9 Nyíl

Újrajátszották a 2008-as vb döntőt

2017. január 21. 21:24 - Viking958

PDC Qualifying School - harmadik nap (összefoglaló)

Nyolcan már örülhetnek, ma további négy játékos szerzi meg a boldogságot és lehetőségeket jelentő Tour Cardot, és bizony lesz, aki már a pontszámok alapján is biztonságban érezheti magát. Lássuk mi történt a mai nap folyamán, aminek ismét több, mint 400 játékos vágott neki, pontosan 406.

pdc-qualifying-school_19kwr25lwcgrt1a94s8546zwrq_2.png

Első kör:

Dyson Parody továbbra sem tudott formába lendülni, tegnaphoz hasonlóan ma sem nyert mérkőzést. Peter Manley is hamar búcsúzott, Adam Smith-Neale győzte le 5-4-re. Csatlakozott hozzá hamar Colin Osborne is, akit a szintén öreg motoros Alan Tabern döngölt földbe, 5-1-gyel, azonban fiának ez már nem sikerült, Alan Tabern Jr.-t a Pieman, azaz Andy Smith intézte el, szintén 5-1-re. Az öregek közül a korábbi kétszeres VB elődöntős Dave Askew is búcsúzni kényszerült idejekorán, Steve Douglasnek sikerült 5-2-re felülmúlnia.  

Második kör (legjobb 256):

Ez a kör jelentette a végállomás Stuart Kellett számára, egy döntő leges meccsen kapott ki Scott Taylortól. Madars Razma nem tudta megismételni tegnapi remek szereplését, 5-4 arányban alulmaradt Charlie Jacksonnal szemben. Alan Tabern és Roxy-James Rodriguez sem szerzett ranglista pontot ezen a napon, ahogy a tegnap majdnem kvalifikáló Jose Sousá-nak is itt volt a megállj. Borisz Kolcov is jól teljesített az előző két napon, ma már nem sikerült ezt megismételnie.

staylor.jpg
Scott Taylor a nap végén is mosolyoghatott

 

Harmadik kör (legjobb 128):

A világbajnokság egyik színfoltja volt, a Q-Schoolon azonban nem remekel Jerry Hendriks, 5-3-as vereséget szenvedett Terry Roach ellen. Michael Rasztovits számára is véget a kaland mára, Nick Fullwell győzte le döntő legben. Csatlakozott bátyjához a kiesők táborában Rusty-Jake Rodriguez, miután Adam Hunt legyűrte 5-3-mal. Ami örömteli, hogy a nagy nevek végre jól teljesítenek, bemasírozott a 64 közé Paul Nicholson, Ronnie Baxter, Richie Burnett, Andy Smith, Wayne Jones, Kirk Shepherd és John Part is.

Negyedik kör (legjobb 64):

A 64 között ért véget a mai nap Colin Roelofs számára, a jó formát mutató Richie Burnett gyűrte le 5-4-re. Roelofs korábbi ifi döntős ellenfele Harry Ward is kiesett a verseny ezen szakaszában. A nagyok tovább folytatták a menetelést, csak Andy Smith esett ki. A kelet-európai régió képviseletében már csak Zoran Lerchbacher és Christian Kallinger volt talpon. Zorannak összejött a továbbjutás, Kallingernek azonban beletört a bicskája Kevin Thomasba, 5-3 lett a vége.

Ötödik kör (legjobb 32):

Ma is a 32 között volt a végállomás Lerchbacher számára, de ez újabb 3 pont neki a ranglistán, egy holnapi nyolcaddöntő akár a Tour Cardot is jelentheti számára. Szurkolni fogunk! Steve Lennon, aki a kártyát nem szerzettek ranglistáját vezeti, ismét a 32 közé ért, és ment is tovább gond nélkül, 5-1-re győzte le Kevin Garciát. A tavaly megismert Barry Lynn is bejutott a 32 közé, de John Part folytatta a parádézást és 5-3-ra legyőzte. A 3-szoros világbajnokot követte a nyolcaddöntőbe Nicholson, Baxter, Burnett és Shepherd is, talán egyikük révbe ér ma és megszerzi azt a kártyát.

part2.jpg
Újrajátszotta a VB döntőt és ismét nyert!

 

Az utolsó két kör eredményei:

16 között:

Antonio Alcinas 5-1 Jimmy Hendriks
Scott Taylor 5-3 Jamie Bain
Paul Nicholson 5-4 Haruki Muramacu
Richie Burnett 5-3 Ronnie Baxter 
Kirk Shepherd 5-1 Matthew Edgar 
John Part 5-2 Adam Hunt 
Steve Lennon 5-2 Kevin Thomas
Scott Derybshire 5-4 Chris Quantock

Scott Taylor már tavaly is jó formát mutatott, közel járt a VB kvalifikációhoz is, tegnap bejutott a 32 közé, ma pedig megtörtént az áttörés. Antonio Alcinas legyőzésével már a Touron is indulhat! De Alcinas is, aki a ranglistapontok alapján bebiztosította magát.

Richie Burnett két nap gyengélkedés után ma megszerezte a kártyáját és visszakerült a profik mezőnyébe, egész nap remek formát mutatott, így 2014 novembere után ismét játszhat a Touron, vajon az élmezőnybe is sikerül visszatérnie? Azonban Paul Nicholsonnak sem kell csüggednie, ez a két nap annyi pontot hozott neki a ranglistán, hogy innen már biztosan megszerzi a kártyát.

burnett.jpg
Látjuk még idén így örülni?

 

9 éve a két úriember még a világbajnokság döntőjét játszotta, ma azonban a Q-School döntőjében csapott össze John Part és Kirk Shepherd. Nagyon fordult a világ velük, azonban az nem változott, hogy továbbra is Part a jobb kettejük közül, így ő megszerezte a kártyáját!

Az írek ifjú kiválósága életében először nyerte el a Tour Cardot. Steve Lennon az előző két napon is közel járt, ma azonban átlépte a küszöböt, így a következő két évben a profik között indulhat, miután a döntőben megverte azt a Scott Derbyshire-t, aki az első két napon meccset sem tudott nyerni.

A nyolc között:

Scott Taylor 5-1 Antonio Alcinas
Richie Burnett 5-3 Paul Nicholson
John Part 5-2 Kirk Shepherd
Steve Lennon 5-2 Scott Derbyshire

q3.jpg

A tizenkét, Tour Cardot szerző játékoson kívül még biztosan kártyát szereztek az alábbi játékosok:

Paul Nicholson
Kirk Shepherd
Antonio Alcinas
Jamie Bain
Sven Groen

Szólj hozzá!
Címkék: darts 9nyil qschool
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr912144019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása