9 Nyíl

Michael van Gerwen az év játékosa a PDC-nél

2017. január 05. 00:28 - Denis Potvin

London egyik előkelő éttermében, a Hyde Park melletti "The Dorchester"-ben ünnepelte a PDC a 2016-os év zárását. Persze, hogy Michael van Gerwen volt az est sztárja, aki az egész évben elért 25 tornagyőzelme mellett a világbajnoki címet is megnyerte. Nem is lehetett kérdés, 2016-ban ő lett az év embere, de voltak még más díjkiosztók is.

pdc-annual-awards-dinner-the-dorchester-lawrence-lustig-pdc_1ctse67kr5kc51n85qo78zxfek.jpg

„Nagyon nehéz ez, és sokan nem is értik, mennyi munka van ebben, egy ilyen sikerben. Mindenki folyamatosan presszionálja a többieket, hiszen jobb és jobb teljesítményt kell nyújtani, hogy legyőzzük az ellenfelünket. De a lényeg, hogy sportszerűen tesszük ezt. Nincs harag, ma én nyertem, holnap ő fog. Nagyszerű sport, és remélem ez még éveken keresztül így fog menni. Imádom, amit csinálok, jó dolog elsőnek lenni, sokáig szeretném ezt még élvezni.”

Ezek voltak a győztes világelső szavai, és szép szavak. A tisztelet, az ellenfelekkel szemben érzett megbecsülés áradt belőle.

De volt más is, aki halhatatlan lett szerda este. Ő pedig John Part, akit a Halhatatlanok Csarnokába választottak be. És azt pedig egyetlen, szerintük a dartsszal komolyan foglalkozó magyar hírcsatorna sem írta meg, hogy a nagy öreg, aki 1994-ben BDO-, 2003-ban és 2008-ban PDC-világbajnok lett visszatér. 2017-ben elindul a Qualifying School-on, hogy újra PDC Tour Cardot szerezzen. Drukkolunk neki.

Mensur Suljovicot választották az év legtöbbet fejlődő játékosának, míg az év fiatal tehetsége Benito van de Pas lett. Itt pedig a többi díjazott:

c1xc_5fxeaa5sfv.jpg

9 NYILAS KLUB

Arany jelvényesek (televíziós versenyeken elért)

Michael van Gerwen, Adrian Lewis, Alan Norris

Ezüst jelvényesek (nem televíziós versenyeken elért)

Ross Smith, Jamie Caven, Mark Dudbridge, Richie Corner, Michael van Gerwen Stuart Kellett, Adrian Lewis, Alan Norris, Dave Chisnall, Devon Petersen, James Richardson, Jeffrey de Zwaan, Steve Brown, Daniel Cole, Rob Cross, Richard Baillie, Jeffrey de Graaf, Yordi Meeuwisse, Simon Whitlock

LEGJOBB PRO-TOUR JÁTÉKOS

Michael van Gerwen

AZ ÉV TELEVÍZIÓS PRODUKCIÓJA

Phil Taylor - Unibet Champions League of Darts

AZ ÉV JÁTÉKOSA (A PDC SZURKOLÓK SZERINT)

Michael van Gerwen - a szavazatok több, mint 50%-át vitte

AZ ÉV JÁTÉKOSA (A PDPA TAGOK SZERINT) 

Michael van Gerwen - a szavazatok több, mint 50%-át vitte

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr7112098239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása