9 Nyíl

Michael van Gerwen is olimpikon szeretne lenni

2017. január 11. 15:00 - Denis Potvin

A PDC szervezet darts-világbajnoka, Michael van Gerwen a Sport Bildnek adott nyilatkozatában arról beszélt, hogy ő is azt szeretné, ha a sportágban több lenne a doppingellenőrzés, és a sportág felkerülne az olimpia műsorára.

2_w_993_c_0_sport.jpg

"A golf is olimpiai sportág, a darts is az lehetne - mondta a 27 éves holland játékos – de sajnos két világszövetségünk van, ezért ez most még nem működne."

Van Gerwen, aki a londoni vb múlt hétfői döntőjében elért győzelmével pályafutása során másodszor lett világbajnoki, azt reméli, hogy a jövőben több lesz a doppingvizsgálat és a vérteszt a darstban. Ahogy elárulta, az előző szezonban őt mindössze ötször vagy hatszor ellenőrizték.

"A biológiai útlevél bevezetésével világossá tennénk, hogy egyre profibbak vagyunk. Van egy profi kerékpáros barátom, őt ennyiszer ellenőrzik általában havonta." - mondta.

Beszélt még a gyerekkoráról is a holland, és elmondta, egy időben túl kövér volt és a foci sem ment neki olyan jól- Bár kipróbált más sportágakat is, de egyikben sem emelkedett ki. Amikor viszont 13 évesen elkezdett dartsozni rájött, hogy ebben jobb mindenkinél, a tehetsége egyből előjött. Nem is változtatott azóta sem.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr4512117679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása