9 Nyíl

Norisé a nap lege, Dolané a nap fordítása

2016. november 26. 09:20 - Denis Potvin

Cash Converters Players Championship Finals - első nap (esti program) - Major Árpád Levente

A világbajnokság előtti utolsó nagy verseny, a Players Championship Final délutáni programja után jöttek este az igazi nagyágyúk. Adta magát a kérdés: ki lesz az aki simán veszi az akadályt, és ki lesz az aki – meglepetésre – elbúcsúzik. Lássuk mi történt este.

6cd74bb1usxd1u33ettr219lg.jpg

James Wade és Mervyn King csatájával indult az este és bizony jól indult.Úgy mentek el a felek 3-3-ig, hogy csak hátsó pályáról nyertek leget. A hetedik legig kellett várni az első saját kezdés megnyerésre ekkor King tudott 4-3-ra elmenni. Viszont ezután King nem tudott eljutni kiszállóig és Wade egyenlített. Aztán behúzta a maradék két leget is, így 6-4 arányban nyert. Steve West idén elég jól teljesített idén ezért esélyesként léphetett színpadra Jan Dekker ellen. West el is ment 2-0-ra, Dekker egy 11 nyilassal szépített majd egyenlített. West még tudott előnyt szerezni de utána a holland beindult, mind a négy leget elvitte és 6-3-ra nyert. 60%-os kiszállózása igen kiemelkedő.

A számok nem hazudnak. Vagy mégis? Steve Beaton magasabb átlagot és jobb kiszállózást mutatott be, mint Jeffrey de Graaf, mégis veszített. Hogy miért is? Mert akkor hibázott amikor nagyon nem kellett volna. 3-4-nél egyenlíthetett volna de nem tette. 4-5-nél pedig a tömeg jött így hiába a jobb átlag, mégis de Graaf nyert 6-4-re.

Igencsak jól sikerült Gerwyn Price kezdése a fiatal Dimitri van den Bergh ellen. A walesi 4-0-ás előnyre tett szert, köszönhetően a belga „bealvásának” ami abban nyilvánult meg, hogy tömegben rendre elmaradt a walesi mögött ès kiszállóra sem nagyon ért le. Ezután a kocka fordult és a belga három leget is elvitt. Price azonban közel került a meccs megnyeréséhez 5-3-as vezetésének birtokában, de Dimitri megrázta magát és megfordította a meccset. A belga 91,99-es átlaggal zárt, Price viszont 90 alatt maradt. Ettől eltekintve azért nagyon jó parti volt.

Daryl Gurney-nek az előzetes várakozásnak megfelelően nem okozott túl nagy gondot Ronnie Baxter, sima 6-3-as győzelmet aratott. Végig magabiztosan játszva és a vezetést egy percig ki nem engedve a kezéből. Mark Webster és Terry Jenkins meccse viszont érdekesnek ígérkezett. Egyikük sem most futja legjobb évét, a ranglistán is közel vannak egymáshoz úgyhogy jó partira volt kilátás.Úgy is nézett ki az elején hogy szoros lesz, 2-2-es állásig egy-egy break és egy-egy saját kezdés volt a mérleg Jenkins egy 12 nyilast is bepakolt egy 116-os kiszállóval megspékelve. 3-3 után Webster elvesztette a fonalat, a hetedik legben például 24-ről nem bírt kiszállni. Jenkins pedig jobban odafigyelve játszott kevesebb hibát követett el és 6-3 arányban megérdemelten nyert.

Mensur Suljovic és Raymond van Barneveld mérkőzése volt az első a mai napon ahol végre 100 feletti átlagok születtek. A meccs jól indult Barney 14 nyilasára Mensur 13 és 11 nyilassal válaszolt.De Barney visszavette a vezetést 3-2-re mégpedig egy remek 11 nyilas játékkal 121-es kiszállóval. Suljovic ment a holland utàn 4-4-ig elmentek a felek. Ekkor Barney megint előhúzott egy 4 köröst, sőt a meccset is megnyerte mivel Mensur 105-re hibázott, de Barneveld nem adott esélyt a javításra és 6-4 arányban nyert a 197 felett átlagoló holland. Mensur 102-es átlaga is elismerésre méltó. Brendan Dolané volt a nap egyik nagy fordítása. Történt ugyanis, hogy Benito van de Pas 2-1-re, 3-2-re, 4-2-re és 5-3-ra is vezetett de a meccset mégis az észak-ír nyerte. Pedig a holland most jól szállt ki, 55,5% a mérlege kiváló, de tömegben jól lemaradt, hiszen Dolan 92,47-es teljesítményénél Benito 7 ponttal kevesebben zárt és ez hiányzott főleg amikor bőven 100 feletti kiszállóra ért csak le.

Kim Huybrechts és Mickey Mansell csatája csak 0-0-nál volt szoros, a belga nem engedett sok teret Mansellnek, tulajdonképpen már a harmadik leg után eldőlt a meccs. 3-0-ás Huybrecht előnynél tudott Mansell először leget nyerni, de a korán összeszedett hátrányát nem tudta a meccs végéig ledolgozni. Mondjuk 83-as átlaggal ez nehéz is lett volna. A vége 6-3 a belga javára. Michael Smith-nek finoman szólva is gyengébben sikerült az idei éve, most tehát mindenképpen javítania kellett volna. De nem jött neki össze mivel a 106-os átlagot és kilencnyilast is produkáló Alan „Chuck” Norris ellen rém kevès volt a 88,73-as teljesítmény. Csak azért nem lett nagy zakó mert Norris néha elpepecselt a duplákon, így „csak” 6-4 lett a vége a  kilencnyilasával már 35.000 fontot kereső (ha csak más nem dob még egyet) "Chuck" Norris javára.

Michael van Gerwen–Andy Hamilton: 6-1. Kell bármit is mondani? Úgy lett ilyen sima a meccs, hogy Mvg „csak” 95-ös átlagot dobott. Nem nagyon lehet már mit írni a holland játékáról. Az osztrákok „becsületét” Rowby-John Rodriguez hivatott megvédeni miután Mensur kiesett. Nem volt egyszerű dolga a rutinos Ronny Huybrechts ellen, de meg tudta oldani a feladatot. Nem volt sima menet Huybrechts 1-3-ról egyenlített és 4-4 után volt nyila a vezetéshez is, ám az kimaradt. Ez pedig sokba került, megfogta Ronnyt a hiba, az ifjú osztrák ezzel élt és 6-4-es győzelmet aratott.

Skót derbi következett Gary Anderson ès John Henderson között. Az elején úgy nézett ki lehet még meglepetés is. Big John nem hagyta elmenni Garyt, sőt 2-2 után még brékelni is tudott, és a vezetést is megszerezte. Valamint érdemes Henderson 124-es kiszállóját is megemlíteni .Ezután viszont Henderson muníciója elfogyott, vagy mondhatjuk azt, hogy a világbajnok rákapcsolt és mind a négy hátralévő megnyerte ezzel pedig 6-3 arányban a mérkőzést is. Igaz Gary 25%-a a duplákon nem túl acélos, viszont még mindig jobb mint Big John 18%-a.

Az este egyik meglepetése következett. Történt ugyanis, hogy Ron Meulenkamp legyőzte a korábbi BDO világbajnok Stephen Buntingot. Méghozzá egy elég mozgalmas meccsen. A holland 2-0-ra és 3-1-re is vezetett (dobott 12 nyilast is), majd Bunting vezetett 4-3-ra. A meccs is meglehetett volna az angolnak, de a nyolcadik legben 56-ról, a kilencedikben pedig 32-ről sem tudott kiszállni. Ez pedig durván visszaütött, Meulenkamp 6-4-re nyert. Bunting 88-as átlaga és 28%-os kiszállózása minden volt csak nem acélos. A holland 93 pont és 33% felett zárt így nem érdemtelenül nyert.

Peter Wright következett, ezzel pedig felpörgött a buli szokás szerint. Ellenfele Jason Wilson volt. Snakebite elég keményen kezdett, tolt egy 11 nyilast majd elvette Wilson kezdését is. De az angol felvette a kesztyűt és egyenlített. A hatodik legben ezt megismételte így 3-3 volt az állás. 4-3-nál jött a forduló pont, Wilson nem találta el a D10-et 3 nyílból sem, ezzel pedig megpecsételte a sorsát. A vége 6-3 Wright javára, aki ha tömegben nem is hozta a Grand Slamen látottat, de 50%-a a duplán jónak mondható.

A nap zàróakkordjaként Adrian Lewis és Robert Thornton párharca következett. Érdekesre sikeredett mondjuk úgy. Lewis 4-0-ra elhúzott a tragikus kiszállózással és nem ritkán tripla nélküli körökkel tarkított meccsen. Thornton némileg magára talált, tudott nyerni 3 leget de ennél több nem jutott neki. Lewis 6-3-ra nyert egy olyan meccsen amit nem baj ha elfelejtünk. Thorn 81-es átlaga 15%-os kiszállózása borzalmas, de Lewis 85-ös átlaga sem mondható fényesnek.

 

Cash Converters Players Championship Finals - Butlin's Resort, Minehead:

Főtábla:

James Wade 6-4 Mervyn King
Gerwyn Price 5-6 Dimitri Van den Bergh
Mensur Suljovic 4-6 Raymond van Barneveld
Benito van de Pas 5-6 Brendan Dolan
Michael van Gerwen 6-1 Andy Hamilton
Gary Anderson 6-3 John Henderson
Peter Wright 6-3 Jason Wilson
Adrian Lewis 6-3 Robert Thornton

Második tábla:

Steve West 3-6 Jan Dekker
Steve Beaton 4-6 Jeffrey de Graaf
Mark Webster 3-6 Terry Jenkins
Daryl Gurney 6-3 Ronnie Baxter
Kim Huybrechts 6-3 Mickey Mansell
Alan Norris 6-4 Michael Smith - Alan Norris kilencnyilast dobott!!!
Ronny Huybrechts 4-6 Rowby-John Rodriguez
Stephen Bunting 4-6 Ron Meulenkamp

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5811999250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása