9 Nyíl

Phil Taylor továbbra is "Vitathatatlanul" a legnagyobb...

2017. január 29. 21:12 - adam_f

Unibet - The Masters - a negyeddöntők (összefoglaló)

Mondhatjuk azt is, hogy nem történt meglepetés a Masters mai napjának délutáni felvonásán. Magabiztosan menetelt tovább a három kétszeres, valamint a tizenhatszoros világbajnok is, így minden adott volt a hamarosan kezdődő esti etaphoz, ahol két nagyon jó mérkőzés, majd egy döntő vár ránk. Kicsit megcsúszva ugyan, de összefoglaljuk és közreadjuk nektek a vasárnap délutáni eseményeket, vagyis azt, hogyan is alakultak ki az esti elődöntők párosításai.

the-unibet-masters_1ohav2dxpooci10smdl8lewekk.jpg

Phil Taylor továbbra is lehengerlően játszik. Ezt pedig fényesen bizonyította a Peter Wright elleni találkozón is, ahol 100-as átlaggal, és két száz feletti outtal verte 10-5-re a harmadik kiemelt skót játékost. Taylor magabiztosan kezdte a találkozót, hamar kétleges előnyre tett szert, és nem is engedte ellenfelét kettőnél közelebb magához. Négyszer tudott maximumot dobni, valamint az első (153) és a negyedik körben (124) is magas kiszállóval borzolta Snakebite idegeit. A skótnak ma nem termett babér, csupán a tizennegyedik játékban tudott egy 116-os kiszállót produkálni, pedig kiszállóit 72%-ban jól oldotta meg. Taylor 56%-os kiszállózással is magabiztosan jutott tovább az elődöntőbe, ahol újabb skót ellenféllel nézhet majd farkasszemet.

16195422_1221933877854017_3640891270598774055_n.jpg

Lehet, hogy kicsit elhamarkodottan jelentette be a nyugdíjba vonulását?

qf1.jpg

Ez a skót pedig nem más lesz, mint Gary Anderson, aki 10-6-al küldte haza unokázni a holland nagypapát, Raymond van Barneveldet. A forgatókönyv feltűnően hasonlított az első meccsre. Anderson megszerezte a vezetést, de Barney egy szép 170-essel egyenlített is azon melegében. Innentől azonban a kétszeres skót világbajnok tempót váltott, és zsinórban három játékot nyerve hamar elhúzott, onnantól pedig már nem is engedte lőtávolon belülre a hollandot. Pedig Barneveld - becsületére legyen mondva - nem vette félvállról a találkozót, nagyon jól dobott, háromszor is 100+-os outot csinált (a skót kétszer tudta megtenni ezt), négyszer szórt maximumot is, ám a Repülő Skót ma szárnyakat kapott, és végül 44-ről kiszállva vetett véget a találkozónak, és dobta oda magát Phil Taylor mellé, az elődöntőbe.

qf2.jpg

Kicsit izgalmasabbra sikeredett a második skót-angol összecsapás, ám végül Adrian Lewis örülhetett 10-6-os győzelemnek Robert Thornton ellenében. A Tövis már az elejétől kezdve igyekezett szúrós lenni, és ez eleinte jó taktikának bizonyult, mivel rögvest hozta a saját kezdését (egy 118-as outtal), viszont Lewis hamar válaszolni tudott erre, utána pedig el is vette Thornton kezdését, így már nála volt az előny. A skót játékos itt még tudott egyenlíteni, ám ezután már csak Jackpot volt a topon. Az angol versenyző végig vezetve tartotta kezében a mérkőzést, amely igazából 7-6-ig volt csak szoros. Lewis onnantól már nem szórakozott, hanem három leget zsinórban behúzva megnyerte a találkozót, és tette biztossá az angol hegemóniát az elődöntőben. 104,77-es átlaggal, öt 180-nal, valamint 56%-os kiszállózással jutott az elődöntőbe, míg Thorn "csak" 96-os átlagot dobott, szintén öt maximummal és 37,5-ös kiszállózással, ez az alacsony outolás volt az oka annak, hogy nem nyerte meg a találkozót, pedig lehetett volna keresnivalója...

qf3.jpg

A délután utolsó találkozóján az újdonsült kétszeres vb-győztes holland világelső, Michael van Gerwen mutatta meg, hogy jót tett neki a pihenés. Sima 10-4-el intézte el az osztrákok első számú játékosát, Mensur Suljovicot, aki legalább elmondhatta, hogy kétszer vezetni tudott MvG ellen (az első és a harmadik játékban, amikor a saját kezdéseit tudta hozni). A holland játékos nem hagyott kétséget senkiben sem, hogy ebben az évben is a legjobbját akarja mutatni mindenki számára. 107,75-ös mérkőzésátlaga magáért beszél, mellé pedig 43,5-ös kiszállózás és egy 100+-os kiszálló (108 a negyedik játékban) is dukált. Suljovic is 103-as átlagot produkált, de a mai napon nagyon pocsékul kiszállózott (33,33%-al), és a legmagasabb kiszállója is 29-ről(!) volt meg. Ez pedig mindent elmond arról, hogy nem tudta felvenni a kesztyűt a holland ellen, aki Adrian Lewis-zal találkozik az esti etapban.

qf4.jpg

Emlékeztetőül tehát az eredmények:

Phil Taylor (6) 10-5 Peter Wright (3)
Gary Anderson (2) 10-6 Raymond van Barneveld (10)
Robert Thornton (12) 6-10 Adrian Lewis (4)
Michael van Gerwen (1) 10-4 Mensur Suljovic (8)

Az esti párosítások:

Gary Anderson (2) v Phil Taylor (6)
Michael van Gerwen (1) v Adrian Lewis (4)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr7412167253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása