9 Nyíl

Mighty Mike egy év alatt már hét kiemelt tornát nyert meg

2016. november 20. 21:39 - Denis Potvin

Singha Beer Grand Slam of Darts - a döntő (összefoglaló)

Michael van Gerwen megvédve tavalyi címét, a döntőben 16-8-re legyőzve James Wade-et, így elég simán nyerte meg a Grand Slam of Dartsot. A hosszú hét után kissé fáradtan, a tőlük megszokott átlagoktól kicsit visszafogottabban dobolták, de a holland most is zseniális volt, Wade nem tudta átmenteni a meccs elején mutatott formáját. Ettől függetlenül néhány fantasztikus befejezés MvG klasszisát mutatta. És még két fontos torna hátra van az évből.

cxu1_4exaaatuyt.jpg

James Wade kezdte a meccset és jobban is indult, az első leg az övé volt, bár egy T1 is becsúszott. Michael van Gerwen magabiztosan, nagy előnnyel egyenlített. Majd megint Wade-nél volt az előny, bár ötös és egyes is becsúszott megint, sőt 3-1-re is vezetett már. Innen vett fordulatot a meccs és második szünetre már a holland ment le 6-3-es vezetéssel. Gerwennek is volt egy száz feletti kiszállója, de nem dobáltak túl kiválóan a meccsen, valamivel több, mint 96 és 91-nél nem sokkal több volt Wade átlaga ekkor, Gerwen-é volt a meccs addigi két 180-a is.

Wade szépített 6-5-re, mert Gerwen 25-ről nem tudott kiszállni. Aztán beindult MvG 7-5-re vezetett, aztán dobott egy 11 nyilas, 94-es kiszállót. Elkapta a fonalat és a 14. leget is behúzta, 70-ről kiszállva. Majd az újabb szünet előtti utolsó leget hátsó pályáról, 127-tel befejezve (T20, 17, bull) alakította 10-5-re az állást. Ez már az igazi Michael van Gerwen volt, már majdnem százas (99,51-es) átlaggal.

Wade-nek nem ment, nem jöttek a triplák, volt egy 26 pontos köre is, végül úgy húzta be a kezdését, hogy a D10 csak a negyedik nyílra jött össze (11-5). Aztán a holland 9 nyila csak egyszer landolt tripla mezőben, hozta is Wade a leget (11-6). Majdnem hasonló volt a folytatás, Wade egy 180 után száz közelieket dobott, és végül 25-ről lebrékelte Gerwent (11-7). Egy kis megingással, de elkezdtek repkedni a 140 pontok, amelyből Wade jött ki jobban (11-8). Az újabb szünet előtt pedig Gerwen a negyedik tökéletes dobásával alapozta meg a kezdését, a végét pedig 136-os kiszállóval (12-8). Ebben az etapban egyet javított Wade, de Gerwen meggyőző fölénnyel vezetett.

Szegény Wade az eget (vagyis a plafont) kémlelte, az isteni segítséget várta, meg is értjük őt, egészen zseniálisan folytatta Gerwen 11 nyílból, 94-ről hozta a hátsópályát (13-8). Nehezen, de jött a 14. nyertes leg is és már csak kettőre volt a végső sikerhez. Wade szétesett, de ki ne reagálta volna le hasonlóan ezt a helyzetet, nem volt ellenszer Gerwen ellen. Aztán a holland egy 180-assal ment le 181-re, onnan 85-re, miközben Wade még 261-en járt. 8, 16, D16 pedig a végét jelentette, 98,74-es átlaggal, úgy is könnyedén védte meg címét Michael van Gerwen, hogy közben többször is a fejét csóválta. Mi lett volna, ha nem így van?

Talán ha Wade az elején felvett ritmust folytatni tudja és 3-1-es vezetés után is pontosabban dob, szoros lehetett volna a meccs, de nyerni valószínűleg akkor sem tudott volna. Gerwen ezzel ebben az évben a hetedik PDC premier tornáját nyerte meg. Egészen zseniális, már-már felülmúlhatatlan sorozatot produkál a holland, és még a jövő heti Players Championship, valamint a decemberi világbajnokság hátra van.

cxu3ndcwiaa1yvm.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5811978102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása