9 Nyíl

Amikor Gerwent felbosszantják, akkor nyer 10 leget

2016. november 26. 23:31 - Denis Potvin

Cash Converters Players Championship Finals - második nap (esti program)

Igen. Egymás után. Szegény Josh Payne 2-0-ra vezetett a világ legjobbja ellen, aztán őrült dobálás kezdődött és a holland a Players Championship legjobb nyolc játékosa közé jutott. Chizzy örült nagy meccsen jutott tovább, Barney is menetel, ahogy Kim Huybrechts is zseniálisan dobálgat továbbra. Kiverték a torna eddigi egyetlen kilencnyilasának szerzőjét, és hát akadt olyan, akinek nem ezen az estén volt élete meccse.

cyn-_4bwqaa7hmj.jpg

A holland Christian Kist a tavalyi PDC-világbajnokság után megint legyőzte Justin Pipe-ot, aki a nyolc kezdéséből csak hármat tudott megnyerni. Az eleje volt szoros, ekkor 4-2 és 5-3 is volt Kist javára, aztán viszont sima lett a vége, Kist 94,97-es átlaggal jutott a legjobb nyolcba. Ebben az idényben (a 9. és a 20. Players után) harmadszor játszhat PDC-tornán az elődöntőért, igaz volt ennél is jobb, a 17. Players Championshippen a döntőbe jutott.

Őrült nagy csatát vívott egymással Dave Chisnall és Jelle Klaasen, végül hatalmas mázlival ment tovább Chizzy. Ellenfele már 5-2-re is vezetett, innen Chisnall 7-5-re fordított, onnantól már nem került leghátrányba, de Klaasen kétszer is visszakapaszkodott. És, hogy mi volt a mázli? A döntő legben 61-re ment le Chizzy, de a kisbull után kétszer is elszúrta a kiszállót, erre jött Klaasen, aki 158-ról 24-re kerekített le, majd egy ilyen sort dobott D12 helyett: 12, 6, 3, Chizzy pedig élt a lehetőséggel és pontosan fejezte be.

Az első nap kilencnyilast dobott, a második magabiztosan menetelt tovább, és itt ér véget Alan Norris PC-szereplése. A végállomást pedig Darren Webster jelentette. Norris egymás után négyszer elvesztette a saját kezdését, így gyorsan 6-2 lett Websternek, Norris megpróbált kapaszkodni, de ez nem az ő estéje volt. Ahogy Joe Cullené sem, ő még tükörsimábbban kapott ki 10-2-re a továbbmenetelő Raymond van Barneveldtől. Azért mindent elárul a két átlag: Barney: 87,84, Cullen: 71,13.

Elképesztő formában van Kim Huybrechts, aki most „csak” 100,72-es átlaggal zárt Brendan Dolan ellen. Hihetetlen kiszállókat mutatott be: 105 (12 nyíllal) és a legvégén egy 170-es (T20, T20, Bullseye), magabiztosan menetelt, már az elején kialakított négyleges előnnyel a cél felé. Szegény Josh Payne pedig két leg után lehet, hogy már elhitte, teremhet neki babér Michael van Gerwen ellen. A holland aztán úgy beindult, hogy csak a csíkot lehetett látni utána, úgy lett 0-2-ről 9-2, hogy Payne azért száz (99,21) körüli átlagot dobált, csak éppen a kiszállók nem úgy jöttek. A holland viszont nem viccelt, 105,69-cel zárt, erre tényleg azt mondják: K.O.

Terry Jenkins 4-4-ig fej-fej mellett haladt Robbie Green ellen, aztán Green előbb egy remek 110-es kiszállóval, 5-4-re, 8-5-re ment el. Végül egy kiváló meccsen 10-7-re nyert. Kong 2006 óta először jutott be PDC Premier-torna negyeddöntőjébe. Az utolsónak Peter Wright és Ron Meulenkamp meccse maradt. A 28 éves Ron „The Bomb” jól kezdett, 90, majd 92-es kiszálló után 2-2 volt, Wright egy 12 nyilas és 103-as kiszállóssal egalizált. Aztán a skót nagyon megnyomta és pillanatok alatt 7-3-ra lépett el. Ekkor azért már sejteni lehetett, ami később valóra vált, hatalmas előnnyel húzta be a 9-3-at. A végén pedig három 140-es kör után egy 81-es, bullseye-kiszállóval elintézte a meccset, 100,75-ös átlaggal.

Cash Converters Players Championship Finals - Butlin's Resort, Minehead

Főtábla:

Dave Chisnall 10-9 Jelle Klaasen

Raymond van Barneveld 10-2 Joe Cullen

Michael van Gerwen 10-2 Josh Payne

Peter Wright 10-3 Ron Meulenkamp

Második tábla:

Christian Kist 10-6 Justin Pipe

Darren Webster 10-5 Alan Norris

Brendan Dolan 4-10 Kim Huybrechts

Terry Jenkins 7-10 Robbie Green

Ez pedig a negyeddöntő programja:

Michael van Gerwen v Raymond van Barneveld

Christian Kist v Darren Webster

Kim Huybrechts v Peter Wright

Dave Chisnall v Robbie Green

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr4212001790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása