9 Nyíl

Egy sima - egy fordított

2016. november 19. 09:22 - adam_f

Singha Beer Grand Slam of Darts - negyeddöntők (1. nap)

A holland világelső, Michael Van Gerwen újbóli erődemonstrációjával kezdődött a Grand Slam of Darts negyeddöntőinek első felvonása. A csoportküzdelmekben már sikerült Brendan Dolan ellen győznie, és most, immáron másodszor is megadásra kényszerítette az északír játékost. A másik találkozón Peter Wright hamar elhúzott a tizenhatszoros vb-győztes, Phil Taylor ellen, és végig magabiztos játékot mutatva jutott be az elődöntőbe.  

singha-beer-grand-slam-of-darts_1cmkzuk6jwko41tuseltf672gu.jpg

mvg_1.jpg

Michael van Gerwen - Brendan Dolan: 16-3 (5-0; 9-1; 13-2)

Az ember ilyenkor nem szívesen lenne Brendan Dolan helyében, főleg úgy, hogy ha az ellenfél a hollandok világelső játékosa, a szinte már meg nem kerülhetetlen, és az életünk mindennapjaiba beszivárgó kopasz úriember, akit Michael van Gerwen-nek hívnak. A csoportkörben már egyszer sikerült összeakadniuk, és MvG már ott is maradandó nyomokat hagyott Dolan-ben, azzal az 5-1-es győzelemmel. A mai este után pedig ez már duplán is igaz, mivel a holland újfent olyan játékot produkált, amellyel senki nem tudta volna felvenni a ritmust. Márpedig az északír játékosnak sem sikerült ezen az estén, és így elég sima vereséggel köszönt el a Grand Slam-től. MvG játékára - hogy egy klasszikust idézzek - "nem találok jelzőt". A holland dobógép végig a kezében tartotta az irányítást, az első öt játékot csont nélkül nyerte (2/2-es brékmutatóval). Dolan ekkor tudott először játékot szerezni, de aztán a hollandus újabb nyolcat tolt be magának, így már 13-1 volt a javára (6/6 volt ekkor a brékmutatója). Ekkor Dolan kicsit megrázta magát, és két játékot nyert egymás után (ebből egyszer MvG kezdését elvéve), így legalább némi szépségtapaszt ragasztva az ezer sebből vérző játékára. MvG azonban ma este tényleg fenomenálisan tolta a gémeket, és az utolsó három leget is hozva sima 16-3-as győzelmet könyvelhetett el a mérkőzés végén. Ehhez tulajdonképpen meg sem kellett erőltetnie magát: 97,33-as átlagot hozott, mellé nyolc maximum, továbbá 30,9%-os kiszállózás írható fel (egy 104-es, és 121-es csekouttal megfűszerezve) a lőlapra, a hét darab megszerzett brékről nem is beszélve. Dolan még a 90-es átlagot sem súrolta, valamint csak egy maximumot, és egy bréket tudott szerezni. A holland játékos tulajdonképpen már az első ötös körben eldöntötte a találkozó kimenetelét.

grandslam1.jpg

Peter Wright - Phil Taylor: 16-10 (5-0; 6-4; 9-6; 12-8; 15-10)

Az este második találkozóján a World Series elődöntőjének visszavágóját láthatta a publikum, vagyis Peter Wright újfent a nagy öreggel, Phil Taylorral került össze. Taylor szeretett volna revansot venni a múltkori tornán elszenvedett vereségért, Snakebite pedig bizonyítani akarta, hogy nemhiába van itt ezen a tornán is. A skót így is kezdte a találkozót. Egyszerűen esélyt nem hagyott Taylornak a kiszállók terén, és nagyon gyorsan el is húzott 5-0-ra. A tizenhatszoros világbajnok azonban megmutatta, hogy őt is kemény fából faragták. Gyorsan magára talált, és a második etapban felzárkózott Wright-ra, de a skót a döntő pillanatban megint jól koncentrált, és kétleges előnnyel mehetett pihenni.

A harmadik kör kezdetén Snakebite előtt esély nyílt a kilencnyilas játékra, ám nyolc perfekt után a D12-t nem találta, viszont a játékot hozta, így már hárommal vezetett. S hogy tetézze az addig is nagyon jó játékát, két 100 feletti kiszállóval (152, 101) borzolta az angol idegeit, aki nem is bírta el a nyomást, igaz Wright sem tudott háromnál nagyobb előnyt kiharcolni, ezt pedig Taylor a pihenő után azonnal le is olvasztotta egyre (egy gyönyörű 143-as kiszállóval). Ám mielőtt sikerült volna egyenlítenie, a skót megrázta magát, és máris visszaállt a négyleges különbség (ismét két 100 feletti outtal - ezúttal egy 141 és egy 121 képében). Innentől pedig már csak a skót volt a színpadon. Taylor ugyan próbált zárkózni (14-10-re jött fel), de Wright hamar elvarrta a szálakat, és egy gyönyörű 14 nyilas játékkal tett pontot a mérkőzés végére.

snakebite.jpg

Nagyon jó mérkőzésen vagyunk túl, mindketten 100 feletti átlagot produkáltak. Wright földöntúli módon dobált, ez pedig 103,37-es átlagában, a tíz darab maximumban, a hat elnyert brékben, valamint a négy 100+-os kiszállójában is megmutatkozott. Taylor ma este csak Snakebite nyomában tudott lenni, de utolérnie nem sikerült. Ettől függetlenül a 100,57-es átlag, a nyolc 180-as, valamint a 43%-os kiszállózás is egy nagyon megbecsülendő eredmény - a 143-as kiszállója pedig mesés volt.

grandslam2.jpg

Holnap újabb két negyeddöntő kerül sorra. Az első találkozót a fiatal Chris Dobey vívja majd a jóval rutinosabb James Wade ellen, míg a másodikban két világbajnok feszül egymásnak, vagyis Raymond van Barneveld és Gary Anderson feszülnek egymásnak, hogy ezáltal is kialakuljon az elődöntő másik ága. A felső ágon Michael van Gerwen és Peter Wright találkoznak egymással a vasárnap délutáni elődöntőkben, míg az alsó ág a holnapi negyeddöntők győztesei közül kerülnek ki. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr2011972676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása