9 Nyíl

Izgalom, gyere haza....

2016. december 22. 01:13 - Viking958

William Hill PDC darts-világbajnokság - 7. nap (összefoglaló)

Elfogytak az izgalmak, három nagyon sima első körös meccsen vagyunk túl a világbajnokság hetedik játéknapján.

pdc_1.jpg

Zoran Lerchbacher – Simon Stevenson

Jól kezdődött a mérkőzés, Lerchbacher már az első legben bedobott egy 180-at, és egy 14 nyilassal be is fejezte azt. A második legben már Stevenson volt a jobb, három 140-nel indított, végül a D16-ot elsőre bökte, ez már egy 13 nyilas. A harmadik leg ismét az osztrák fölényét hozta, a saját kezdését megnyomja mindkét játékos és a kiszállókkal sincs probléma, így 2-1 Zorannak. A negyedik legben is Lerchbacher tűnt erősebbnek, de a kiszállózónában hibázgatott, így Stevenson leérhetett és a 76-ot ki is dobta. A lendület vitte is tovább az angolt, mert Lerchbacher két 100-asára két 140-nel válaszolt, de végül Zoran dobhatott duplára először. A bullt, majd a D8-at is elhibázta, amit Simon megbüntetett és ezzel behúzta az első szettet.

A második játszmát Lerchbacher ismét egy 180-nal kezdte, ami segített neki a nyitóleg megnyerésében is, rögtön egy brék. Stevenson nem volt messze az azonnali visszabréktől, a 112-re a D20-at éppen, hogy elhibázta, de a következő körben már bedobta. A harmadik leget egy 180-nal kezdte az angol és az ezzel kialakított előnyét végig tartva ő dobhatott először duplára, azonban két kört fecsérelt el rá, ami az osztrák ellenfél ellen nem fért bele, újabb brék! A következő leget, azaz a kezdését végig uralta Lerchbacher, esélyt sem adott Stevensonnak, jöhet a döntő szett!

Az első legben fej-fej mellett haladtak végig, így Lerchbacher ki tudta használni a kezdés előnyét és egy 75-ös kiszállóval be is fejezte a partit. A második játékban ismét az osztrák volt kicsit jobb, rábodott a 167-re, de a bull nem esett, Stevenson viszont szektort hibázott kritikus pillanatban, amit már megbüntett Lerchbacher, 2-0-ra alakítva az állást. Zoran a meccsért kezdhetett, de nem estek a triplák, így Stevenson simán el tudta venni a kezdését, 2-1. Simon a meccsben maradásért küzdött nagyon, jobb is volt ellenfelénél, előbb leért kiszállóra, de aztán Lerchbacher egy 145-ös kerekítővel letette magát 36-ra, amit Stevenson majdnem bullos kiszállója után elsőre bevert, így 2-1 arányban az osztrák nyerte az idei utolsó selejtezőt.

zoranstat.jpg

Mensur Suljovic – Ron Meulenkamp

Újabb osztrák a színpadon, aki sokkal esélyesebb ifjú holland ellenfelénél, ennek megfelelően is kezdte a meccset. Már a második sorozata egy 180 lett, de hiába, mert Meulenkamp egy 116-os kiszállóval lebrékelte. A holland a saját kezdésében folytatta a jó játékot, bevágott ő is egy maximumot, majd egy D20-al a leget is megnyerte. A harmadik legben már kicsit jobban játszott Mensur, a saját dupláját, azaz a D14-et kidobva nyerte a partit. A következő egy sokkal gyengébb játék volt, kicsit lankadt a közönség és a tévénézők figyelme, de Suljovic egy 120-as kiszállóval felébresztette őket/minket. A szett döntő legjében Suljovic kezébe vette az irányítást, hozta a kezdését, és a szettet, 1-0.

A második játszmát Meulenkamp rögtön egy 180-nal indította, de ezt az előnyét nem tudta megtartani, így Mensur lebrékelte. A második leget ismét kedvenc kiszállójával tudta megnyerni az osztrák, majd a harmadik legben is sziporkázott. Hamar leért kiszállóra, de a hibáját nem tudta holland ellenfele megbüntetni, így 2-0-val vonulhatnak az újabb szünetre az urak.

A harmadik szett első legjében kéz a kézben értek le kiszállóra, de Suljovic dobhatott rá először duplára, a D14-re és ezt meg is csinálta, nem véletlen imádja annyira. Ezzel már hetedik legjét nyerte meg zsinórban. A következő viszont már Meulenkampnak állt, egy 180-nal és egy fantom 180-nal (120-szal) kiépített egy nagy előnyt, amit ki is tudott használni, megtört a jég, talán még van remény a győzelemre. A harmadik partiban azonban Suljovic dobhatott először duplára, de kívül ment mindhárom nyíl, így Ron egy D20-szal brékelt és kezdhetett a szettért. A hollandnak megvolt az esélye a szépítéshez, de most már harmadszor hibázik szektort az utolsó kerekítéskor, ami ezen a szinten nem fér bele. Mensur ezt természetesen kihasználta egy 60-as kiszállóval és már a meccsért ’adogathatott’. A leg elején gyorsan dobott egy 180-at és a végén a 125-ös kiszállóra éppen csak elrontotta a D12-t, de a következő kör elején első nyíllal bevágta, 3-0 a végeredmény, sokat nem kellett izgulnia a ’sógornak’.

mensurstat.jpg

James Wade – Ronny Huybrechts

A mérkőzésnek megadták az alaphangot két 140-nel, de Huybrechts folytatta jobban és egy brékkel meg is szerezte a vezetést. A második leget viszont már Wade uralta és vissza is vette rögtön a bréket, majd a harmadik legben is folytatódott a Wade uralom és egy 84-es kiszállóval ezt nyomatékosította is az angol. Ronny-nak a negyedik legben sem termett sok babér, Wade sokkal jobban játszott a belgánál és egy D10-zel le is zárta a szettet, 1-0.

A második szett elején kicsit megmutatta magát az idősebb Huybrechts, dobott egy 180-at és ezzel az előnnyel élve az első leget is behúzta. A második legben is a belga dominált, de Wade egy 120-as kiszállóval megmutatta, hogy ki az úr a háznál. A Gép lendületben maradt, a következő leget már egy maximummal kezdte és ahogy ez lenni szokott, az ezzel megszerzett előnyt megtartva meg is nyerte azt. Az angol kezdhette a negyedik leget a szettért és magabiztos játékkal, egy újabb 180 segítségével meg is csinálta. 2-0!

A harmadik szakaszban ismét Ronny kezdett jobban, újra elvette Wade kezdését. Eddig mindhárom játékrész első partiját a belga hozta. Ebben a szettben már a második leg megnyerésére is esélye volt, de hibázott a bullon, amit Wade egy 62-es kiszállóval büntetett. Ha folytatódik a sorminta, akkor a következő két leg is Wade-é és az már a meccs megnyerésével lenne egyenlő. A kettőből egy meg is lett Jamesnek, könnyedén hozta kezdését, de a negyedik leg már Ronny-é lett, ezzel először nyert két leget egy szettben, de Wade kezdhet a győzelemért. Habár Huybrechts picivel jobban dobott, Wade egy csodás 141-es kiszállóval pontot tett a mérkőzés végére, 3-0, a Gépnek sem kellett izgulnia.

wadestat.jpg

Robert Thornton – Zoran Lerchbacher

A meccs előtt Thornton volt az esélyesebb, és el is várható tőle a győzelem, ha nem idegesíti fel magát nagyon. Az első legben ő dobhatott duplára először, de csak egy körrel később lett meg a skótnak, 1-0, egyből egy brék. A második leg kicsit gyenge színvonalú volt, így Lerchbacher vissza tudta venni az elvesztett kezdését. A harmadik partit aztán egy 180-al indította Thorn, még a negyedik nyíl is jó volt, de csak 140 lett belőle. Rádobhatott a 11 nyilasra, rontotta a D20-at, de a tizenharmadik nyíl már jó helyre ment, újabb brék, 2-1. A negyedik leg már Thornton idegeskedéséről szólt, így az osztrák ismét vissza tudta venni a kezdését és kezdhetett az első szettért. Nyerni már nem volt esélye, skót ellenfele a gyenge kezdést egy 180-nal megtorolta, majd a D10-et megdobta és behúzta a játszmát, 1-0!

Az első szettben ötből öt leg brékkel ért véget, a második elején azonban Thornton igyekezett ezt a hagyományt megtörni és habár 12 nyíl után lent volt kiszállón, csak a kilencedik körben tudta befejezni a játékot, ezzel ha nehezen is, de megvan az első hozott saját leg. A másodikban folytatódott a szenvedés, nem jött a tömeg se, a kiszálló meg főleg.. 20 pontot hagyott Zoran, de elszámolta magát és a D5-re dobott rá, ami teljesen szétzilálta az osztrákot. Thornton természetesen ezt meglovagolta és simán nyerte a második szettet a végén már bullra dobáló Lerchbacher ellen 3-0-ra.

A harmadik szett elejére kicsit összeszedte magát Lerchbacher, Thornton D18-on történő hibáját kihasználva meg is nyerte a kezdését. A második leget már Thornton irányította és hiába dobott 180-at Zoran, Robert hozta a kezdését. Az újabb Lerchbacher kezdés is izgalmasra sikeredett, mindketten rontottak a kiszállón, végül nem lett brék, így Thornton a szettben maradásért kezdhetett. Négy kör után ismét 24-en találta magát, de most négy nyílból sikerült megoldani a kiszállót. Az utolsó leget aztán Lerchbacher uralta, de a rosszkor elkövetett hibáját (161-re 28 pontot sikerült dobni) Thorn egy 180-nal, majd egy 63-as kiszállóval büntette és nyerte meg ezzel a mérkőzést 3-0-ra.

thornstat.jpg

Apró érdekesség: Partnak négy éve volt egy érdekes interjúja Dave Clarkkal, 'Respect from the wall'. Azóta bekerült a háromszoros világbajnok a kommentátorok közé és természetes kapja is az ívet emiatt. A mai selejtezőnek ő volt az egyik kommentátora és társa, Rod Studd elkezdett viccelődni vele, amit a rendezőkolléga is lereagált, gyorsan megmutatta Johnt a falon.

part.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5312066691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása