9 Nyíl

Nyert a világbajnok, elhullott a PL-újonc

2017. január 29. 10:22 - Denis Potvin

Unibet - The Masters - második nap (összefoglaló)

A Unibet Masters második napján a pódiumra lépett az aktuális világbajnok, volt egy végsőkig kiélezett, és a végén meglepő eredményt hozó meccs is, illetve megmutatta magát az a játékos is, akik idén csatlakozott a Premier League-hez. Az ő bemutatkozása nem volt túl sikeres. Ha látta, élje át újra a The Masters második napját, ha nem, itt az alkalom a hajtás alatt.

the-unibet-masters_1ohav2dxpooci10smdl8lewekk.jpg

michael-van-gerwen-unibet-masters-lawrence-lustig-pdc_yf4gjqe9ng7r1fbhp4t8rpdd2.jpg

Mensur Suljovic-Jelle Klaasen: 10-4

Jött tehát az egyik PL-újonc, és hát amit Klaasen mutatott a Suljovic ellen, az bizony kevés lehet jövő csütörtökön. Suljovic a kezdése után rögtön brékelt és 3-0-ra húzott el. Ám Klaasen is mutatott valami szépet, hiszen úgy jött fel 3-2-re, hogy 167-tel (T20, T19, Bull) szállt ki, majd rögtön egyenlített is. Ilyenből kellett volna több a meccsen, de valahogy az első hat legben el is lőtte a holland a puskaporát. Suljovic magabiztosan dobálta a tömeget, ötven százalék felett kiszállózott, valamint négykörös legje is akadt bőven. 6-4-nél még volt esély, hogy Klaasen visszajöjjön a meccsbe, de ez hamar el is illant. Az osztrák minden legben vetélytársa előtt járt, és amikor odaért, nem sokat hibázott a befejezésekkel. Klaase 92,98-as, Suljovic 100,4-es átlagon fejezte be a meccset.

suljovic-klaasen.jpg

Robert Thornton-James Wade: 10-9

Jött a szombat legnagyobb meccse, ami előtt azért sokat nem adtunk volna a mindig ideges Thornton továbbjutására. Arra pedig tényleg nem lehetett számítani, hogy ilyen izgalmas meccs kerekedik belőle, amelynek az átlagai azért nem verdesték az eget. Sőt! Thornton hátsó pályáról szerzete meg a vezetést, majd egészen 3-0-ig lépett el. Az első három legben csak két 180-as volt. Ijedtében Wade is beindult, és egymás után négy leget nyerve megfordította a meccset. Thornton aztán a legmagasabb kiszállójával, 116-tal egyenlíteni tudott. 6-5-ig mindenki hozta a kezdését, Wade brékelt, de nem tudta folytatni a sorozatát. Fej-fej mellett mentek és ahogy közeledtünk a tizedik leghez egyre izgalmasabb lett a meccs. Wade-nek hátsó pályáról kellett megmenteni a meccset és ezt egy 12 nyilas, 161-es kiszállóval meg is csinálta. Azért ekkor felhördült a Milton Keynes aréna szurkolóserege. Jött a döntő leg, és Wade a kezdéséből hamar száz pont feletti hátrányba jutott. 140-nél járt csak, amikor Thornton 12-vel és D6-tal kiszállt, így nem kis meglepetést okozva továbbjutott.

wade-thornton.jpg

Michael van Gerwen-Simon Whitlock: 10-6

Mindenki kíváncsi volt, hogyan mentette át a világbajnoki formáját a holland. No ha még akadozott is az elején a gépezet, Gerwen azért egy 105 feletti átlaggal lépett túl a nagyszerűen küzdő Simon Whitlock-on. Az ausztrál brékjével indult a meccs, Whitlock két 180-assal és 11 nyilas kiszállóval ijesztgetett. Gerwennek négy kör kellett az egyenlítéshez és öt a 2-1-hez. Mind a ketten amúgy ragyogóan dobálták a nagyokat, összesen 20 (igazságosan elosztva) száznyolcvanas volt a meccsen. 4-1 után Gerwen végig arra figyelt, hogy 3-4 játéknyi különbséggel távol tartsa magától a Varázslót, így volt 7-2 és 9-4 is. Whitlock még megpróbálta a lehetetlent, de arra kevés esély volt, hogy a hátralévő hat legből egyet se nyerjen MvG. 9-6 után mind a kettőjüknek megvolt a lehetősége a győzelemre, de Whitlock 8-ról nem tudott kiszállni, mielőtt Gerwen 65-ről szúrta el. Végül a holland egy D10-zel tett pontot a meccs végére.

gerwen-whitlock.jpg

Adrian Lewis-Kim Huybrechts: 10-6

A nap végén jött a PL-visszatérő, vagyis a belga Kim Huybrechts, és ezen a meccsen ő is könnyűnek találtatott. Legalábbis ehhez a szinthez a 93,77-es átlagnál azért több kell a győzelemhez. Ennek ellenére jól kezdett, olyannyira, hogy a meccs csúcsnak számító 88-as kiszállójával 2-0-ra is vezetett. Ekkor még Lewis nem kapta el a fonalat, előbb D12-öt rontott, majd háromra tudta lerakni magát. Huybrechts 4-2-es vezetéséig tényleg kiválóan tolta, még 5-3-ra is vezetett, és akkor nehezen volt elképzelhető, hogy össze tud omlani. A saját ritmusában dobálta a nyilait, így nem is ő omlott össze, hanem inkább Lewis kapta magát nagyon össze. Egy 136-os kiszállóval 5-5-re egyenlített, ami után Huybrechts az utolsó legét nyerte a meccsen. Beindult a Jackpot, még egy száz feletti (121) kiszállót produkált, és nagyon jól dobálta a tömeget. A 9-6-ot úgy hozta, hogy Huybrechts még 237-en volt, amikor neki már a 9-cel kellett meggyürkőznie. A végén stílusosan egy négykörös leggel, hátsó pályáról 96-tal befejezve hozta a győztes, tizedik játékot.

lewis-huybrechts.jpg

A negyeddöntők műsora, amely 13:45-kor kezdődik vasárnap:

Phil Taylor (6) - Peter Wright (3)

Gary Anderson (2) - Raymond van Barneveld (10)

Robert Thornton (12) - Adrian Lewis (4)

Michael van Gerwen (1) - Mensur Suljovic (8)

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr712165695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása