3-0-hoz is volt bőven nyila, de sem a 65, sem a 47 nem sikerült, Lewis ekkor szépített, majd bele is lendült, Cristo pedig összeomlott. Az angol 3 leget nyert zsinórban és ez elég volt a végéig. A vége tulajdonképp sima 6-3 Lewis javára, a spanyol játékos összeomlása tálcán adta Jackpotnak a győzelmet, akinek most a 94-es átlag is elég volt.

lewis-reyes.jpg



A második párban Benito van de Pas és James Wade feszültek egymásnak. Ezt szó szerint is vehetjük, ugyanis az első három leget hátsó pályáról vitték el a felek, és mivel a holland kezdett ezért Wade vezetett az elején, sőt a saját kezdése után már 3-1 volt az állás. Megjegyzem: az ilyen szinten már-már kötelező 5 körös produkciót simán hozták az első négy legben. 3-1 után a holland ébresztőt fúj és kiegyenlített, mondjuk ehhez kellett Wade hibája is. A következő két körben viszont az angol nem hibázott és karnyújtásnyira került hozzá a győzelem, de hiába. A kilencedik legben 64-ről nem szállt ki, a tízedikben pedig Benito egy 12 nyilast dobott a végén bullal. 5-5, jött a döntő leg amiben Wade megint megnyerhette volna a meccset, de a bull nem jött, a hollandnak viszont jött a D8, ezzel pedig Benito ment tovább.

wade-vandepas.jpg



Harmadik pár: Dave Chisnall–Kim Huybrechts. Ufódarts közeli állapot, úgyhogy inkább beszéljenek a számok. Dave Chisnall teljesítménye: 112,94-es átlag. 66,67% kiszálló. 4 darab 180. 9 darab 140 feletti dobás. 1 darab 10 nyilas, 3 darab 11 nyilas leg.
Kim Huybrechts teljesítménye: 103,59-es átlag, 66,67% kiszálló mutató. 3 darab 180, 5 darab 140 feletti dobás. Minden leget 5 kör alatt nyert.
Egy dolog döntött: Chizzy rögtön elvette Kim kezdését, és ezt megőrizte a végéig. Pazar meccs volt, kár, hogy nem tartott tovább. A vége 6-4.

chisnall-huybrechts.jpg



Raymond van Barneveled visszatért a porondra hosszabb „inaktivitása” után. Egy baj volt ezzel: Simon Whitlock nem jött zavarba attól, hogy épp most tér vissza a holland. Konkrétan egyáltalán nem érdekelte. Tükörsimán, lazán, nem egyszer az egekben hagyva a hollandot húzott el 3-0-ra. Barney ekkor ébresztőt fújt és nyert két leget, de aztán megint jött az ausztrál és lazán behúzta a legeket. Vagy a kiszállót nem dobta meg Barneveld vagy éppen le sem ért odáig. 87-es átlagot látni az ötszörös világbajnoktól elég lehangoló. Simon Whitlock pedig nagyon korrekt 95-ös átlagot hozott, volt egy szép 110-es kiszálló is a Varázslótól, szóval abszolút megérdemelten nyert 6-2-re.

barney-whitlock.jpg

Nem is olyan régen csapott össze egymással Phil Taylor és Mensur Suljovic. Akkor nagyon simán tudott az osztrák nyerni, tehát most adva volt az esély Taylornak egy visszavágásra. De ez nem úgy tűnt, hogy sikerülni fog.Történt ugyanis, hogy Mensur 3-0-ás előnyre tett szert, kihasználva azt, hogy Taylor nem tudott kiszállni. De Phil Taylor még mindig nagyon tud. Előbb egy négy majd egy öt körös játékot produkált, aztán Mensur szerencsétlenkedése után kiegyenlített. A vezetést pedig egy 11 nyilassal vette át. És ha màr átvette akkor növelte is az előnyét, sőt a meccset is megnyerte 0-3-ról 6-3-ra. Nem volt gyenge.

taylor-suljovic.jpg

Gary Anderson meglepte a világot, amikor szemüvegben vonult be és abban kezdett játszani. Panaszkodott korábban már a szemére, most ezt próbálta orvosolni. Ha azt vesszük, hogy múltkor még 80-as átlagot sem tudott összehozni, most legalább 97 fölé jutott, tehát segített a szemüveg. Viszont ha azt nézzük, hogy Joe Cullen ellen 2-0-ás előnyről kikapni, csak egy 180-at dobva, akkor lehet hogy a szemüveg, valamint az új nyíl is önmagában kevés. Cullen abszolút jòl játszott, koncentrált volt, amikor kellett megdobta a duplát is. De azt hiszem, hogy Gary-nek ezeket a meccseket azért illene hoznia, mert őt ismerve kèpes lenne rá. A vége tehát 6-5 Cullen javára.

anderson-cullen.jpg



A nap utolsó előtti meccsére a szervezők jó érzékkel tették be a világelső Michael van Gerwent és aktuális ellenfelét Gerwyn Price-t. Szokás szerint minden a holland ász mellett szólt, aki gyorsan érvényre is akarta juttatni a papírformát, és az első három leget öt kör alatt el is vitte. Ezután a negyedik legben MvG elrontott egy kiszállót és Price szépített. Ekkor a meccs képe megváltozott. Price elvitte az ötödik kört is, hogy aztán a hatodikban - egy Monty Python jelenetbe illő kiszállózás végén - a holland örülhessen. A világelső annyira megörült a sokadjára megdobott D1-nek,hogy 5-2-re alakította az állást a hetedik leg végén és ezzel szinte már a legjobb nyolc között  érezhette magát. Viszont az nem elég, ha valaki ott érzi magát, azért tenni is kell. Gerwyn Price pedig tett is, mivel sikerült neki egyenlítenie, köszönhetően a világelső elég gyenge mutatójának a duplákon. A meccs végén azonban a walesi kipukkadt, két kört is tripla nélkül hozott le, így MvG behúzta a meccset. Meleg volt a pite.

gerwen-price.jpg

A nap végén pedig lépett színpadra Peter Wright és ezzel rendesen felpörgette a nézőket, okos húzás volt a szervezőktől így alakítani a programot. Daryl Gurney tehát nem kapott egyszerű feladatot, de azért nem ijedt meg, három kör után egy bréket bemutatva 2-1-re vezetett. Az előnyét nem sokáig tudta megőrizni, Wright előbb egy 14 nyilassal egyenlített, majd egy 15-ös teljesítménnyel a vezetést is átvette. Daryl ekkor még ki tudott egyenlíteni, de ezután elfogyott a lőszere. Rendre magas kiszállókon maradt amiket nem tudott megoldani, és így a különösképpen nem parádézó Wright malmára hajtotta a vizet, aki azért rutinosan kihasználta a lehetőségeket. A vége 6-3 a 98,98 pontot átlagoló Snakebite javára, akinek most sikerült egy korrekt 50%-ot összehoznia a duplákon.

wright-gurney.jpg

Átlag 180-ak Kiszállózás       Átlag 180-ak Kiszállózás
94.29 1 6/14 Adrian Lewis 6-3 Cristo Reyes 90.32 1 3/10
97.17 3 5/14 James Wade 5-6 Benito van de Pas 96.20 3 6/18
112.94 4 6/9 Dave Chisnall 6-4 Kim Huybrechts 103.59 3 4/6
87.10 0 2/6 Raymond van Barneveld 2-6 Simon Whitlock 95.80 3 6/11
100.56 4 6/17 Phil Taylor 6-3 Mensur Suljovic 94.04 0 3/10
97.20 1 5/12 Gary Anderson 5-6 Joe Cullen 96.35 2 6/12
98.82 6 6/24 Michael van Gerwen 6-5 Gerwyn Price 87.04 1 5/17
98.98 3 6/12 Peter Wright 6-3 Daryl Gurney 97.43 1 3/4



Folytatás vasárnap délután a következő párosításokkal:

Michael van Gerwen–Simon Whitlock
Adrian Lewis–Dave Chisnall
Peter Wright–Joe Cullen
Phil Taylor–Benito van de Pas

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5011933839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása