9 Nyíl

Egy bíró, aki a British Countdown showt is megnyerte

2016. december 09. 10:00 - Lampard08

Hála Nektek, drága olvasók, rengeteg dologgal foglalkoztunk az egy év alatt a blogon. Azért nektek, mert éreztük felőletek a kiapadhatatlan kíváncsiságot a sportág iránt, így mindig mást, és mást szerettünk volna bemutatni. A versenyek tudósítása mellett, írtunk a sportág nagy egyéniségeiről, technológiáról, nyilakról, táblákról, dobásokról, edzésekről, bevonulókról és sok-sok másról is. Most pedig a PDC speakerei következzenek. Jöjjenek azok, akikről keveset beszélünk, viszont ők annál többet egy-egy meccsen. Górcső alá kerülnek a PDC speakerjei, akik legalább annyira érdekes figurák, mint kedvenc dartsjátékosaink.

kirk_bevins.jpg

Rögtön kezdjük azzal, hogy kijavítom saját magam: a betekintőben nem voltam egészen pontos, ugyanis inkább bírókról van szó, akik ellátnak speaker feladatot is. A PDC saját oldalán jelenleg 4 hivatalos bírót tüntet fel; íme cikk sorozatunk negyedik része: Kirk Bevins.

Általános infók
született: 1986. június 7.
PDC debütálás: 2013
Twitter: https://twitter.com/@kirkbevins180
CV: Kirk Bevins jelenleg a legfiatalabb bíró a PDC kötelékében, aki 2013-ban Bruce Spendley visszavonulása után került a tábla elé. Korábban matematika tanárként tevékenykedett. Martin Atkins révén ismerkedett meg a darts sporttal, akivel jó kapcsolatot épített ki és kezdetben ugyan csak yorkshire-i pubokban bíráskodott, de hamar szintet lépett. 2013-ban Bruce Spendley nyugdíjba vonulása után egy World Matchplay meccsen debütált, Blackpoolban. Kirk hobbija a vasút, szeret utazni és imádja a kvízeket.

A bíráskodásról

Kirk saját bevallása szerint nagyon gyorsan tud számolni, amely tehetségét 2009-ben meg is villantotta, amikor megnyerte a „British Countdown” game showt. Egy interjúban mesélt ennek kapcsán egy kicsit a bíráskodásról: „Ez azért más, mint a game show. Elég nagy a nyomás rajtam, főleg, ha több ezren vannak a helyszínen és még többen a tv előtt. Ráadásul a showban a feladatok megoldására 30 másodperc idő van, itt meg körülbelül csak kettő.”

Kilencnyilasok

A cikkünk megírásának pillanatáig Kirk Bevins 2 darab tévé által is közvetített 9 nyilassal „büszkélkedhet”. Fiatal még, így bőven van ideje arra, hogy ezt a számot gyarapítsa. Idézzük most fel mind a két meccset, ahol Kirk bíráskodott.

  1. 2014 World Matchplay

A 2014-es World Matchplay második fordulójában Phil Taylor éppen 6-2-re vezet Michael Smith ellen, amikor következik a kilencedik leg és indul „The Power” henger: 180, 177, majd T20, T20 és a végén D12. Önfeledt öröm Taylor részéről és a végén egy kacsintás és ököl pacsi Smith-nek, ahogy azt kell.

  1. 2014 PDC Grand Slam of Darts

A 2014-es Grand Slam of Darts negyeddöntőjében a belga Kim Huybrechts éppen a holland van Gerwennel vív nagy csatát, olyannyira, hogy amikor becsatlakozunk, 13-7-re vezet. Következik a 21. leg, amikor a belgának összejön a tökéletes befejezés: 180, 180, majd T20, T19 és a végén D12. Tökéletes! Olyannyira, hogy hátsó pályáról ezt a kört csak így lehetett teljesíteni, hiszen amikor Gerwen a tábla elé került volna, akkor feltehetően egy 93-as kiszálló nem okozott volna neki gondot. Ha Taylornál azt írtam, hogy önfeledt örömben tör ki, akkor Kimnél nehezen talál az ember jelzőket, inkább beszéljen erről a videó. Zárójeles megjegyzése csak: Gerwentől viszonylag visszafogott gratulációt kap a belga.

Történelmi mérkőzés

Ugyan Kirk pályafutása során nem túl sok 9 nyilas meccset tudhat magáénak, viszont van egy parti, amely könnyen lehet, hogy még ennél is fontosabb a pályafutása során. A Russ Bray-ről szóló írásunkban már utaltunk erre a partira:

2016. február 25-én a skót Aberdeen városában járunk a Betway Premier League 4. fordulójában, ahol van Gerwen Michael Smith ellen játszik. A holland parádés napot fogott ki, ugyanis mindamellett, hogy 7-1-el küldi haza Smith-t, 123,40 átlagot produkál, amely így mindenidők legmagasabb átlaga lett tv által is közvetített mérkőzésen. Gerwen négy 180-at, tíz 140 feletti és tíz 100 feletti dobással hozta mindezt össze, de ne feledjük, hogy 58%-ban abszolválta a kiszállókat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr4012031465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása