9 Nyíl

Még egy kis adalék az idei vb elé

2016. december 07. 10:22 - Lampard08

Azaz az "If you love the darts stand up!" és társai

Nyakunkon a vb és egy nagyon fontos kérdésben segíteni szeretnénk: veled is volt már, hogy nézted a darts meccset és felhangosítottad a tévét (laptopot, tabletet, bármit, amin éppen nézted a partit), hogy végre kristálytisztán hallhasd, hogy mi a fenét is énekel éppen a közönség? Bosszant, hogy a francért nem tudod kihámozni ilyenkor, hogy mit skandálnak? Nem érted, hogy mi olyan érdekes ebben? Na klikkolj, dőlj hátra, hangosítsd fel a hangszórót és majd mi segítünk.

darts_kozonseg.jpg

A tisztelt nagyérdemű természetesen magának a sportnak a szeretete miatt látogat el egy-egy darts eseményre, de azért ne felejtsük el azt sem, hogy ez ilyenkor igazi ünnep: alkoholt fogyasztanak, furábbnál furább jelmezekbe bújnak, felveszik kedvenc darts játékosuk hivatalos mezét, éneklik a bevonuló zenéket. Nem is csoda, hogy volt olyan helyszín a jövő évi Premier League között, ahol 8 perc alatt fogyott el minden jegy.

Van itt azonban még egy dolog: a közönség természetesen saját magát is szórakoztatja, most ezekből szemezgetünk.


Játékosokhoz köthető dalok

Vannak olyan énekek, amelyek egy-egy játékoshoz köthetőek. Ki mással, ha nem Phil Taylorral indítjuk ezt a sort. A rekordbajnoknak természetesen kijár egy csak neki szóló rigmus.

Íme:

“There is only one Phil Taylor,

One Phil Taylor,

walking along

singing this song

walking in a Taylor wonderland”

A világelső, Michael van Gerwen (egyelőre) nem kapott Taylorhoz hasonló színvonalas dalt, de a közönség előszeretettel skandálja nevét, amely a bevonuló zenéjének ritmusára épít:

Erre a koncepcióra egy másik holland játékost is éltet a nagyérdemű. Vincent van der Voort esetében így:

 Ez a ritmus annyira megtetszett a közönségnek, hogy Peter Wright nevére is tökéletesen alkalmazható:

 Az ötszörös vb győztes Raymond van Barneveld színpadra kerülése során a közönség mindig a BarneyArmy-ra zendít rá. Tették ezt az idei Premier League holland helyszínén is, Rotterdamban (erről egyébként maga Barney is azt nyilatkozta, hogy itt szólt a leghangosabban eddig pályafutása alatt a BarneyArmy):

 
Ki nem hagyható dalok

Vannak olyan rigmusok, amik már-már himnusznak is tekinthetőek, ugyanis minden egyes mérkőzésen felhangoznak. Ilyen az “If you love the darts stand up!” felszólítás:

Ebbe a kategóriába sorolható a Planet Funk Chase The Sun című dallamának kiabálása, hiszen enélkül nem múlhat el verseny:

 Az idei foci Európa Bajnokság alatt az izlandi szurkolók egyedi buzdítása volt az egyszerre, fokozatosan gyorsuló tapsolás, amelyet már darts meccseken is “alkalmaz” a közönség. Ezt biztos, hogy az idei vb is látni fogjuk, de idén a World Matchplay döntőjében maga Phil Taylor lelkesítette a közönséget arra, hogy használják a technikát:

És ha már foci, akkor a közönség vissza-visszatérő éneke a két futball testvér, Yaya és Kolo Toure nevére építő rigmus:

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr2312026835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása