9 Nyíl

A PDC most már belakja egész Európát

2017. január 20. 12:00 - Denis Potvin

A darts hihetetlen fejlődésen megy keresztül. Ezt már mi magunk is érezzük, és ahogy a híreket olvassuk, tapasztaljuk ezt világszerte. A PDC most egy újabb komoly mérföldkövet tett le. A balti és a skandináv államok számára megalapította a Professional Darts Corporation Nordic & Baltic Association-t. Eljátszottunk a gondolattal, hogy mi lesz, ha megalakul a PDC Eastern Europe.

kim-viljanen-william-hill-world-darts-championship-lawrence-lustig-pdc_hrpr1sxz5szf1exnfakm2mu5s.jpg

Komoly lépés, hiszen ezzel a három balti állam (Lettország, Észtország és Litvánia) és a hat skandináv (Feröer-szigetek, Izland, Dánia, Norvégia, Svédország, Finnország) olyan szövetség alkot, amely már külön versenysorozattal is rendelkezi 2017-ben. Ez pedig a PDCNB Tour lesz, amelyen alkalmanként 5000 eurót osztanak szét, az egész évben pedig 50 ezer euró lesz a pénzdíj.

Ez még mind semmi. A PDCNB Order of Meritjének év végi első két helyezettje meghívót kap a következő világbajnokság előselejtezőjébe. Az évi 10 verseny mellett a térség European Tour új selejtezőjéből is tornánkét egy-egy dartsos indulhat. Ráadásul a játékosok a PDPA szervezetének is tagjai lehetnek.

Óriási előre lépése ez a térség dartséletének és nagyon reméljük, rövidesen a kelet-európai régió, így benne Magyarország is valami hasonlóval bővül. Ugye nem kell mondani, hogy mennyivel könnyebb lenne ranglistapontokat gyűjteni úgy, hogy ezért nem Angliába vagy Gibraltárra kell utazni, hanem mondjuk a környező országok egyikébe.

Most az European Tour újrendszerű kvalifikációja miatt a térség államait a következők alkotják: Oroszország, Ukrajna, Grúzia, Moldova, Fehéroroszország, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Szlovénia, Magyarország, Bulgária, Románia, Horvátország, Bosznia, Szerbia és Macedónia. 

Két-három országot leszámítva elérhető közelségben vannak, lehetőség lenne tényleg több magyarnak és nem is vagyonokért közelebb kerülnie a PDC-hez és így a nagy álomhoz, a világbajnoksághoz. Mindenesetre szerkesztőségünk levelet intéz a PDC központjába, amelyben az esetleges tervekről kérdezzük a profi dartsélet irányítóit. Amint választ kapunk, azonnal közzé tesszük. Addig is hajrá Magyar Darts!

(forrás és fotó: www.pdc.tv)

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: darts 9nyil PDC

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr7012139981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása