9 Nyíl

Kialakult a 2017-es ProTour mezőny

2017. január 22. 21:58 - adam_f

PDC Qualifying School - negyedik nap (összefoglaló)

Kialakult a PDC 2017-es ProTour mezőnye, ugyanis a mai nappal befejeződött a PDC négynapos kvalifikációs versenye, ahol még esély volt arra, hogy négy játékos egyenes ágon szerezze meg a kétéves szabadkártyát, míg tizenketten a négy nap alatt szerzett pontok alapján jutottak a hőn áhított kártyácskákhoz. Nézzük ezek után, mi is történt a PDC Q-School utolsó napján.

pdc-qualifying-school.jpg

Először a lényeg: Martin Schindler, Antonio Alcinas, Kirk Shepherd és Paul Nicholson kvartettje alkotta a mai nap után az utolsó, egyenes ágon kártyát szerzők csoportját. Martin Schindler neve számunkra onnan lehet ismerős, hogy a European Tour egyik német versenyén az első körben 6-3-ra legyőzte a magyar Végső Jánost. A német fiatalember a mai napon nagyon meggyőző teljesítményt nyújtott. A kártyához elég volt a második körben csatlakoznia, ahol egy spanyol ellenfelet győzött le először, majd egy sima 5-0-al folytatta Sven Groen ellen a harmadik rundóban. Utána volt egy szoros találkozója a dél-afrikai Nolan Arendse ellen, amit 5-4-el abszolvált, hogy aztán Davyd Venken ellen tovább gyarapítsa győzelmei számát. Az utolsó két meccs már nem okozott nagy gondot a német játékosnak. Warrick Scheffer ellen 5-2, Paul Rowley ellen pedig 5-3-ra nyert, ezzel pedig meg is szerezte a kártyát.

martin-the-wall-schindler.jpg

Martin Schindler újra megmutathatja mit tud - azért titkon remélem, Morzsi ezúttal nyerni fog ellene, ha netán összefutnának a tábla előtt

A spanyol Antonio Alcinas-nak már az első körben tábla elé kellett lépnie, de az sem zavarta, hogy a régi motoros Colin Osborne-t kapta ellenfélnek. Sima 5-3-al lépett túl az angolon, hogy aztán meg se álljon a legjobb négyig. Ehhez Ron Seddon-t győzte le 5-2-re a másodikban. A finn Par Riihonen már egy kicsit komolyabb feladatot jelentett neki, de végül 5-4 arányban megoldotta ezt is. Paul Phillips ellen 5-0 a negyedik, majd Muramacu Haruki ellen - egy újabb izgalmas találkozón - 5-4 az ötödik körben. Ezután pedig két 5-0-ás sikert könyvelhetett el, ami végül meghozta számára a szabadkártyát.

antonio-alcinas.jpg

A Matador újra meglengette a vörös posztót ellenfelei előtt

A 2008-as vb-döntős újra visszatért. Kirk Shepherd három szűk esztendő után érkezett vissza egyenes ágon a profik táborába, hiszen a 2008-as világbajnokság óta nem sok mindent hallhattunk róla. Tegnap - a sorsolás szeszélye miatt - újrajátszották John Parttal azt a bizonyos döntőt, ahol persze megint a kanadai legenda diadalmaskodott. Ma viszont nem volt ellenfele Shepherdnek. Az angol játékos a második körben egy 5-3-as sikerrel kezdett Paul Milford ellen, majd ugyanígy folytatta a harmadikban Paul Osmotherley ellenében is. A negyedik körben lenullázta Chris White-ot, hogy aztán Terry Roach-nak is csak két leget engedjen. Stuart Kellett ellen már oda kellett figyelnie, de végül egy szoros találkozón 5-4-re győzni tudott, hogy aztán a mai napját egy sima 5-0-al fejezze be Ronnie Baxter ellen. Ezért a teljesítményért meg is érdemelte a kártyát.

kirk-shepherd-darts-world-championship_3388427.jpg

33 évesen újra a profik között - reméljük, hogy Kirk Shepherd ezúttal leveti magáról a "darts örök reménysége" jelzőt, és odapörköl a többieknek 

Negyediknek az ausztrálok fenegyereke, Paul Nicholson ért oda a végső kártyások közé. Az a Paul Nicholson, aki mostanában szakkommentártorként hasított a BDO-világbajnokságon (tegyük hozzá, nem is rosszul). Viszont még játszani sem felejtette el szerencsére, és ezt fényesen bizonyította a mai napon is. Az első körben egy sima 5-1-el kezdett Kevin Lane ellen, majd hasonló magabiztossággal - leget sem engedve - folytatta a második körben Jordan Boyce ellen. Jött a harmadik kör, ahol 5-3-ra verte Mark Hylton-t, a negyedikben pedig újabb nullázást mutatott be Richard Baillie ellenében. Innentől pedig már nem kellett aggódnia a végéig. Két 5-1-es siker (Gary Stone és Bryan de Hoog voltak az áldozatok), valamint egy 5-3-as győzelem Paul Cook-al szemben, így "Az Eszköz" becenévre hallgató ausszi végül teljesen megérdemelten jutott vissza az őt megillető helyre, a profik közé.

paul.jpg

Kíváncsi leszek arra, hogy Paul Nicholson ezévi teljesítménye ugyanolyan visszafogott lesz-e, mint a ruhája

Így tehát kialakult az a tizenhatos mezőny, akik egyenes ágon jutottak be a ProTour mezőnyébe. Nézzük még egyszer, kik is szereztek egyenes ágon szabadkártyát a következő két évre:

Prakash Jiwa, Lee Bryant, Stephen Burton, Jim Brown, Richard North, Ritchie Edhouse, Ting-Chi Royden Lam, Maik Langendorf, Scott Taylor, Richie Burnett, John Part, Steve Lennon, Martin Schindler, Kirk Shepherd, Antonio Alcinas és Paul Nicholson.

Mellettük pedig még a következő játékosok örülhetnek egy-egy szabadkártyának, a négy nap alatt megszerzett pontszámuk alapján:

Jamie Bain, Jimmy Hendriks, Ronnie Baxter, Steve Hine, Sven Groen, Paul Rowley, Scott Darbyshire, Mickey Mansell, Chris Quantock, John Norman, Darren Johnson és Madars Razma.

Ezzel pedig ki is alakult a PDC ProTour 2017 128-as mezőnye, amely a következőképpen fest (az első 64 automatikusan megkapta a szabadkártyát, a 65-96. helyezettek a tavalyi kvalifikációkon (Q-School, Challenge Tour, Scandinavian Tour) elért eredményeik alapján kaptak engedélyt, míg a 97-től 128. helyig lévő játékosok az idei Q-School-on, illetve  Challenge és Development Tour-on szerezték meg az indulási jogot. Mivel Dean Reynolds, a Development Tour tavalyi győztese visszaadta a szabadkártyáját, a helyére Aden Kirk került, a sorozat második helyzettje, Ross Twell mellett):

sorrend.jpg

 

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr4412146371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása