9 Nyíl

Meglepetés+két papírforma - ilyen volt a második nap

2016. december 17. 00:14 - Dart Major

William Hill PDC darts-világbajnokság - 2. nap (összefoglaló)

Eljött a péntek este, eljött a világbajnokság második napja. A tegnapi nap jól sikerült, láttunk kiválóan sikerült meccseket, remek egyéni teljesítményeket, és borítékolható volt, hogy ez ma sem lesz másként.

Jerry Hendriks–Warren Parry 2-0 (3-2, 3-2)

Először Jerry Hendriks csapott össze Warren Parryvel. A tét nem kisebb volt a győztes számára minthogy az est folyamán megmérkőzhessen Peter Wrighttal. Az első szettet Parry kezdte és a játék menete szerint Parrynek kellett volna nyerni ezt, mivel az első négy leget az nyerte aki kezdett. De a vidám és bulizós kedvű holland egy 13 nyilassal breakelni tudott és elvitte a szettet. A második játékrész elején Parry bekezdett és ellépett 2-0-ra. Ez azonban nem tett neki jót mert a következő legekben kiszállóhoz sem jutott az új-zélandi és elbukta 3-2-re a szettet és így a mérkőzést is.

parry.jpg

Gerwyn Price–Johnny Clayton 1.3 (3-2, 2-3, 1-3, 1-3)

Walesi csata következett Gerwyn Price és Jonny Clayton között. Érdekesen indult a meccs, Price úgy nyerte 3-2-re, hogy csak egyszer hozta a saját a saját kezdését. A másodikban Clayton két leget behúzott egymás után de ebből még felállt Iceman (igaz Clayton hibája is kellett ehhez) de az ötödik leget Jonny húzta be egy 116-os kiszállóval. 1-1 volt a második szett után. Ezután valami eltört Price-nál. Tripla nélküli körök és rontott kiszállók jellemezték a játékát és ez 3-1-es Clayton győzelmet jelentett a harmadik szettben. Egy 120-as kiszállót bepakolt Clayton ami jelezte hogy igen komoly meglepetésre készül. Sőt nem csak készült hanem ki is vitelezte ezt. Price teljesen formán kívül dobott, az ő szintjéhez képest gyermeteg hibákat vétett és ezt Clayton kegyetlenül megbüntette. A harmadik megnyert szettjében is dobott 100 feletti kiszállót, de összességében minden fronton jobban teljesített és megérdemelten nyert.

clayt.jpg

 

Steve Beaton–Devon Petersen 3-1 (3-0, 0-3, 3-2, 3-0)

Steve Beaton és Devon Petersen következett a harmadik párban. Két népszerű és szimpatikus és kiváló játékos összecsapása csemegének ígérkezett. Az első szettet imponáló magabiztossággal 3-0 arányban elvitte Beaton. Petersen itt nem nagyon találta magát, tíz sorozatban még triplát sem dobott, de a második szettre igencsak összekapta magát. Kíméletlenül büntette Beaton hibáit, minden kihagyott kiszálló után bedobta a sajátját és 3-0-al elvitte a szettet. A harmadik szett végtelenül szoros lett és ez Beaton sikerét hozta aki kétszer is öt körből oldotta meg a leget. A negyedik szettre Petersen az első szetthez hasonló szétesést produkált és ez nagyon nem fért bele a masszívan teljesítő Beaton ellen. 3-0 lett ez a leg is, így pedig 3-1 arányban Beaton jutott tovább.

beaton.jpg

Peter Wright–Jerry Hendriks 3-0 (3-0, 3-2, 3-0)

A napot a ranglista és a kiemeltek között harmadik Peter Wright vívta a holland showman Jerry Hendrikssel. Nagy ajándék volt ez a hollandnak aki igyekezett is minden percét kiélvezni a mérkőzésnek. Wright mondjuk az első szettben túl sok örömet nem okozott a derék Jerrynek mert egy 15 és egy 14 nyilas kört is produkált, és sima 3-0-al elvitte a szettet. A második játékrész egy bődületes 156-os kiszállóval indult a holland részéről és így elmondhatta magáról, hogy a világ harmadik legjobb játékosa ellen leget tudott nyerni. Wright egy remek 131-es megoldással egyenlített, miután újra a hollandhoz került az előny jött a negyedik leg. Tragikomikus kiszállózás alakult ki, Hendriks akár szettet is nyerhetett volna de sem a 101 sem a 24 nem sikerült ezt pedig Snakebite megbüntette. Sőt rátett egy lapáttal. 12 nyilas játék 141-es befejezéssel. Ezzel pedig padlóra küldte a hollandot aki az utolsó szettben nem tanúsított ellenállást Wright öt körös játékaival szemben, így a szett és a meccs is Wrighté lett 3-0 arányban. És ezzel megszületett a világbajnokság első 100 feletti átlaga.

wr.jpg
A meccs végéről is csatolnék egy képet ami megmutatja miről is szól igazából a darts:


hw.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr6812053279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása