9 Nyíl

Anderson: Imádnám, ha harmadszor is összejönne

2016. november 29. 20:00 - Denis Potvin

Máté Dániel

Megvan a lényeg, ahogy tegnap megírtuk: sorsoltak a december 15-től január 2-ig tartó világbajnokságra, ahol 72-en feszülnek egymásnak, hogy elhódítsák a hőn áhított Sid Waddell trófeát. Lássuk, mit szól a címvédő Gary Anderson az első körös ellenfeléhez.

day-fourteen-alexandra-palace-gary-anderson-world-darts-trophy_3247986.jpg

A kétszeres világbajnok és jelenlegi címvédő skót, aki 2015-ben Phil Taylort, majd 2016-ban Andrian Lewist győzte le a fináléban, december 15-én kezdi meg szereplését a vb-n méghozzá rögtön egy újonccal, Mark Frosttal. Frost a Wiganben rendezett PDPA kvalifikáción szerzett magának jogot arra, hogy újoncként szerepelhessen a világbajnokságon.

A második helyen kiemelt és sorozatban harmadik címére hajtó Gary Anderson a következőket nyilatkozta a sorsolás után:

Elég nehéz a sorsolásom. Mark évek óta a darts körforgásában van, és remek játékosnak tartom, szóval készen kell állnom ellene, de alig várom már, hogy újra az Ally Pally színpadára léphessek. Még pár hét hátravan a verseny kezdéséig és ezt az időszakot gyakorlással töltöm, mert igazán különleges lenne, ha harmadszor is győzhetnék. Imádnám, ha újra összejönne.”

Hiába mondja Gary, hogy nehéz kezdésre számít, azért megoldható feladat kell, hogy legyen neki az első kör. Korábban beszámoltunk róla, hogy immáron szemüvegben versenyez, így nagyon nagy valószínűséggel a vb alatt is ebben láthatjuk majd. Mindenesetre, ha összejönne a címvédés, akkor a trófea mellé még az 350 ezer font (1.65 millió font az összdíjazás) is a markát üti.

Azonban a skótnak nem lesz egyszerű dolga. Lássuk a teljesség igénye nélkül pár kiemeltet, hogy az első körben kikkel hozta őket össze a sors:

  • A vb nagy esélyesének számító – legalább is, ami a fogadóirodák oddsait illeti – világelső van Gerwen a selejtezők során még várhatóan nagy csatát vívó kanadai Ross Snook vagy a finn Kim Viljanen ellen kezd az első fordulóban.

  • A negyedik helyen kiemelt, 16-szoros világbajnok Phil Taylor az első körben a PDPA kvalifikáción továbbjutott John Bowles és az Ausztráliában élő, de angol nemzetiségű David Platt közül kaphatja első ellenfelét.

  • A kétszeres világbajnok és a ranglista ötödik helyére visszacsúszott Adrian Lewisnak a svéd Magnus Caris ellen kell a nyitókörben bizonyítania. Nem megoldhatatlan feladat ez Aidy számára.

  • Az ötszörös vb-győztes és az utóbbi négy vb-n háromszor is elődöntőig menetelő holland Raymond van Barneveld a korábbi Lakeside elődöntős Robbie Greenel kezd, aki ellen feltehetően parázs csatát vív majd.

  • A harmadik helyen rangsorolt Peter Wright a holland Jerry Hendriks és az új-zélandi Warren Parry meccs győztesével nyitja világbajnoki szereplését. Wright 2014-ben döntőzött az Ally Pallyben és remek formában van az utóbbi időben, így bizakodva vághat neki a tornának.

  • A hatodik helyen kiemelt James Wade a belga Ronny Huybrechts ellen nyit, míg a hétvégi Players Championship döntőjében elbukó Dave Chisnall a fiatal osztrák, Rowby-John Rodriguez kezdi meg szereplését.

Abban biztosak lehetünk, hogy parázs és kiélezett összecsapásokra lehet számítani. Nagy kérdés, hogy Andersonnak összejön-e sorozatban harmadszor, vagy Gerwen idei parádés szezonjára feltéve a koronát viszi-e a vb-t is. Esetleg a tavalyi döntő után Aidynek sikerül-e elhódítania a trófeát, netalántán Taylornak tizenhetedik, Barneveldnek hatodik alkalommal jön-e össze a győzelem. Esetleg egy „újonc” aratja le a babérokat? Most már nincs sok hátra, hamarosan minden kiderül, de addig is íme a 3DartAnalyst jóvoltából egy remek összefoglaló a 72 játékos vb debütálásáról:

 

cyxmfa1xaaqtcla.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr1912008666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása