9 Nyíl

Ki nyer ma? - Játék és muzsika négy meccsben

2016. december 19. 13:00 - adam_f

William Hill PDC darts-világbajnokság - 5. nap (beharangozó)

A hétfői napra ezúttal megint csak négy mérkőzés jut a dartskedvelőknek, ám ezek is nagyon jó szórakozást ígérnek a sportrajongók számára. Három kiemelt is színpadra lép, ám hogy ki megy tovább ezen az estén, majd kiderül, ha beborul vége lesz a meccseknek. Mindenesetre igyekszünk kicsit bemutatni a hétfői résztvevőket, hogy mindenki tudjon egy kis esélyt latolgatni - persze velünk együtt.

pdc_1.jpg

A hétfői találkozók:

Szun Csiang (CHN) - Corey Cadby (AUS) - előselejtezős mérkőzés

 

Szun Csiang neve annyira nem lehet ismerős a dartskedvelők körében, pedig akármennyire hihetetlen, már a második világbajnokságán vesz részt a kínai úriember. Az elsőn elég hamar, már az előselejtezőben búcsúzott az ír Mick McGowan ellenében, míg ezen a vb-n az újdonsült junior-világbajnokot, és az ebben az évben Phil Taylor skalpját is begyűjtő ausztrál Corey Cadby-t fújta elé a szél. Kínai barátunknak jelentős eredményei nem voltak ebben az évben, viszont a Liu Zsuandzsu elleni győzelem, amivel kiharcolta újfent a vb-részvételt azért érdemes arra, hogy megemlítsük.

sunqiang.jpg

Összpontosít, dob és...újra itt van a vb-n. Kérdés, hogy meddig marad?

Corey Cadby-nek azért már vannak eredményei, amiket most tételesen nem sorolnék fel, csupán kettőt emelnék ki közülük. Az egyik a 2016-os Perth Darts Masters, ahol 6-2-re elkalapálta Phil Taylor-t, a másik pedig a PDC ifjúsági-világbajnokság, amit nagyon magabiztos játékkal nyert meg. Ezen kívül még nyolc tornagyőzelmet jegyezhet ebben az évben, amelyből kettőn címet védett, szóval nagyon odatette magát ez a fiatal játékos, akit még mi is megénekeltünk a blogon. Szemtelenül fiatal, nagyon jól játszik, és még előtte a jövő, bár sokan már az új Simon Withlock-ot látják benne (persze, hogy nem a kinézetére gondoltak).

coreycadby.jpg

Az újdonsült ifjúsági vb-győztes most a felnőttek között is megmutathatja magát

Ja, és mit is tippelek? Ha Csiang megint úgy fog játszani, mint tavaly, akkor sok sót nem fog megenni ezen a vb-n sem. Bár az eddigiek alapján nem éppen neki áll a zászló, ám mivel ők ketten még nem találkoztak egymással soha az életben, ezért csak az eredményeik alapján, de Cadby győzelmét várom a mérkőzésen. 


Mervyn King (ENG - 22) - Steve West (ENG)

 

Na, ez az a mérkőzés, amire nem tudnék kapásból mit mondani. Adott két egész jó játékos. Bár Mervyn King élt már meg szebb napokat is, igaz azok nem mostanában voltak. A másik pedig Steve West, aki igazából ebben az évben hozott eredményeket, főleg a Players Championship, valamint a Pro Tour versenyeken. Az adatok alapján neki ez lesz az első világbajnoksága, szóval biztosak lehetünk abban, hogy kettőzött erővel készült rá. Bár jelenlegi helyezése alapján nem éppen ő a mérkőzés fő esélyese (46. a PDC-ranglistán), de manapság jóformán már nem jelent semmit sem, hogy ki hányadik.

stevewest.jpg

Vajon Steve a ma esti mérkőzés után is ilyen jókedvű lesz?

Mervyn King-re viszont nagyon ráférne egy jó kis sikerélmény. A tavalyi vb-n éppen csak meg tudta fordítani az első körben az Alekszander Oreskin elleni találkozót, hogy aztán a második körben simán kikapjon Jelle Klaasen-től. Az azóta eltelt egy évben csupán három torna negyeddöntőt, és egy elődöntőt jegyezhettünk fel a neve mellett, nem beszélve arról, hogy ebben az évben még a Grand Slam-et is kénytelen volt otthonról nézni, mivel nem tudta kvalifikálni magát rá.

mervynking.jpg

Szegény King! Ha most lenne haja, az tutira égnek állna ezután az év után. De talán a vb-szereplés gyógyír lehet a sebekre

Kettejük eddigi mérlege szerint 5-3-ra King vezet, de hogy milyen módon alakul ez tovább, majd hétfő este kiderül. Tippem a meccsre: egy szoros, parázs találkozó, melynek a végén - ha nehezen is, de - King fog örülni.


Adrian Lewis (ENG - 5) - Magnus Caris (SWE)

 

Ha valamivel el kell kezdenem ezt a beharangozót, akkor azt mondanám, hogy ez egy országos egyes meccs (ám, hogy Farkas Norbertet, a Sport TV kommentátorát idézzem: "Csak várjuk meg a vásárt a napjáig") . Az ötödikként kiemelt, kétszeres világbajnok Jackpot, valamint a pókerarcú Magnus Caris - aki 2013 után tudta újra kvalifikálni magát a világbajnokságra, főleg a skandináv pontvadászatban összeszedett motyói, akarom mondani pontjai után mehetett a vb-re - csapnak össze az első körben. Svéd barátunknak Európában már annyira nem ment ebben az évben, Angliáról még nem is beszélve. Sem a Pro Tour versenyek, sem pedig a UK Open, illetve Players Championship tornák sem hoztak neki sok eredményt. A páros-világbajnokságon is nagyon hamar elköszönt (Daniel Larssonnal az oldalán), éppen a nagy rivális dánok ellen, szóval most biztos fűti a vágy, hogy megmutassa, nem járt le még az a bizonyos lemez.

magnuscaris.jpg

Ha javasolhatom, akkor válaszd az ABBA - The winner takes it all című dalát bevonulózenének. Egyrészt mert ők is svédek, másrészt meg hátha beválik...

Adrian Lewis jelenleg a harmadik a PDC-ranglistán, és azt hiszem ezzel mindent el is mondtam róla. Noha ebben az évben csak egy komoly tornagyőzelmet mutathat fel (a páros-vb-t Phil Taylorral karöltve), ettől még nem mondhatnánk, hogy eredménytelen lett volna ez az esztendő, mert elég sok pénzt összedobált, nem beszélve a két kilencnyilasról sem, amit összehozott.

adrianlewis_1.jpg

Ennyire azért nem kell talán megfeszülni ma este...

Kettejük küzdelme jelenleg 2-1-re áll Caris(!) javára, szóval Jackpot, eljött az idő, hogy kozmetikázz egy kicsit az eredményen. És ez a mai napon menni is fog, szóval én a voksomat most az angol mellé teszem.

 
Joe Cullen (ENG - 28) - Szun/Cadby

 

A Rocksztár zsinórban hetedik vb-jén indul, ám az eddigi hatból nem sok sikerélményre emlékezhet, hiszen mindig az első kör jelentette neki a végállomást (tavaly pont a későbbi elődöntős Jelle Klaasen képeben). A civilben postásnak, valamint amatőr színésznek most ténylegesen magát kell adnia a színpadon, ha nem akarja, hogy bélyeget nyaljanak a homlokára, és idő előtt visszaküldjék a feladónak. Ebben az évben inkább a PC-ben, valamint a Pro Tour versenyeken hasított, többek között két döntőt, három elődöntőt, és öt elődöntőt játszva. Most pedig a hétfő esti utolsó mérkőzésre várja az ellenfelét, akik közül eddig egyikkel sem játszott, de valahol mindent el kell kezdeni egyszer...

joecullen_1.jpg

Hétfő este kiderül, hogy Joe Cullen van-e olyan jó dartsos, mint amilyen színész...

Ezek után lássuk, hogy Ti mit gondoltok a mai meccsekről. Kezeket az egérre, és katt:

A jól tippelők természetesen megkapják a lehetőséget, hogy holnap is megtegyék tétjeiket...persze velem együtt. ;)

 

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8812056901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása